Ciocolată Şi Vanilie
  • HOME
  • About
  • TORTURI
  • TARTE
    • Tarte dulci
    • Tarte sărate
  • PRĂJITURI
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Rulade
    • Muffins/ Brioșe
    • Înghețate
  • PÂINE-PLĂCINTE-ALUATURI
    • Pâine
    • Aluaturi
    • Plăcinte
  • BISCUIȚI
  • CĂLĂTORII
  • REȚETE DE BAZĂ
  • SFATURI
  • VIDEO
TARTE, Tarte dulci  /  30/01/2024

Tartă cu clementine și ciocolată

by Alina

Aproape în fiecare iarnă, în toate zilele cu ger și frig, visez cu ochii deschiși la insulele însorite din Mediterană, la Sicilia, Sardinia, Corfu. Îmi imaginez că acum, în insulele astea mai calde, e plin de portocali, lămâi și mandarini care aproape că se rup de greutatea fructelor. De la dorul meu de locuri calde am idei tot mai multe de rețete în care să folosesc citrice. Iar tarta asta e ultima dintre ele.

Am ales clementinele pentru că de ceva timp îmi plac tot mai mult aceste fructe mici, cu un amestec de mandarină și portocală în gustul lor. Îmi plac pentru că sunt dulci, se curăță ușor și nu au semințe. Și dacă am noroc dau peste unele care au încă prinsă codița și câteva frunze verzi, care mi se par atât de delicate. 

tartă cu clementine și ciocolată

Pentru că au dulceața portocalelor le-am văzut potrivite într-un desert cu ciocolată. Așa că am pus alături de clementine și ciocolată neagră, și ciocolată albă și un pic de tonka. Iar de gustul lor dulce-acrișor am profitat într-o cremă fină și într-un jeleu folosit pentru decor. 

tartă cu clementine și ciocolată
tartă cu clementine și ciocolată

Tartă cu clementine și ciocolată

Ingrediente (pentru 2 tarte de 18cm sau 1 tartă 22cm):

Aluat tartă

  • 230g făină
  • 20g cacao
  • 90g zahăr pudră
  • 30g făină de migdale (sau migdale măcinate fin)
  • 120g unt (82% grăsime)
  • 1 ou
  • în plus, pentru uns: 1 gălbenuș, 1 linguriță smântână lichidă pentru frișcă, 3g cacao

Ganache ciocolată neagră 

  • 220ml smântână lichidă pentru frișcă (min. 32% grăsime)
  • 20g miere
  • 240 ciocolată neagră (70% cacao)
  • 75g unt

Cremeux de clementine

  • 10g coajă de clementine
  • 90g zahăr
  • 100g zeamă de clementine
  • 3 ouă 
  • 3g gelatină (foi)
  • 90g unt (82% grăsime)

Ganache spumat de ciocolată albă cu tonka

  • 450ml smântână lichidă pentru frișcă (min. 32% grăsime)
  • 220g ciocolată albă
  • ¼ boabă tonka răzuită
  • 3g gelatină (foi)

Jeleu de clementine

  • 100ml suc clementine
  • 2 lingurițe Gelfix 1:1 Dr.Oetker
  • 35g zahăr

Pentru decor: bile din aluat de biscuite, jumătăți de merișoare. 

tartă cu clementine și ciocolată

Mod de preparare: 

Pregătește mai întâi ganache-ul de ciocolată albă cu tonka și jeleul de clementine. Ambele au nevoie de mai multe ore la rece pentru a putea fi folosite la decor. Eu prefer să le fac cu o zi înainte ca să le pot folosi la consistența optimă.

Pentru ganache-ul de ciocolată albă toacă mărunt ciocolata și pune-o într-un bol. 

Pune gelatina la hidratat în apă rece.

Pune smântâna și pudra răzuită de la ¼ boabă de tonka la încălzit, pe foc mediu. Când lichidul ajunge aproape de punctul de fierbere, ia de pe foc și toarnă totul peste ciocolata din bol. Folosește o sită deasă atunci când torni pentru a îndepărta eventuale coji sau bucăți de tonka mai mari, care sunt în lichid. Adaugă și gelatina hidratată, stoarsă bine de apă. Amestecă bine cu o spatulă pentru omogenizare. 

Pentru a obține un lichid fin și perfect omogenizat, blendează pentru câteva secunde cu un blender de mână. 

Acoperă ganache-ul cu folie alimentară la peliculă, lasă-l să se răcorească la temperatura camerei, apoi pune la rece peste noapte.

Pentru jeleul de clementine, folosește suc proaspăt stors.

Pune sucul de clementine într-o crăticioară.

Într-un bol mic amestecă 2 lingurițe de Gelfix cu 20g zahăr. Pune acest amestec peste sucul de clementine din crăticioară și pune pe foc mediu. Amestecă și așteaptă să ajungă la punctul de fierbere. Acum adaugă restul de 15g de zahăr și mai lasă să fiarbă totul 1 minut.  Scoate amestecul într-un bol, acoperă cu folie alimentară și după ce se răcorește, pune la frigider, peste noapte. 

***Am ales să folosesc Gelfix și nu gelatină pentru că mi-am dorit un jeleu cu o consistență mai moale și mai puțin elastică, față de cel obținut cu gelatină. Am vrut să fie aproape ca o dulceață dar fără să aibă zahăr foarte mult. Pentru asta aveam nevoie de pectină, iar Gelfix conține pectină și e varianta cea mai la îndemână și accesibilă în magazine pentru oricine.  Poți căuta să cumperi pectină și pe site-uri dedicate produselor de cofetărie. 

tartă cu clementine și ciocolată
tartă cu clementine și ciocolată

ELEMENTELE PRINCIPALE ALE TARTEI

Pentru aluatul de tartă, pune în bolul unui mixer static făina, cacaua, zahărul pudră și făina de migdale. Amestecă bine cu o lingură ca să distribui ingredientele în făină. Adaugă untul rece tăiat cubulețe și începe să mixezi folosind paleta pentru aluat. Mixează la viteză medie până când untul începe să se mărunțească în făină, iar amestecul începe să aibă un aspect granulos, ca un pesmet grunjos. 

Adaugă oul și continuă să mixezi până când se formează un aluat compact. 

Scoate aluatul pe o hârtie de copt. Dacă faci două tarte, așa cum am făcut eu,  împarte aluatul în 2 bucăți egale. Dacă faci o singură tartă, lasă-l întreg.

Eu am folosit 2 tăvi cu diametrul de 18cm, cu bază detașabilă. Poți folosi aceeași cantitate de aluat pentru o singură tavă cu diametrul de 22-23cm. 

Aplatizează puțin cu palma bucata de aluat. Acoperă cu o altă bucată de hârtie de copt și începe să întinzi cu sucitorul până obții o foaie cu grosimea de 2-3mm. Lasă foaia de aluat între cele două hârtii de copt și pune-o la rece, în frigider timp de 10-15 minute. 

După acest timp, scoate foaia de la rece, îndepărtează una dintre hârtii și așează aluatul în tava de tartă, cu aluatul spre tavă și hârtia în sus. Presează ușor, cât să facă priză pe baza tăvii. Îndepărtează și hârtia de la suprafață și așează aluatul uniform pe marginile tăvii, presând bine ca să nu existe goluri de aer. 

Taie marginile de aluat în exces, înțeapă baza cu o furculiță din loc în loc și pune apoi tava la rece, în congelator, timp de 2h.

După acest timp, preîncălzește cuptorul la 160C, fără ventilație. Coace coaja de tartă în orb, 18-20 de minute cu greutăți, și alte 5 minute fără greutăți. Ce înseamnă să coci în orb am explicat AICI.

Scoate tava din cuptor și lasă coaja de tartă să se răcească în tavă. După ce s-a răcit ar trebui să fie ușor să scoți coaja de tartă din tavă și să o așezi pe o tavă de cuptor. Unge acum interiorul tartei cu un amestec făcut dintr-un gălbenuș, o linguriță de smântână lichidă pentru frișcă și 3g cacao. Acest amestec va sigila porii aluatului de tartă, astfel încât să poți turna apoi umpluturile. 

După ce ai uns, mai pune o dată coaja de tartă la cuptor, la 160C, fără ventilație, timp de 10 minute.

Scoate coaja de tartă pe un platou/ farfurie și lasă să se răcorească cât timp pregătești restul elementelor.

Pentru ganache-ul de ciocolată neagră, toacă ciocolata în bucăți mici și topește-o la bain-marie.

Între timp, pune la încălzit pe foc mediu smântâna lichidă împreună cu mierea, până când se înfierbântă. 

Toarnă lichidul fierbinte peste ciocolata topită și amestecă bine cu o spatulă pentru omogenizare. 

Adaugă untul rece tăiat cubulețe și amestecă până când se încorporează în ganache.

Toarnă ganache-ul în coaja de tartă coaptă mai devreme. Pune la rece, în frigider cât timp pregătești cremeux-ul  de clementine.

***Dacă faci 2 tarte, împarte ganache-ul în cantități egale în cele 2 coji de tartă. 

Pentru cremeux de clementine amestecă zahărul cu coajă rasă de clementine. În acest fel eliberezi uleiurile din coaja rasă în zahăr. Adaugă peste ele ouăle și amestecă bine cu o lingură de lemn până când obții un amestec omogen.

Hidratează gelatina în apă rece.

Pune la încălzit sucul proaspăt stors de clementine până când ajunge la punctul de fierbere. 

Toarnă sucul fierbinte peste amestecul de ou cu zahăr din bol și amestecă bine. Pune totul înapoi în crăticioară și așează pe foc mediu. 

Amestecând continuu cu o lingură de lemn așteaptă până când amestecul ajunge la 83C sau dacă tragi cu degetul pe dosul lingurii rămâne o urmă fermă. 

Ia de pe foc și strecoară lichidul printr-o sită deasă într-un bol. În acest fel îndepărtezi coaja de clementine și eventuale resturi de ou coagulat. 

Adaugă în lichidul strecurat gelatina hidratată stoarsă bine, apoi untul rece tăiat cubulețe. Blendează totul cu un blender de mână pentru a obține un amestec omogen. 

Lasă să se răcorească în bol.

După ce ganache-ul de ciocolată neagră din tartă s-a întărit, poți turna deasupra lui cremeux-ul de clementine. 

*** Dacă faci 2 tarte de 18cm, împarte în mod egal cremeux-ul în cele două coji de tartă.

Pune din nou la rece, peste noapte.

tartă cu clementine și ciocolată

A doua zi…

Pregătește ganache-ul de ciocolată albă pentru decorat tarta. Scoate-l de la rece și pune-l în bolul unui mixer. Mixează cu telul până când se transformă într-o cremă fermă, aproape ca o frișcă bătută tare. 

Pune ganache-ul într-un poș cu dui rotund (18mm). 

Într-un alt poș de unică folosință pune jeleul de clementine și taie un vârf subțire. Te va ajuta să torni jeleul în decor. 

Scoate tarta de la rece. Cele două straturi ale sale, din ganache de ciocolată neagră și din cremeux de clementine, s-au întărit și poți acum să o decorezi.

Pe suprafața ei pune cu poșul grămăjoare rotunde de ganache spumat de ciocolată albă, astfel încât să acoperi toată suprafața. În unele dintre ele formează o adâncitură cu ajutorul unei lingurițe/ tăietor pentru pepenele galben. E instrumentul ca o semisferă pe care îl folosești atunci când vrei să scoți bile frumoase din pulpa fructului. 

Încălzește lingurița în apă caldă, șterge-o de apă cu un șervețel, apoi apasă cu partea bombată peste moțul de ganache de ciocolată pentru a forma adâncitura. În adânciturile formate vei turna jeleul de clementine.

Completează decorul cu jumătăți de merișoare proaspete și bile din aluat de biscuite. În locul lor se pot folosi și jumătăți de zmeură și/ sau bomboane mici de ciocolată neagră.

tartă cu clementine și ciocolată

Tags

  • aluat de tartă
  • ciocolată albă
  • ciocolată neagră
  • citrice
  • clementine
  • cum faci o tartă
  • ganache ciocolata
  • tartă
  • tartă cu ciocolată
  • tartă cu citrice
  • tonka

Post navigation

Pâine pufoasă cu făină integrală
Ștrudel cu dovleac și nucă

Related posts

Tortul copilăriei…Tort cu mere
TARTE  /  11/10/2017
by Alina  /  17 Comments

Tortul copilăriei…Tort cu mere

Tartă simplă cu mere, ricotta și rozmarin
TARTE, Tarte dulci  /  21/01/2020
by Alina  /  12 Comments

Tartă simplă cu mere, ricotta și rozmarin

Tartă banoffee |  Tartă cu banane și caramel
TARTE, Tarte dulci  /  12/08/2021
by Alina  /  6 Comments

Tartă banoffee | Tartă cu banane și caramel

Share your thoughts Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ciocolată și Vanilie în WWW

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Alina Muntele

Sunt aici să împart cu voi mici bucăți de fericire. Pe care le voi înveli în creme, glazuri sau ninsori de zahăr pudră.
Speranța mea e că Ciocolată și Vanilie va deveni colțul vostru de lume în care să vă găsiți mereu inspirația pentru momentele în care suneți în căutarea unor bucurii autentice.

Inspirația de moment

  • Tartă cu cireșe, vișine și ciocolată albă
  • Tort red velvet cu căpșuni
  • Flan Parisien cu Vanilie
  • Tartă cu leurdă și sparanghel
  • Tort de post cu vanilie și cocos

Mesaje primite

  • Alina on Tartă cu cireșe, vișine și ciocolată albă
  • Alina on Fraisier – prăjitură cu căpșuni
  • Lu on Fraisier – prăjitură cu căpșuni
  • Daiana on Tartă cu cireșe, vișine și ciocolată albă
  • Corina on Old fashioned, dar delicios: pandișpan cu vișine

Cel mai mult am scris despre…

  • afine
  • aluat
  • aluat de tarta
  • aluat de tartă
  • aluat dospit
  • aluat fraged
  • bezea
  • biscuiti
  • caramel
  • cheesecake
  • cimbru
  • ciocolata
  • ciocolata alba
  • cookies
  • crema de branza
  • căpșuni
  • desert de vara
  • dovleac
  • drojdie
  • fistic
  • ganache
  • lamaie
  • mascarpone
  • mere
  • nuci
  • paine
  • pate sucree
  • piersici
  • placinta
  • prajitura
  • pâine de casă
  • reteta simpla
  • reteta tort
  • retete de toamna
  • retete de vara
  • rețetă de tartă
  • rețetă de tort
  • rețetă de vară
  • tarta
  • tartă
  • tips
  • tort
  • unt
  • vanilie
  • zmeura

CIOCOLATA SI VANILIE IN WWW

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made with ♥ by Ciocolata Si Vanilie.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cu ajutorul  GDPR Cookie Compliance
Despre fisierele de tip cookie

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Beneficiati de urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal, in conditiile stabilite de lege: acces la date, rectificarea, stergerea sau portabilitatea datelor, restrictionarea prelucrarii, dreptul de a va opune prelucrarii, dreptul de a nu fi supus unor decizii individuale automate.

Cookie-uri de functionalitate

Aceste fisiere de tip cookie trebuie sa fie active pentru o fucntionare corecta a site-ului.

Daca dezactivati folosirea acestor fisiere de tip cookie nu veti putea sa salvati preferintele voastre pentru acest site. Acest lucru inseamna ca la fiecare vizitare a site-ului va trebuii sa alegeti ce tip de fisiere cookie vreit sa folositi.

 

Fisiere cookie 3rd Party

Acest site foloseste Google Analytics pentru a colecta informatii anonimizate despre numarul de vizitatori pe site si cele mai vizitate pagini si articole.

Deasemenea acet site foloseste embeduri din platforma youtube.com pentru a va pune la dispozitie continut video. Aceste embeduri pot la randul lor sa plaseze fisiere de tip cookie.

Va rugam sa activati folosirea acestor fisiere de tip cookie pentru a putea inbunatatii functionalitatile site-ului in permanenta.

 

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

Politica de Confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate descrie modul în care informatiile dvs. personale sunt colectate, utilizate si distribuite atunci când vizitati site-ul www.ciocolatasivanilie.ro

INFORMATII PERSONALE PE CARE LE COLECTAM

Când vizitati site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul dvs., inclusiv informatii despre browserul dvs. web, adresa IP, fusul orar si unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. In plus, pe masura ce rasfoiti pagini din site, colectam informatii despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizati, ce site-uri web sau termeni de cautare v-au referit la site si informatii despre cum interactionati cu site-ul. Ne referim la aceste informatii colectate automat ca Informatii despre dispozitiv.

Colectam informatiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer si contin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitati http://www.allaboutcookies.org.

actiuni de urmarire a „fisierelor de jurnal” care apar pe site si colectarea datelor, inclusiv adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / iesire si inregistarile de data / ora.

etichetele si pixelii sunt fisiere electronice utilizate pentru a inregistra informatii despre modul in care navigati pe site.

In plus, atunci cand efectuati o achizitie sau incercati sa faceti o achizitie prin intermediul site-ului, colectam anumite informatii de la dvs., inclusiv numele dvs., adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon. Facem referire la aceste informatii ca informatii despre comanda.

Când vorbim despre Informatii personale in aceasta politica de confidentialitate, vorbim atat de informatii despre dispozitive, cat si de informatii despre comanda.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE PERSONALE ?

Utilizam informatiile despre comenzi pe care le colectam, in general, pentru a indeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informatiilor dvs. de plata, organizarea transportului si furnizarea de facturi si / sau confirmari de comenzi). In plus, folosim aceste InformaTii de comanda pentru:

Comunicarea cu dvs;

In conformitate cu preferintele pe care le-ati impartasit cu noi, va vom oferi informatii sau materiale publicitare referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizam informatiile despre dispozitiv pe care le colectam pentru a ne ajuta sa monitorizăm potentialele riscuri (in special adresa IP) si, in general, sa imbunatatim si sa optimizam site-ul nostru (de exemplu, generand analize despre modul in care clientia nostri navigheaza si interactioneaza cu Site-ul si pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing si publicitate).

IMPARTASIREA INFORMATIILOR PERSONALE & RETENTIA DATELOR

Cand plasati o comanda prin intermediul site-ului, vom pastra informatiile dvs. de comanda, considerate Necesare, pentru inregistrarile noastre, cu exceptia cazului in care si pana cand ne cereti sa stergem aceste informatii.

Impartasim informatiile personale considerate Necesare cu terte parti pentru a ne ajuta să procesam si sa livram comenzile dvs, asa cum este descris mai sus.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta sa intelegem cum clientii nostri utilizeaza Site-ul – puteti citi mai multe despre modul în care Google utilizeaza informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteti renunta la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

In cele din urma, putem sa va impartsim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, pentru a raspunde la o citație, mandat de cautare sau alta solicitare legala pentru informatiile pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile.

DO NOT TRACK Retneti ca nu modificam practicile de colectare a datelor si de utilizare a site-ului atunci cand vedem semnalul Nu urmariti (DO NOT TRACK) din browserul dvs. In acest caz, se vor folosi doar informatiile Necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, dar nu informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing (profilare).

DREPTURILE TALE

Daca sunteti rezident european, aveti dreptul sa accesati informatiile personale pe care le detinem despre dvs. si sa cereti corectarea, actualizarea sau stergerea informatiilor dvs. personale. Daca doriti sa exercitati acest drept, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii: GDPR dreputurile consumatorilor.

In plus, daca sunteti rezident european, retineti ca va procesam informatiile pentru a putea indeplini contractele pe care le-am putea avea cu dvs. sau pentru a va urmari interesele legitime de afaceri enumerate mai sus.

SCHIMBARI

Putem actualiza din cand in cand aceasta politica de confidentialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificarile aduse practicilor noastre sau din alte motive operationale, legale sau de reglementare.

CONTACTEAZA-NE

Pentru mai multe informatii despre practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa faceti o plangere, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa gdpr@ciocolatasivanilie.ro

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE DE TIP COOKIE

 

Site-ul ciocolatasivanilie.ro vă transmite această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele  cu caracter personal.

Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul website-ului nostru.

1. Ce este un fişier cookie şi în ce scop este folosit?

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

Un fișier de tip cookie reprezintă un mic fișier text care este stocat și/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) în funcție de site-urile web pe care le vizitați. De asemenea, fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de exemplu, autentificare, limbă), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web respectiv utilizând același dispozitiv final.

2. Cum puteţi controla fişierele de tip cookie

Vă puteți retrage consimțământul privind fișierele de tip cookie în orice moment. În acest scop, puteţi să blocaţi sau eliminaţi fişierele cookie fie prin intermediul setărilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispoziţie de terți, sau urmând instrucţiunile specifice pentru categoriile de cookie din secţiunile următoare. In orice situaţie, pot apărea probleme legate de utilizarea anumitor părți ale site-ului web dacă dezactivaţi fişierele de tip cookie.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

3. Fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul ciocolatasivanilie.ro

În baza funcției și scopului pentru care sunt utilizate fișierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate în următoarele categorii, pe care website-ul ciocolatasivanilie.ro le utilizează pe Website-urile sale:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare vă permit să navigați pe Website și să îi utilizați funcțiile de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs. care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea website-ului.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru a vă recunoaște atunci când reveniți pe website-ul nostru și ne permit să vă oferim funcții îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor dvs.  Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările dvs. pe alte site-uri web. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța ne permit să recunoaștem și să numărăm utilizatorii și să colectăm informații despre modul în care este utilizat website-ul (de exemplu, paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează website-ul nostru, de exemplu, asigurând că puteți găsi ușor ceea ce căutați. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 4 de mai jos.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către noi. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 6 de mai jos.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior. Vă vom informa prin politicile noastre actualizate dacă sunt utilizate orice alte tipuri de cookies.

Vă rugăm să observați că website-ul ciocolatasivanilie.ro utilizează serviciile terțelor-părți pentru a obține informații cu privire la utilizarea de către dvs. a website-ului nostru pentru a optimiza experiența dvs. de utilizator. Aceste terțe-părți (inclusiv, de exemplu, furnizorii de servicii externe, cum ar fi serviciile de analiză a traficului web) pot, de asemenea, utiliza fișiere de tip cookie, asupra cărora nu exercităm niciun control.

 

4. Fișiere de tip cookie utilizate în scopuri statistice și pentru monitorizarea traficului web

Google Analytics

Website-urile noastre utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit Website să analizeze modul în care utilizați respectivul Website. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dvs. a Website-ului (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dvs. a Website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului și furnizând alte servicii referitoare la activitatea Website-ului și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Puteți renunța la Google Analytics fără a afecta modul în care puteți vizita site-ul nostru web.

Informații detaliate cu privire la Google Analytics și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteți instala un add-on pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

5. Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale

Pe website-ul nostru, terţe părţi care furnizează aplicaţii prin intermediul acestor  Website-uri pot plasa propriile lor fişiere de tip cookie în vederea monitorizării performanţei aplicaţiilor lor sau pentru a-şi personaliza aceste aplicaţii pentru dvs. De exemplu, atunci când distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma reţelei de socializare asociată butonului respectiv va înregistra acest lucru. Pe website-ul nostru poate de asemenea să existe conţinut integrat („embedded”), de exemplu conţinut video al unor terţe părţi precum YouTube, şi, în acest caz, aceşti terţi pot să-şi plaseze la rândul lor propriile fişiere de tip cookie.

Asemenea fişiere de tip cookie nu pot fi accesate de website-ul ciocolatasivanilie.ro.

***

Ultima actualizare: 16 Ianuarie 2020.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-urile noastre. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.