Pentru un om care nu are bucurii cu un cheesecake în față coc foarte multe prăjituri ca asta. Iar explicația e foarte simplă. Există în viața mea și în casa mea un om care ar mânca cheesecake la orice oră. Iar pentru el, oricare ar fi varianta, e bine primită.
Cheesecake-ul ăsta e apărut din întâmplare, fiindcă nu era nicicum planificat. A rezultat în urma eșecului unei creme de tort care conținea cremă de brânză. Rezultatul e mai pufos decât un cheesecake pregătit în mod clasic, fiindcă de data asta are frișcă bătută în amestecul de pus la cuptor. Nu se schimbă, însă, cu nimic gustul.
Inițial nu am vrut să public rețeta, dar m-a convins gândul că poate se mai întâmplă și prin alte bucătării să se strice ingrediente și cuiva să îi pară rău. Și tot uitându-mă la bolul meu cu cremă de brânză eșuată mi-am dat seama că îl pot transforma într-o întâmplare fericită.

Cheesecake simplu
Ingrediente (pentru o tavă 22cm)
- 200g biscuiți digestivi
- 2 linguri cacao
- 65g unt
- 400g cremă brânză
- 250ml smântână frișcă (32% grăsime)
- 3 ouă
- 40g amidon
- 120g zahăr pudră
- 1 păstaie de vanilie
Mod de preparare:
Pentru blat, biscuiții se mărunțesc cât mai fin și îi amesteci cu cacaua și untul topit. Amestecul va semăna cu o pastă pe care o așezi la baza unei tăvi (de preferat cu pereți detașabili). Coace blatul la 180C pentru 10 minute, apoi lasă-l să se răcorească.
Între timp, pregătești umplutura.
Am zis și mai sus. În cazul de față am ajuns la varianta asta fiindcă așa s-a întâmplat să am cremă de brânză amestecată cu frișcă bătută și zahăr pudră. Iar rezultatul, deși ușor mai pufos decât în cazul unui cheesecake, obișnuit a fost foarte bun și aerat.
Așadar, ca să iasă la fel, mergi pe o cale mai puțin folosită pentru cheesecake. Pune într-un bol crema de brâznă, amestecă-o cu zahăul pudră și încorporează în ea, cu o spatulă, frișca bătută tare.
Adaugă miezul răzuit de la o păstaie de vanilie, amidonul și apoi ouăle bătute ușor cu o furculiță într-un bol separat. Când e totul omogenizat, toarnă amestecul în tavă, peste blatul de biscuite copt mai devreme.
Îmbracă lateralele tăvii de cheesecake în folie de aluminiu. Așează-o într-o oală/ cratiță mai mare și toarnă în jurul ei apă fierbinte.
Bagă totul la cuptor și coace timp de 1h și 20 minute la 150C. Sau până când marginile sunt întărite iar mijlocul e încă ușor mobil. (Adică, dacă miști puțin tava, mijlocul tremură ca o piftie).
Oprește cuptorul și lasă cheesecake-ul să se răcească timp de 2h fără să îl scoți de acolo. Apoi pune-l la rece, în frigider, și taie-l abia a doua zi dacă îi reziști.
Pentru sosul de merișoare eu am folosit merișoare congelate – în jur de 200g, în care am pus 75g zahăr și zeama de la ½ lămâie. Le-am lăsat pe foc mic să se decongeleze așa și să scadă până când formează un sos asemănător cu o dulceață. L-am turnat fericită pe feliile de cheesecake.
eu iti urez la cat mai multe astfel de ,,greseli“ pt ca uite asa reusesti sa ne faci zilele si noptile mai fericite. Abia astept sa incerc si cheescake ul in doua culori