Ciocolată Şi Vanilie
  • HOME
  • About
  • TORTURI
  • TARTE
    • Tarte dulci
    • Tarte sărate
  • PRĂJITURI
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Rulade
    • Muffins/ Brioșe
    • Înghețate
  • PÂINE-PLĂCINTE-ALUATURI
    • Pâine
    • Aluaturi
    • Plăcinte
  • BISCUIȚI
  • CĂLĂTORII
  • REȚETE DE BAZĂ
  • SFATURI
  • VIDEO
PRĂJITURI, Rulade  /  26/04/2020

Ruladă de bezea cu fructe

by Alina

Eu sunt omul care poate rezista cu ciocolată, biscuiți sau bomboane în casă fără să se atingă de ele. Pofta de dulce e echilibrată. Nu simt că mă ia cu leșin dacă nu am o bucățică de dulce imediat. Dar am și câteva slăbiciuni: zmeura, căpșunile, cireșele, cremele cu unt și bezelele. La astea poftesc doar dacă le văd în poze. 🙂 Și foarte des le-aș pune în deserturi. Așa că rulada cu bezea a apărut foarte firesc mai ales că descoperisem cât de multe albușuri mi-au rămas în frigider după cozonacii de Sărbători.

ruladă de bezea cu fructe

Dacă îți place Pavlova, rulada asta e varianta ei de zece ori mai rapidă și la fel de bună. Dacă îți e frică să faci bezele, rulada asta poate fi prima încercare cu ele. Dacă nu iese până la capăt o ruladă frumoasă, poți să o transformi într-un Eton mess –  desertul britanicilor în care sunt puse la pahar: bezea, frișcă și fructe.

Totuși, e printre cele mai simple rulade pe care le-am făcut. Fiindcă foaia de bezea nu trebuie să stea în cuptor ore întregi așa cum stau bezelele. Nu are nevoie să potrivești exact temperatura cuptorului la cel mai mic nivel și nici nu se rupe bucăți așa cum îmi imaginam.  Toată rulada a fost gata cam într-o oră, deși eu eram pregătită să lucrez o după-amiază întreagă în bucătărie.

Combinația de fructe de pădure și cremă cu mascarpone a fost alegerea mea, dar pot fi orice fructe proaspete îți plac și chiar și frișcă simplă, puțin îndulcită. Mi-am imaginat deja desertul ăsta și cu alte umpluturi. Următoarea variantă va fi cu fistic și lemon curd, apoi cu cireșe proaspete și cremă cu ciocolată. 🙂

ruladă de bezea cu fructe

Ruladă de bezea cu cremă mascarpone și fructe

Ingrediente:

Pentru foaia de ruladă

  • 5 albușuri
  • 280g zahăr
  • 50g fulgi de migdale

Pentru cremă

  • 250g mascarpone
  • 125ml smântână lichidă pentru frișcă (32% grăsime)
  • 25g zahăr pudră
  • coaja de la ½ lămâie
  • 1 linguriță apă de trandafiri

+ 200g fructe proaspete ( zmeură și afine)

+ 2-3 linguri de zahăr pudră penru decor

Mod de preparare:

Pentru foaia de bezea, bate albușurile spumă, apoi adaugă treptat zahărul și continuă să mixezi până când obții o bezea tare și lucioasă.

Întinde bezeaua într-un strat cât mai uniform, într-o tavă 23x33cm, tapetată cu hârtie de copt. Presară deasupra ei fulgii de migdale și presează ușor să se prindă bine în bezea.

Coace bezeaua timp de 5-8 minute la 180C, apoi reduci temperatura la 160C și continui să coci bezeaua alte 15-20 de minute până când se rumenește ușor la suprafață și este fermă la atingere.

ruladă de bezea cu fructe

***Nu te speria dacă în timpul coacerii se va umfla, după ce o scoți din cuptor toate denivelările se vor retrage.

Scoate tava din cuptor, lasă foaia de bezea să se răcorească 4-5 minute în tavă, apoi răstoarnă-o pe o hârtie de copt. Dezlipește foaia de pe baza blatului și lasă foaia de bezea să se răcească de tot înainte să o umpli.

***Operațiunea întoarcerii din tavă, pe hârtia de copt, trebuie făcută cu grijă. Foaia de bezea e încă moale și caldă și s-ar putea rupe ușor. Cel mai la îndemână mi-a fost să pun hârtia de copt peste bezeaua din tavă și să răsucesc direct cu tava. 

Pentru cremă, mixează mascarpone cu zahărul pudră, coaja de lămâie și apa de trandafiri până când se omogenizează. Adaugă smântâna lichidă pentru frișcă și mixează până când obții o spumă tare.

După ce foaia de bezea s-a răcit, întinde crema la suprafața ei, lăsând 2cm liberi față de margini.

ruladă de bezea cu fructe

ruladă de bezea cu fructe

Presară deasupra fructe proaspete și începe să rulezi ajutându-te de hârtia de copt. Nu te speria dacă apar crăpături în suprafața ruladei, crema le va lipi la loc și nu va lăsa bucățile de foaie să se desprindă. În plus, frumusețea ruladei vine tocmai din suprafața ei crăpată.

ruladă de bezea cu fructe

Pudrează cu zahăr pudră și taie imediat felii din ea. 🙂

*** Rulada asta se păstrează frumos chiar și în frigider, acoperită cu o folie sau ținută într-o cutie cu capac închis etanș.. După o noapte la rece mi s-a părut chiar mai bună și stratul crocant de bezea nu s-a distrus de la umiditate.

*** Dintr-o ruladă întreagă poți sătura la desert 4-6 oameni. 

ruladă de bezea cu fructe

Tags

  • bezea
  • crema mascarpone
  • desert simplu
  • fructe de padure
  • ruladă
  • ruladă de bezea

Post navigation

Plăcintă cu carne de berbecuț în aluat fraged
Gougères – cele mai bune gustări cu brânză

Related posts

Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun
PRĂJITURI, REȚETE DE BAZĂ  /  01/12/2019
by Alina  /  26 Comments

Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun

Ciocolata copilăriei mele. Ciocolată de casă
PRĂJITURI  /  28/10/2020
by Alina  /  14 Comments

Ciocolata copilăriei mele. Ciocolată de casă

Dimineți și muffins cu afine
Muffins/ Brioșe, PRĂJITURI  /  05/10/2015
by Alina  /  12 Comments

Dimineți și muffins cu afine

51 comments

  • Doina
    27/04/2020

    Buna!
    Am nevoie de un sfat, te rog. Nu am tava cu dimensiunile tale. Am una mai mica 23*20 sau mai mare 24*36. Cum sa procedez? Oare daca in cea mare nu intind pe toata suprafata ei se va lasa bezeaua? 🙂 ms frumos!

    Reply
    • Alina
      27/04/2020

      Bună, Doina,
      Aș folosi tava mai mare.
      Poți face bezea din 6 albușuri și 330g zahăr și o întinzi cât tava pe care tu o ai. Sau poți întinde bezeaua rezultată din 5 albușuri în tava ta, dar va ieși o foaie mai subțire și trebuie să o coci mai puțin timp ca să nu se ardă. Sau, așa cum te gândeai, poți să o întinzi după dimensiunile din rețetă în tava mai mare. Bezeaua nu se va întinde. 🙂

      Reply
      • Doina
        27/04/2020

        Merci frumos, Alina! merg pe varianta de 6 albusuri si 330gr zahar. O zi frumoasa 🙂

        Reply
    • Ecaterina
      30/04/2020

      Arata suuuper!!
      Merge și cu fructe congelate?

      Reply
      • Alina
        01/05/2020

        Fructele congelate ar trebui decongelate înainte și gătite puțin cu zahăr, ca să se facă un sos ca o dulceață. Nu pot fi puse direct peste cremă. Altfel, tot sucul care se scurge din ele la decongelare va umezi foaia de bezea.

        Reply
  • Ovidiu
    27/04/2020

    Pur si simplu delicios!
    Am terminat cu totul in aprox 45 de minute. Asta cu doua incercari pt crema ( la prima am “scapat” mai multa frisca lichida si s-a distrus).
    A meritat efortul!

    Reply
    • Alina
      27/04/2020

      Uau, foarte rapid! 🙂 De asta îmi place și mie rețeta asta. Eu mi-am calculat și vasele spălate după și am ajuns la o oră. :)))

      Reply
  • Irina Stoian
    28/04/2020

    Te salut cu drag,
    Daca ai face-o pentru prieteni, ai face-o cu o zi inainte ? Merge?
    Multumesc mult pentru raspuns!

    Reply
    • Alina
      28/04/2020

      Merge făcută și cu o zi înainte, mai pe seară. 🙂 Am observat că se păstrează bine la frigider, într-o cutie cu capac sau acoperită cu folie alimentară ( ca să nu prindă umiditate din frigider). Nu își pierde partea crocantă din bezea dacă stă 8-12 ore în frigider. 🙂

      Reply
      • Irina Stoian
        02/05/2020

        Multumesc mult pentru raspuns! Am facut-o ! E speciala, merita cu prisosinta. Am avut 2 provocari: desi am respectat timpii de copt, hartia de copt era usor lipita de bezea. Dupa ce am desprins-o total, am inteles ca,probabil, necesita poate un 5-8 minute de copt in plus. Bezeaua nu era la fel de colorata ca a ta si nici atat de crocanta. Drept urmare, s-a rupt mai mult la roluire, dupa aplicarea cremei. Cu toate astea, a fost delicioasa. Si inca ceva: in loc de zahar am folosit stevia, ca si cantitate mai putin de jumatate fata de cantitatea de zahar si a mers.Cred ca poate fi o explicatie si la diferenta de aspect+ consistenta,nu? Cu toate astea, facuta seara si papata a doua zi dupa-amaiaza, era si crocanta si delicioasa:) Multumesc mult pentru reteta si calde imbratisari!

        Reply
        • Alina
          04/05/2020

          E adevărat că stevia poate influența mult aspectul, textura șic hair și timpii de coacere. Dar mă bucru că i-ai dat de cap și că a ieșit bine până la urmă. 🙂

          Reply
  • Nastaca
    29/04/2020

    Buna, s-ar putea face și fără fulgi de migdale?

    Mulțumesc

    Reply
    • Alina
      30/04/2020

      Desigur. Poți să nu îi pui fulgii de migdale. Poți să flosești în loc și altceva: nuci, fistic, alune de pădure mărunțite sau poți să nu pui nimic. 🙂

      Reply
    • Mika
      02/01/2022

      Ceau, Alina. E a doua oară când fac rulada. Nu se coace destul la interior, tare mi-ar placea sa înțeleg de ce.

      Prima data am făcut cu aceleași indicații. Tava mea e puțin mai mare, 28/36. Chiar si așa, am tinut-o 10 minute in plus ca tot alba era.

      A doua tura am făcut cu 4 oua, 224g zahar, sa vad daca e prea groasa cu 5 si de asta nu se coace. Același rezultat. E crocanta, arata bine, dar mai pe la mijloc tot nu e coapta destul. Tura asta am tinut-o 35 de minute la 160, după primele 8 la 180.

      Recomandări?

      Reply
      • Alina
        03/01/2022

        Bună, Mihaela,
        Foaia asta de ruladă nu trebuie să fie perfect coaptă la interior. Are exteriorul crocant, iar în mijloc rămâne o bezea moale, chiar ușor gumată. Poți să te gândești la o bezea gumată americană (marshmallow). Chiar dacă pare necoaptă, așa trebuie să fie, altfel nici nu ar putea fi rulată ca să rămână întreagă. S-ar sfărâma. 🙂 Chiar dacă pare necoaptă, albușul e preparat termic și nu e niciun pericol în el. Rezultatul nu ține de grosimea bezelei. 🙂
        Dar pentru că am observat că multă lume mă întreabă despre cum arată bezeaua la interior, mă gândesc să fac un video cu rețeta asta, ca să arat. 🙂

        Reply
        • Mika
          05/01/2022

          Tare fain ar fi daca ai face video. Si tare mult iti mulțumesc si pt răbdare, si pt răspuns prompt si pt bucurie. Sa ai o zi frumoasa!

          Reply
  • Veronica
    30/04/2020

    Pt Ovidiu. Crema tăiată de mascarpone cu frișcă se repara exact ca și maioneza. Pui o lingura de ulei și una de crema tăiată și freci cu o lingura de lemn ca și maioneza intr-un singur sens. Pe parcurs dacă Vezi ca necesita ulei mai adaugi . NN va schimba gustul cremei . Am găsit informația pe net și mi-a fost de mare folos Pt ca nu mai aveam alte ingrediente in casa și azi are printesa mea mica 1 anișor.

    Reply
  • Natalia-Adina Stan
    30/04/2020

    Bună ziua! Încep prin a preciza ca nu am încercat încă această rețetă. Am avut 3 eșecuri cu alte rețete. De fiecare dată totul începea perfect, bezeaua arăta minunat, dar după 15 minute la cuptor se lăsa și se colora în maroniu. Rezultatul era o bezea necoapta în interior, gumoasa și urâtă. Precizez ca temperatura setata a fost de 150 grade celsius fără ventilație. Am pus și oțet și amidon, urmam mereu rețeta. Care sa fie problema? Bat prea mult albușurile? E temperatura cuptorului de vină? Merci, Alina!
    PS. Rulada ta arată suuuuperb!

    Reply
    • Alina
      30/04/2020

      Bună, Natalia,
      Se poate să nu fie încorporat suficient zahărul în ea. Zahărul caramelizat îi poate da o culoare maronie rapidă. Și depinde și de cât de gros a fost stratul de bezea întins în tavă.
      În rețeta de aici nu am folosit deloc amidon sau oțet. E doar o bezea simplă din albuș și zahăr.Important e ca zahărul să fie dizolvat complet și să nu se mai simtă granulele lui între degete. Și la foaia de aici vei avea un miez mai umed și mai moale. Altfel nu s-ar putea rula foaia de bezea dacă ar fi toată crocantă.
      E un pic diferită temperatura de coacere.Am pornit cu o temperatură mai mare: 180C (poate fi chiar 200C dacă nu e cuptor cu ventilație) și apoi am scăzut la 160C. O temperatură mai mare la început ajută la formarea unei cruste la suprafață, fără să o ardă. Poți ajusta timpul de coacere în funcție de cum arată foaia. Trebuie să fie doar ușor rumenită la suprafață.
      Bezeaua e un pic dificilă, dar e important să îți cunoști cuptorul și să îi stabilești timpul de coacere și în funcție de el. 🙂

      Reply
  • Oana
    30/04/2020

    Buna Alina

    Ar merge cu capsuni proaspete? Sau gem de zmeura? Sau amandoua?
    🙂

    Reply
    • Alina
      30/04/2020

      Bună, Oana,
      Desigur. Merge și cu căpșuni proaspete și cu gem sau dulceață din orice fel de fructe îți plac. 🙂

      Reply
  • Oana
    05/05/2020

    Buna Alina, am facut aseara rulada, e foarte gustoasa si foarte aratoasa. Am o nelamurire – am lasat pentru bezea timpii pe care I-ai recomandat, de fapt chiar mai mult si cand am taiat o, in interior bezeaua nu e complet coapta. Asa ar trebui sa fie? Banuiala mea e ca am folosit oua mari si foaia de Bezea a fost mai inalta decat ar trebui. Multumesc mult si o zi minunata!

    Reply
    • Alina
      05/05/2020

      Bună, Oana,
      Bezeaua trebuie să aibă un mic miez în interior mai moale și mai gumat. Dacă ar fi complet tare și crocantă, nu ai putea să rulezi foaia cu cremă. S-ar rupe în bucăți. Partea din interior, chiar dacă e mai moale, e gătită. Nu e albuș crud, pentru că a stat la cuptor și a fost tratat termic. Poți să ți-o imaginezi ca o bezea gumată americană (marshmallow). 🙂

      Reply
      • oana
        05/05/2020

        Multumesc pentru raspuns! Textura miezului intr-adevar e de bezea gumata. Spor in toate!

        Reply
  • Marius
    09/05/2020

    Buna! Blatul trebuie bagat la cuptorul preincalzit?

    Reply
  • Miha
    11/05/2020

    Buna!
    Imi poti spune te rog, când cici foaia de rulada, cuptorul trebuie pus pe funcția de ventilatie? Daca da, ventilatie si su si jos pe toată durata coacerii sau doar la inceput sau deloc? Ce functie folosim la coacere.
    As vrea sa o Fac si eu azi. Multumesc mult. O zi minunată iti doresc.

    Reply
    • Alina
      11/05/2020

      Bună,
      Cuptorul meu are ventilație. O ventilație pe care eu nu o pot opri niciodată. Nu am opțiunea asta, fiind un model mai vechi. Așa că eu am făcut rulada în cuptor cu ventilație (și sus, și jos), pe toată durata coacerii. Și a iești foarte bine la temperatura respectivă. 🙂

      Reply
  • oana
    13/05/2020

    Buna, revin cu o intrebare: oare merge rulada asta cu lemon-curd? ma gandeam ce pot face cu galbenusurile ramase si uitandu-ma pe retetele tale, am gasit-o si pe cea de lemon-curd. Se potrivesc oare aromele, texturile? Multumesc si spor in toate!

    Reply
    • Alina
      13/05/2020

      Desigur. Merge foarte bine și lemon curd pus peste crema cu mascarpone împreună cu fructele. Iar în loc de migdale poți folosi fistic tocat mărunt. 🙂

      Reply
      • oana
        13/05/2020

        Multumesc mult! Revin dupa ce o fac!

        Reply
  • mara
    17/05/2020

    A ieșit FOARTE BUNA, foarte fina! Eu am pus capsuni proaspete și ceva zmeura congelata scăzută cu un pic de zahar. Sigur o sa mai fac, ma duc sa cumpăr fulgi de migdale, acum am avut migdale și nuci măcinate. Voiam sa-ti mulțumesc pt reteta și pt ca ai spus sa nu ne facem pb ca se umfla foaia la copt ca își revine ea 🙂 🙂

    Reply
    • Alina
      17/05/2020

      Ce mă bucur că ți-a plăcut și că a ieșit bine. 🙂 Merge și cu fistic, alune sau orice altceva îți place.

      Reply
  • Irina
    20/05/2020

    Buna ziua. Mi se pare latimea de 23 cm îngusta pt a o rula de 3 ori mai ales ca punând mascarpone plus fructe devine și mai înaltă. As vrea sa știu dacă nu este o greșeala de tipar, înainte de a începe sa o fac. Sau trebuie rulată f strins și apăsat oarecum. Mulțumesc.

    Reply
    • Alina
      20/05/2020

      Bună! Nu e o greșeală. Tava mea are chiar dimensiunile respective 23x33cm. Nu îmi amintesc de câte ori am rulat foaia, nu știu dacă a fost chiar de 3 ori. Nu am rulat foarte strâns, dar am presat ușor, astfel încât crema să se lipească de foaia de bezea.

      Reply
  • Loredana
    24/12/2020

    Buna!caldura doar de joa?merci!

    Reply
    • Alina
      24/12/2020

      Pentru blat am folosit cuptor cu ventilație și căldură și de sus, și de jos. 🙂

      Reply
  • Cristina
    14/02/2021

    Ce se poate folosi în loc de apa de trandafiri?

    Reply
    • Alina
      16/02/2021

      Orice aromă îți place poț pune în loc: extract de vanilie, de portocale, lămâie, lavandă… 🙂

      Reply
  • Daiana
    01/08/2021

    Bună! Albușurile sunt reci de la frigider sau trebuie la temperatura camerei?

    Reply
    • Alina
      01/08/2021

      Albusurile pot fi separate de galbenusuri cand sunt reci, apoi sunt perfecte sa fie lasate la temperatura camerei pentru bezea. 🙂

      Reply
      • Daiana
        11/08/2021

        Super! Mulțumesc! O voi încerca sigur!

        Reply
        • Alina
          11/08/2021

          ❤️

          Reply
          • Daiana
            12/08/2021

            Am făcut-o astăzi și a ieșit foarte bună! Eu am pus și căpșuni înăuntru pe lângă cele menționate.
            În prima fază, după ce am umplut bezeaua și am rulat-o nu am putut sa o tai..mă gândesc că nu era poate răcită suficient dar am pus-o la frigider cateva ore și a fost numai bună de tăiat. Deja am recomandat-o și altora 🤪
            O întrebare, oare se poate pune mai puțin zahăr în bezea? Știu ca bezeaua e dulce de fel dar oare merge și cu mai puțin?
            Mulțumim pentru rețetele minunate😍

          • Alina
            12/08/2021

            Mă bucur tare mult că a ieșit cum trebuie și ți-a plăcut. Legat de întrebarea ta, regula la bezele este la fiecare albuș să pui 50g zahăr. Aici am pus doar un pic mai mult. Poți scădea cu 30g. 🙂 Nu am încercat să tai mai mult de atât pentru bezele din zahărul recomandat. 🙂

  • Daiana
    03/02/2022

    Bună! O întrebare extra rețetei, am văzut mai multe rețete de genul acestei rulade bezea și în respectivele rețete se folosea amidon în bezea, știi de ce? Mie mi se pare ciudata treaba cu amidonul😂

    Reply
    • Alina
      03/02/2022

      Din câte știu eu amidonul ajută la formarea unui miez moale al blatului de bezea, pentru că intră în acțiune cu proteinele din ou și le împiedică să se coacă prea mult. E bun dacă este adăugat în bezele pentru că îți dorești ca mijlocul lor să rămână gumat. 🙂

      Reply
      • Daiana
        03/02/2022

        Dar oricum are mijlocul mai guma nu? Îl face și mai sau? Dar mersi pentru răspuns 😁
        Si inca o întrebare, am facut de vreo 2 ori rulada ta care este super delicioasă dar mi s-a înmuiat destul de repede în frigider. Am pus-o în folie alimentara dar nu prea a ajutat. Oare în ce altceva as putea sa o pun ca sa nu se mai umezeasca asa tare?

        Reply
        • Alina
          04/02/2022

          Din păcate nu prea sunt soluții pentru ca bezeaua să nu absoarbă umiditate din frigider. Poate doar dacă poți să setezi umiditatea la frigiderul tău. De obicei, o ruladă de bezea e un desert care se face și se consumă în aceeași zi. 🙁

          Reply
  • Daiana
    04/02/2022

    Da, la asta m-am gandit și eu. Soțul nu e amator de deserturi și de multe ori ma “lupt” singură sau ajung sa arunc. Dar o voi face la ocazii când se va manca. Mersi de răspuns! Îmi plac rețetele tale. Ce am facut pana acum a fost delicios!!! Mulțumim mult pentru ele și pentru munca depusă!

    Reply
  • Ruxandra
    18/04/2022

    Buna ziua! Va rog, spuneti-mi daca rulada de bezea rezista la frigider 3 zile? Va multumesc frumos!

    Reply
    • Alina
      18/04/2022

      Bună, Ruxandra,
      Din păcate nu cred că rulada de bezea va rezista bine atât de multe zile. De pe o zi pe alta, în funcție și de umiditatea frigiderului, rulada ar putea fi păstrată la rece. Însă nu atât de multe zile. 🙁

      Reply

Share your thoughts Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ciocolată și Vanilie în WWW

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Alina Muntele

Sunt aici să împart cu voi mici bucăți de fericire. Pe care le voi înveli în creme, glazuri sau ninsori de zahăr pudră.
Speranța mea e că Ciocolată și Vanilie va deveni colțul vostru de lume în care să vă găsiți mereu inspirația pentru momentele în care suneți în căutarea unor bucurii autentice.

Inspirația de moment

  • Tort dulce-acrișor cu decor din lollipops
  • Cornulețe sărate cu feta și leurdă
  • Mini eclere cu ciocolată și amarene
  • Lipii libaneze/ Pita bread
  • Tartă sărată cu dovleac

Mesaje primite

  • Mihai on Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun
  • Alina on Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun
  • Mihai on Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun
  • Alina on Back to basics. Cremă de vanilie și variațiuni
  • Dana on Back to basics. Cremă de vanilie și variațiuni

Cel mai mult am scris despre…

  • aluat
  • aluat biscuiti
  • aluat de tarta
  • aluat dospit
  • aluat placinta
  • aluat tarta
  • bezea
  • biscuiti
  • buttercream
  • caramel
  • cimbru
  • ciocolata
  • ciocolata alba
  • ciocolata neagra
  • crema de branza
  • căpșuni
  • desert de vara
  • dovleac
  • drojdie
  • fistic
  • ganache
  • lamaie
  • mascarpone
  • mere
  • paine
  • pate sucree
  • piersici
  • placinta
  • prajitura
  • quiche
  • reteta simpla
  • reteta tort
  • retete de toamna
  • retete de vara
  • rețetă de tartă
  • rețetă de tort
  • rețetă de vară
  • tarta
  • tarta sarata
  • tips
  • tort
  • unt
  • vanilie
  • visine
  • zmeura

CIOCOLATA SI VANILIE IN WWW

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

ALINA MUNTELE

Sunt aici să împart cu voi mici bucăți de fericire. Pe care le voi înveli în creme, glazuri sau ninsori de zahăr pudră.
Speranța mea e că Ciocolată și Vanilie va deveni colțul vostru de lume în care să vă găsiți mereu inspirația pentru momentele în care suneți în căutarea unor bucurii autentice.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made with ♥ by Ciocolata Si Vanilie.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cu ajutorul  GDPR Cookie Compliance
Despre fisierele de tip cookie

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Beneficiati de urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal, in conditiile stabilite de lege: acces la date, rectificarea, stergerea sau portabilitatea datelor, restrictionarea prelucrarii, dreptul de a va opune prelucrarii, dreptul de a nu fi supus unor decizii individuale automate.

Cookie-uri de functionalitate

Aceste fisiere de tip cookie trebuie sa fie active pentru o fucntionare corecta a site-ului.

Daca dezactivati folosirea acestor fisiere de tip cookie nu veti putea sa salvati preferintele voastre pentru acest site. Acest lucru inseamna ca la fiecare vizitare a site-ului va trebuii sa alegeti ce tip de fisiere cookie vreit sa folositi.

 

Fisiere cookie 3rd Party

Acest site foloseste Google Analytics pentru a colecta informatii anonimizate despre numarul de vizitatori pe site si cele mai vizitate pagini si articole.

Deasemenea acet site foloseste embeduri din platforma youtube.com pentru a va pune la dispozitie continut video. Aceste embeduri pot la randul lor sa plaseze fisiere de tip cookie.

Va rugam sa activati folosirea acestor fisiere de tip cookie pentru a putea inbunatatii functionalitatile site-ului in permanenta.

 

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

Politica de Confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate descrie modul în care informatiile dvs. personale sunt colectate, utilizate si distribuite atunci când vizitati site-ul www.ciocolatasivanilie.ro

INFORMATII PERSONALE PE CARE LE COLECTAM

Când vizitati site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul dvs., inclusiv informatii despre browserul dvs. web, adresa IP, fusul orar si unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. In plus, pe masura ce rasfoiti pagini din site, colectam informatii despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizati, ce site-uri web sau termeni de cautare v-au referit la site si informatii despre cum interactionati cu site-ul. Ne referim la aceste informatii colectate automat ca Informatii despre dispozitiv.

Colectam informatiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer si contin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitati http://www.allaboutcookies.org.

actiuni de urmarire a „fisierelor de jurnal” care apar pe site si colectarea datelor, inclusiv adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / iesire si inregistarile de data / ora.

etichetele si pixelii sunt fisiere electronice utilizate pentru a inregistra informatii despre modul in care navigati pe site.

In plus, atunci cand efectuati o achizitie sau incercati sa faceti o achizitie prin intermediul site-ului, colectam anumite informatii de la dvs., inclusiv numele dvs., adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon. Facem referire la aceste informatii ca informatii despre comanda.

Când vorbim despre Informatii personale in aceasta politica de confidentialitate, vorbim atat de informatii despre dispozitive, cat si de informatii despre comanda.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE PERSONALE ?

Utilizam informatiile despre comenzi pe care le colectam, in general, pentru a indeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informatiilor dvs. de plata, organizarea transportului si furnizarea de facturi si / sau confirmari de comenzi). In plus, folosim aceste InformaTii de comanda pentru:

Comunicarea cu dvs;

In conformitate cu preferintele pe care le-ati impartasit cu noi, va vom oferi informatii sau materiale publicitare referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizam informatiile despre dispozitiv pe care le colectam pentru a ne ajuta sa monitorizăm potentialele riscuri (in special adresa IP) si, in general, sa imbunatatim si sa optimizam site-ul nostru (de exemplu, generand analize despre modul in care clientia nostri navigheaza si interactioneaza cu Site-ul si pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing si publicitate).

IMPARTASIREA INFORMATIILOR PERSONALE & RETENTIA DATELOR

Cand plasati o comanda prin intermediul site-ului, vom pastra informatiile dvs. de comanda, considerate Necesare, pentru inregistrarile noastre, cu exceptia cazului in care si pana cand ne cereti sa stergem aceste informatii.

Impartasim informatiile personale considerate Necesare cu terte parti pentru a ne ajuta să procesam si sa livram comenzile dvs, asa cum este descris mai sus.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta sa intelegem cum clientii nostri utilizeaza Site-ul – puteti citi mai multe despre modul în care Google utilizeaza informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteti renunta la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

In cele din urma, putem sa va impartsim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, pentru a raspunde la o citație, mandat de cautare sau alta solicitare legala pentru informatiile pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile.

DO NOT TRACK Retneti ca nu modificam practicile de colectare a datelor si de utilizare a site-ului atunci cand vedem semnalul Nu urmariti (DO NOT TRACK) din browserul dvs. In acest caz, se vor folosi doar informatiile Necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, dar nu informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing (profilare).

DREPTURILE TALE

Daca sunteti rezident european, aveti dreptul sa accesati informatiile personale pe care le detinem despre dvs. si sa cereti corectarea, actualizarea sau stergerea informatiilor dvs. personale. Daca doriti sa exercitati acest drept, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii: GDPR dreputurile consumatorilor.

In plus, daca sunteti rezident european, retineti ca va procesam informatiile pentru a putea indeplini contractele pe care le-am putea avea cu dvs. sau pentru a va urmari interesele legitime de afaceri enumerate mai sus.

SCHIMBARI

Putem actualiza din cand in cand aceasta politica de confidentialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificarile aduse practicilor noastre sau din alte motive operationale, legale sau de reglementare.

CONTACTEAZA-NE

Pentru mai multe informatii despre practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa faceti o plangere, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa gdpr@ciocolatasivanilie.ro

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE DE TIP COOKIE

 

Site-ul ciocolatasivanilie.ro vă transmite această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele  cu caracter personal.

Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul website-ului nostru.

1. Ce este un fişier cookie şi în ce scop este folosit?

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

Un fișier de tip cookie reprezintă un mic fișier text care este stocat și/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) în funcție de site-urile web pe care le vizitați. De asemenea, fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de exemplu, autentificare, limbă), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web respectiv utilizând același dispozitiv final.

2. Cum puteţi controla fişierele de tip cookie

Vă puteți retrage consimțământul privind fișierele de tip cookie în orice moment. În acest scop, puteţi să blocaţi sau eliminaţi fişierele cookie fie prin intermediul setărilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispoziţie de terți, sau urmând instrucţiunile specifice pentru categoriile de cookie din secţiunile următoare. In orice situaţie, pot apărea probleme legate de utilizarea anumitor părți ale site-ului web dacă dezactivaţi fişierele de tip cookie.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

3. Fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul ciocolatasivanilie.ro

În baza funcției și scopului pentru care sunt utilizate fișierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate în următoarele categorii, pe care website-ul ciocolatasivanilie.ro le utilizează pe Website-urile sale:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare vă permit să navigați pe Website și să îi utilizați funcțiile de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs. care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea website-ului.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru a vă recunoaște atunci când reveniți pe website-ul nostru și ne permit să vă oferim funcții îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor dvs.  Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările dvs. pe alte site-uri web. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța ne permit să recunoaștem și să numărăm utilizatorii și să colectăm informații despre modul în care este utilizat website-ul (de exemplu, paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează website-ul nostru, de exemplu, asigurând că puteți găsi ușor ceea ce căutați. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 4 de mai jos.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către noi. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 6 de mai jos.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior. Vă vom informa prin politicile noastre actualizate dacă sunt utilizate orice alte tipuri de cookies.

Vă rugăm să observați că website-ul ciocolatasivanilie.ro utilizează serviciile terțelor-părți pentru a obține informații cu privire la utilizarea de către dvs. a website-ului nostru pentru a optimiza experiența dvs. de utilizator. Aceste terțe-părți (inclusiv, de exemplu, furnizorii de servicii externe, cum ar fi serviciile de analiză a traficului web) pot, de asemenea, utiliza fișiere de tip cookie, asupra cărora nu exercităm niciun control.

 

4. Fișiere de tip cookie utilizate în scopuri statistice și pentru monitorizarea traficului web

Google Analytics

Website-urile noastre utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit Website să analizeze modul în care utilizați respectivul Website. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dvs. a Website-ului (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dvs. a Website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului și furnizând alte servicii referitoare la activitatea Website-ului și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Puteți renunța la Google Analytics fără a afecta modul în care puteți vizita site-ul nostru web.

Informații detaliate cu privire la Google Analytics și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteți instala un add-on pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

5. Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale

Pe website-ul nostru, terţe părţi care furnizează aplicaţii prin intermediul acestor  Website-uri pot plasa propriile lor fişiere de tip cookie în vederea monitorizării performanţei aplicaţiilor lor sau pentru a-şi personaliza aceste aplicaţii pentru dvs. De exemplu, atunci când distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma reţelei de socializare asociată butonului respectiv va înregistra acest lucru. Pe website-ul nostru poate de asemenea să existe conţinut integrat („embedded”), de exemplu conţinut video al unor terţe părţi precum YouTube, şi, în acest caz, aceşti terţi pot să-şi plaseze la rândul lor propriile fişiere de tip cookie.

Asemenea fişiere de tip cookie nu pot fi accesate de website-ul ciocolatasivanilie.ro.

***

Ultima actualizare: 16 Ianuarie 2020.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-urile noastre. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.