Life is like a box of chocolates. Ai curaj sa deschizi cutia si sa le gusti, la rand, asa cum vin? Sa le desfaci foliile aurii, sa le prinzi tremurand intre degete si … cu ochii inchisi sa le lasi sa se topeasca incet pe cerul gurii, incercand sa le ghicesti aroma? You never know what you’re gonna get! Putin prea amara. Putin prea dulce. Dar … in the end…ciocolata aia e raspunsul pe care il cautai. Si cand crezi ca te-ai saturat simti cum poftesti la inca una…
Brownie ciocolatos (pentru momentele in care simti ca ai prea multa ciocolata in viata ta)
Ingrediente:
- 200g unt moale
- 200g ciocolata amaruie, rupta in bucati
- 200g zahar pudra
- 4 oua
- 55g faina
- 35g cacao
Unge 6 discuri de patiserie cu unt si tapeteaza-le cu hartie de copt. Aseaza-le pe o tava tapetata (si ea) cu hartie de copt.
Bate untul cu zaharul pana devin o spuma aerata. Incorporeaza, pe rand, ouale. Apoi, treptat, ciocolata topita la bain- marie.
Cerne faina si cacaua si incoropreaza-le impreuna, cu o spatula sau lingura, in amestecul de mai devreme.
Toarnă compozitia in discurile pregatite si coace timp de 8 minute la 190C.
Scoate de la cuptor, lasa sa se racească timp de 2 minute, apoi ridica discurile de patiserie si dezlipeste hartia de copt de pe brownies.
Le poti pune zahar pudra..
…sau un sos cu cafea langa, fructe proaspete sau le poti lasa asa …simple. Le poti manca fierbinti sau reci la cafeaua de maine.
Foto: Ionela Stoica (from Milk and Toast and Honey)
Reteta: from Michel Roux jr.
No Comments