Ciocolată Şi Vanilie
  • HOME
  • About
  • TORTURI
  • TARTE
    • Tarte dulci
    • Tarte sărate
  • PRĂJITURI
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Rulade
    • Muffins/ Brioșe
    • Înghețate
  • PÂINE-PLĂCINTE-ALUATURI
    • Pâine
    • Aluaturi
    • Plăcinte
  • BISCUIȚI
  • CĂLĂTORII
  • REȚETE DE BAZĂ
  • SFATURI
  • VIDEO
TORTURI  /  28/10/2024

Tort cu dovleac de Halloween

by Alina

M-am gândit că nu trebuie să fie vreo sărbătoare anume ca să faci un tort cu dovleac. Dar Halloween mi s-a părut un motiv în plus să mai adaug o rețetă pe lista celor cu dovleac de toamna asta și să-mi deschid apetitul pentru un decor jucăuș. Când aș mai fi putut pune eu pe un tort bezele fantomă, pânze de păianjen și dovleci din pastă de zahăr? 

Tortul e minunat dincolo de decorul ăsta tematic. L-aș pregăti oricând toamna sau iarna pentru că are în el atât de multe arome calde. De la blatul inspirat dintr-un pain d’epices franțuzesc care are gust ca de turtă dulce, până la mousse-ul cu dovleac și stratul dens de cremeux de ciocolată cu un plus dulce-acrișor de la dulceața de merișoare. 

tort cu dovleac de halloween

Iar în loc de bezelele fantome îți sugerez să pui bezele brăduți (găsești explicații despre cum se fac AICI) și figurine din turtă dulce pentru un decor de Crăciun.

Așa cum obișnuiesc, torturile mele au nevoie de câteva zile de planificare și lucru ca să fie gata. Am detaliat fiecare zi, pe etape, în rețeta de mai jos, ca să știi cum îți planifici timpul pentru un astfel de tort. 

tort cu dovleac de halloween

Tort cu dovleac, ciocolată neagră și merișoare

Ingrediente (pentru o tavă cu diametrul 18cm):

Blat inspirat din Pain d’epices

Sirop pentru blat

  • 100ml apă
  • 1 bucată anason stelat 
  • coaja de la ½ lămâie
  • coaja de la ½ portocală
  • 100g miere
  • 50g zahăr brun 
  • Ingrediente uscate pentru blat:
  • 100g făină
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 1 linguriță mix de condimente: cuișoare, anason, nucșoară, pudră de ghimbir
  • 6g bicarbonat

plus 75g unt topit (82% grăsime)

Mousse cu dovleac

  • 3 gălbenușuri
  • 45ml sirop de arțar
  • 250ml lapte
  • 8g gelatină foi
  • 100g piure de dovleac
  • 200ml smântână lichidă pentru frișcă (32% grăsime)

Cremeux de ciocolată neagră

  • 80ml lapte
  • 2 gălbenușuri
  • 15g zahăr
  • 90g ciocolată neagră (70% cacao)
  • 100 ml smântână lichidă pentru frișcă (32% grăsime)

Dulceață de merișoare și portocală

  • 150g merișoare (proaspete sau congelate)
  • 75g zahăr
  • 50ml zeamă portocală

Ganache de ciocolată albă cu dovleac

  • 150g ciocolată albă 
  • 250ml smântână lichidă pentru frișcă (32% grăsime)
  • 25g piure dovleac
tort cu dovleac de halloween

Mod de preparare:

Ziua I

Pentru blatul inspirat de Pain d’epices, ai nevoie să pregătești mai întâi un sirop. Într-o crăticioară mică amestecă apa, zahărul, mierea, anasonul stelat și cojile de citrice.

Pentru a scoate coaja de citrice folosește un peeler pentru legume și decojește portocala și lămâia, astfel încât să nu iei și partea albă, care e amară.

Pune crăticioara cu toate ingredientele pe foc și lasă să fiarbă până când zahărul se dizolvă. Ia de pe foc, acoperă cu un capac și lasă așa timp de 30 de minute.

Între timp, amestecă într-un bol făina, scorțișoara, nucșoara, pudra de anason, pudra de cuișoare și pudra de ghimbir. 

Topește untul și lasă-l să se răcorească. 

Strecoară siropul peste ingredientele uscate și încorporează-l cu un tel. Adaugă și untul topit și răcorit și amestecă bine.

Toarnă totul într-o tavă cu pereți detașabili, cu diametrul de 18cm, tapetată pe bază și pe laterale cu hârtie de copt. 

Coace blatul la 180C, cu ventilație, căldură sus și jos, timp de 40 de minute sau până când o scobitoare înfiptă în el iese curată. 

Scoate blatul din cuptor și lasă-l să se răcească în tavă timp de 10 minute. Apoi scoate-l pe un grătar și lasă-l să se răcească de tot. Învelește-l în folie alimentară de plastic și pune la rece, în frigider, până a doua zi.

Pentru dulceața de merișoare pune merișoarele cu zahărul și sucul de portocală într-o crăticioară. Dacă folosești merișoare congelate, pune-le direct de la congelator. Pune crăticioara pe foc mic și gătește-le împreună până când zahărul se topește, merișoarele pocnesc, iar lichidul format se leagă ca o dulceață. Ar trebui să dureze totul în jur de 5-7 minute. Ia dulceața de pe foc și lasă deoparte să se răcească. 

tort cu dovleac de halloween

Ziua II

Pentru mousse-ul cu dovleac, amestecă gălbenușurile cu siropul de arțar într-un bol.

Pune gelatina la hidratat în apă rece

Pune la încălzit laptele într-o crăticioară și lasă-l să ajungă până aproape de punctul de fierbere. Toarnă apoi laptele fierbinte, în fir subțire, peste gălbenușuri, amestecând continuu. Pune înapoi lichidul în crăticioară și înapoi pe foc mic. Amestecând continuu cu o lingură de lemn, așteaptă până când ajunge la 82C. Trebuie să aibă consistența unui sos lejer, iar dacă tragi cu degetul pe spatele lingurii rămâne o urmă fermă.

Ia crăticioara de pe foc și adaugă în lichidul fierbinte gelatina hidratată, stoarsă bine. Amestecă pentru încorporare.

Lasă lichidul să se răcorească la temperatura camerei pentru o jumătate de oră. Adaugă apoi piureul de dovleac și blendează totul pentru omogenizare.

Bate smântâna lichidă până când obții o frișcă tare. Încorporează frișca în baza de mousse pregătită, folosind un tel. Lasă mousse-ul deoparte.

Pregătește cremeux-ul de ciocolată neagră. 

Pune laptele pe foc mediu să se încălzească. Între timp, freacă gălbenușurile cu zahărul. Când laptele e fierbinte, fără să fiarbă, toarnă-l peste gălbenușuri și amestecă bine.

Toarnă totul înapoi în oală și pune pe foc mic. Amestecând continuu cu o lingură de lemn, lasă pe foc până când se îngroașă puțin. Iar dacă tragi cu degetul pe dosul lingurii de lemn, rămâne o urmă fermă.

Toarnă acest amestec fierbinte peste ciocolata neagră mărunțită, pusă într-un bol. Lasă 1 minut, apoi încorporează ciocolata în lichid și lasă totul să se răcorească.

Mixează smântâna lichidă până când obții o frișcă tare. 

La final încorporează frișca bătută în amestecul cu ciocolată.

tort cu dovleac de halloween

ASAMBLARE TORT

Pregătește tava în care ai copt blatul pentru asamblarea tortului. Pune la baza ei o hârtie de copt, iar la interior, pe laterale, folie rodoid. 

Taie blatul pregătit cu o zi înainte în două, pe orizontală. Așează primul blat la baza tăvii pregătite. 

Toarnă peste el două treimi din mousse-ul cu dovleac. Apoi, acoperă cu al doilea blat și pune tava la rece, în congelator, pentru 10-15 minute.

După acest timp, scoate tava și întinde pe suprafața celui de-al doilea blat, până aproape de margini, dulceața de merișoare. Peste ea, toarnă cremeux-ul de ciocolată neagră. Pune din nou tava la congelator pentru 15 minute.

După al doilea timp la rece, scoate tava și toarnă încet peste cremeux restul de mousse de dovleac. 

***Nu sări peste timpii de la congelator. Fără să stea la rece, straturile de mousse ar fi prea moi pentru a-l turna pe următorul. 

Pune acum tava cu tortul la congelator, peste noapte

Tot în ZIUA II pregătește și ganache-ul de ciocolată albă cu dovleac pe care îl vei folosi la decor.

Toacă mărunt ciocolata albă și pune-o într-un bol.

Amestecă smântâna lichidă pentru frișcă și piureul de dovleac și încălzește-le împreună pe foc până când lichidul ajunge aproape de punctul de fierbere. Toarnă-l peste ciocolata albă mărunțită. Lasă totul nemișcat pentru 1 minut. Apoi, blendează cu un blender vertical pentru a omogeniza.

Acoperă ganache-ul cu o folie alimentară de plastic la peliculă și, după ce se răcorește, pune-l la rece în frigider peste noapte.

tort cu dovleac de halloween

ZIUA III

Scoate tortul la decongelat. Îndepărtează tava, folia rodoid și hârtia de la bază și mută tortul pe un platou/ farfurie. 

Pune tortul în frigider pentru cel puțin 8h. 

Când e gata să fie decorat, scoate ganache-ul de ciocolată albă de la rece și pune-l în bolul unui mixer. Mixează până când capătă consistența unei creme ferme sau o frișcă bătută tare. Pune ganache-ul într-un poș cu dui rotund și decorează cu el lateralele și suprafața tortului. Nivelează cu o spatulă unghiulară sau racletă modelatoare. 

Decorează cu ganache de ciocolată neagră, bezele stafii și figurine din pastă de zahăr. 

tort cu dovleac de halloween

Tips pentru decor:

Ganache-ul de ciocolată neagră îl pregătești din 25g ciocolată neagră și 50ml smântână lichidă pe care le încălzești și topești împreună la bain-marie. După ce obții o pastă ca un sos dens, îl pui într-un poș cu dui rotund cu vârf 1mm. Cu el vei face pânza de păianjen de pe tort.

Pentru bezele folosește 100g albuș bătute împreună cu 100g zahăr tos până când obții o bezea tare și lucioasă. Adaugă în ea 100g zahăr pudră cernut și încorporeză. Poșează din această bezea moațe înalte, care să semene cu niște fantome pe care să le coci la 90C, timp de 1h. Ochii și gura mini-fantomelor sunt desenate cu colorant alimentar, după ce bezelele s-au copt.

Dovlecii sunt modelați din pastă de zahăr de culoare portocalie.

Tags

  • cum faci un tort
  • dovleac
  • Halloween
  • rețetă de Sărbători
  • rețete cu dovleac
  • rețete de iarnă
  • rețete de toamnă
  • tort cu dovleac
  • tort de Halloween

Post navigation

Cookies cu dovleac și fulgi de ovăz
De ce să-ți iei un cuptor smart cu AI la tine în bucătărie – review cuptor Samsung (2)

Related posts

Carrot cake – Tort cu morcovi și cremă de brânză
TORTURI, Torturi & Tarte, VIDEO  /  05/04/2017
by Alina  /  33 Comments

Carrot cake – Tort cu morcovi și cremă de brânză

Tort cu vișine și ciocolată inspirat de Foret Noire
TORTURI  /  12/06/2014
by Alina  /  19 Comments

Tort cu vișine și ciocolată inspirat de Foret Noire

Tort cu ciocolată, portocale și caramel
TORTURI  /  01/02/2020
by Alina  /  16 Comments

Tort cu ciocolată, portocale și caramel

Share your thoughts Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ciocolată și Vanilie în WWW

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Alina Muntele

Sunt aici să împart cu voi mici bucăți de fericire. Pe care le voi înveli în creme, glazuri sau ninsori de zahăr pudră.
Speranța mea e că Ciocolată și Vanilie va deveni colțul vostru de lume în care să vă găsiți mereu inspirația pentru momentele în care suneți în căutarea unor bucurii autentice.

Inspirația de moment

  • Tartă cu cireșe, vișine și ciocolată albă
  • Tort red velvet cu căpșuni
  • Flan Parisien cu Vanilie
  • Tartă cu leurdă și sparanghel
  • Tort de post cu vanilie și cocos

Mesaje primite

  • Alina on Tartă cu cireșe, vișine și ciocolată albă
  • Alina on Fraisier – prăjitură cu căpșuni
  • Lu on Fraisier – prăjitură cu căpșuni
  • Daiana on Tartă cu cireșe, vișine și ciocolată albă
  • Corina on Old fashioned, dar delicios: pandișpan cu vișine

Cel mai mult am scris despre…

  • afine
  • aluat
  • aluat de tarta
  • aluat de tartă
  • aluat dospit
  • aluat fraged
  • bezea
  • biscuiti
  • caramel
  • cheesecake
  • cimbru
  • ciocolata
  • ciocolata alba
  • cookies
  • crema de branza
  • căpșuni
  • desert de vara
  • dovleac
  • drojdie
  • fistic
  • ganache
  • lamaie
  • mascarpone
  • mere
  • nuci
  • paine
  • pate sucree
  • piersici
  • placinta
  • prajitura
  • pâine de casă
  • reteta simpla
  • reteta tort
  • retete de toamna
  • retete de vara
  • rețetă de tartă
  • rețetă de tort
  • rețetă de vară
  • tarta
  • tartă
  • tips
  • tort
  • unt
  • vanilie
  • zmeura

CIOCOLATA SI VANILIE IN WWW

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made with ♥ by Ciocolata Si Vanilie.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cu ajutorul  GDPR Cookie Compliance
Despre fisierele de tip cookie

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Beneficiati de urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal, in conditiile stabilite de lege: acces la date, rectificarea, stergerea sau portabilitatea datelor, restrictionarea prelucrarii, dreptul de a va opune prelucrarii, dreptul de a nu fi supus unor decizii individuale automate.

Cookie-uri de functionalitate

Aceste fisiere de tip cookie trebuie sa fie active pentru o fucntionare corecta a site-ului.

Daca dezactivati folosirea acestor fisiere de tip cookie nu veti putea sa salvati preferintele voastre pentru acest site. Acest lucru inseamna ca la fiecare vizitare a site-ului va trebuii sa alegeti ce tip de fisiere cookie vreit sa folositi.

 

Fisiere cookie 3rd Party

Acest site foloseste Google Analytics pentru a colecta informatii anonimizate despre numarul de vizitatori pe site si cele mai vizitate pagini si articole.

Deasemenea acet site foloseste embeduri din platforma youtube.com pentru a va pune la dispozitie continut video. Aceste embeduri pot la randul lor sa plaseze fisiere de tip cookie.

Va rugam sa activati folosirea acestor fisiere de tip cookie pentru a putea inbunatatii functionalitatile site-ului in permanenta.

 

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

Politica de Confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate descrie modul în care informatiile dvs. personale sunt colectate, utilizate si distribuite atunci când vizitati site-ul www.ciocolatasivanilie.ro

INFORMATII PERSONALE PE CARE LE COLECTAM

Când vizitati site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul dvs., inclusiv informatii despre browserul dvs. web, adresa IP, fusul orar si unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. In plus, pe masura ce rasfoiti pagini din site, colectam informatii despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizati, ce site-uri web sau termeni de cautare v-au referit la site si informatii despre cum interactionati cu site-ul. Ne referim la aceste informatii colectate automat ca Informatii despre dispozitiv.

Colectam informatiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer si contin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitati http://www.allaboutcookies.org.

actiuni de urmarire a „fisierelor de jurnal” care apar pe site si colectarea datelor, inclusiv adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / iesire si inregistarile de data / ora.

etichetele si pixelii sunt fisiere electronice utilizate pentru a inregistra informatii despre modul in care navigati pe site.

In plus, atunci cand efectuati o achizitie sau incercati sa faceti o achizitie prin intermediul site-ului, colectam anumite informatii de la dvs., inclusiv numele dvs., adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon. Facem referire la aceste informatii ca informatii despre comanda.

Când vorbim despre Informatii personale in aceasta politica de confidentialitate, vorbim atat de informatii despre dispozitive, cat si de informatii despre comanda.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE PERSONALE ?

Utilizam informatiile despre comenzi pe care le colectam, in general, pentru a indeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informatiilor dvs. de plata, organizarea transportului si furnizarea de facturi si / sau confirmari de comenzi). In plus, folosim aceste InformaTii de comanda pentru:

Comunicarea cu dvs;

In conformitate cu preferintele pe care le-ati impartasit cu noi, va vom oferi informatii sau materiale publicitare referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizam informatiile despre dispozitiv pe care le colectam pentru a ne ajuta sa monitorizăm potentialele riscuri (in special adresa IP) si, in general, sa imbunatatim si sa optimizam site-ul nostru (de exemplu, generand analize despre modul in care clientia nostri navigheaza si interactioneaza cu Site-ul si pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing si publicitate).

IMPARTASIREA INFORMATIILOR PERSONALE & RETENTIA DATELOR

Cand plasati o comanda prin intermediul site-ului, vom pastra informatiile dvs. de comanda, considerate Necesare, pentru inregistrarile noastre, cu exceptia cazului in care si pana cand ne cereti sa stergem aceste informatii.

Impartasim informatiile personale considerate Necesare cu terte parti pentru a ne ajuta să procesam si sa livram comenzile dvs, asa cum este descris mai sus.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta sa intelegem cum clientii nostri utilizeaza Site-ul – puteti citi mai multe despre modul în care Google utilizeaza informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteti renunta la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

In cele din urma, putem sa va impartsim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, pentru a raspunde la o citație, mandat de cautare sau alta solicitare legala pentru informatiile pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile.

DO NOT TRACK Retneti ca nu modificam practicile de colectare a datelor si de utilizare a site-ului atunci cand vedem semnalul Nu urmariti (DO NOT TRACK) din browserul dvs. In acest caz, se vor folosi doar informatiile Necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, dar nu informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing (profilare).

DREPTURILE TALE

Daca sunteti rezident european, aveti dreptul sa accesati informatiile personale pe care le detinem despre dvs. si sa cereti corectarea, actualizarea sau stergerea informatiilor dvs. personale. Daca doriti sa exercitati acest drept, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii: GDPR dreputurile consumatorilor.

In plus, daca sunteti rezident european, retineti ca va procesam informatiile pentru a putea indeplini contractele pe care le-am putea avea cu dvs. sau pentru a va urmari interesele legitime de afaceri enumerate mai sus.

SCHIMBARI

Putem actualiza din cand in cand aceasta politica de confidentialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificarile aduse practicilor noastre sau din alte motive operationale, legale sau de reglementare.

CONTACTEAZA-NE

Pentru mai multe informatii despre practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa faceti o plangere, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa gdpr@ciocolatasivanilie.ro

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE DE TIP COOKIE

 

Site-ul ciocolatasivanilie.ro vă transmite această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele  cu caracter personal.

Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul website-ului nostru.

1. Ce este un fişier cookie şi în ce scop este folosit?

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

Un fișier de tip cookie reprezintă un mic fișier text care este stocat și/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) în funcție de site-urile web pe care le vizitați. De asemenea, fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de exemplu, autentificare, limbă), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web respectiv utilizând același dispozitiv final.

2. Cum puteţi controla fişierele de tip cookie

Vă puteți retrage consimțământul privind fișierele de tip cookie în orice moment. În acest scop, puteţi să blocaţi sau eliminaţi fişierele cookie fie prin intermediul setărilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispoziţie de terți, sau urmând instrucţiunile specifice pentru categoriile de cookie din secţiunile următoare. In orice situaţie, pot apărea probleme legate de utilizarea anumitor părți ale site-ului web dacă dezactivaţi fişierele de tip cookie.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

3. Fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul ciocolatasivanilie.ro

În baza funcției și scopului pentru care sunt utilizate fișierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate în următoarele categorii, pe care website-ul ciocolatasivanilie.ro le utilizează pe Website-urile sale:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare vă permit să navigați pe Website și să îi utilizați funcțiile de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs. care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea website-ului.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru a vă recunoaște atunci când reveniți pe website-ul nostru și ne permit să vă oferim funcții îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor dvs.  Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările dvs. pe alte site-uri web. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța ne permit să recunoaștem și să numărăm utilizatorii și să colectăm informații despre modul în care este utilizat website-ul (de exemplu, paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează website-ul nostru, de exemplu, asigurând că puteți găsi ușor ceea ce căutați. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 4 de mai jos.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către noi. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 6 de mai jos.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior. Vă vom informa prin politicile noastre actualizate dacă sunt utilizate orice alte tipuri de cookies.

Vă rugăm să observați că website-ul ciocolatasivanilie.ro utilizează serviciile terțelor-părți pentru a obține informații cu privire la utilizarea de către dvs. a website-ului nostru pentru a optimiza experiența dvs. de utilizator. Aceste terțe-părți (inclusiv, de exemplu, furnizorii de servicii externe, cum ar fi serviciile de analiză a traficului web) pot, de asemenea, utiliza fișiere de tip cookie, asupra cărora nu exercităm niciun control.

 

4. Fișiere de tip cookie utilizate în scopuri statistice și pentru monitorizarea traficului web

Google Analytics

Website-urile noastre utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit Website să analizeze modul în care utilizați respectivul Website. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dvs. a Website-ului (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dvs. a Website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului și furnizând alte servicii referitoare la activitatea Website-ului și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Puteți renunța la Google Analytics fără a afecta modul în care puteți vizita site-ul nostru web.

Informații detaliate cu privire la Google Analytics și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteți instala un add-on pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

5. Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale

Pe website-ul nostru, terţe părţi care furnizează aplicaţii prin intermediul acestor  Website-uri pot plasa propriile lor fişiere de tip cookie în vederea monitorizării performanţei aplicaţiilor lor sau pentru a-şi personaliza aceste aplicaţii pentru dvs. De exemplu, atunci când distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma reţelei de socializare asociată butonului respectiv va înregistra acest lucru. Pe website-ul nostru poate de asemenea să existe conţinut integrat („embedded”), de exemplu conţinut video al unor terţe părţi precum YouTube, şi, în acest caz, aceşti terţi pot să-şi plaseze la rândul lor propriile fişiere de tip cookie.

Asemenea fişiere de tip cookie nu pot fi accesate de website-ul ciocolatasivanilie.ro.

***

Ultima actualizare: 16 Ianuarie 2020.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-urile noastre. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.