Ciocolată Şi Vanilie
  • HOME
  • About
  • TORTURI
  • TARTE
    • Tarte dulci
    • Tarte sărate
  • PRĂJITURI
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Rulade
    • Muffins/ Brioșe
    • Înghețate
  • PÂINE-PLĂCINTE-ALUATURI
    • Pâine
    • Aluaturi
    • Plăcinte
  • BISCUIȚI
  • CĂLĂTORII
  • REȚETE DE BAZĂ
  • SFATURI
  • VIDEO
TORTURI, Torturi & Tarte, VIDEO  /  05/04/2017

Carrot cake – Tort cu morcovi și cremă de brânză

by Alina

Se presupune că dacă fac prăjituri lumea mea se învârte în jurul a kilograme de zahăr, fructe, frișcă, ciocolată și făină. Iar lista ar fi ceva mai lungă, dar i-aș păstra o poveste separată. Ideea nu e departe de adevăr, dar pe lângă astea, din când în când îmi cumpăr și câte o sacoșă cu legume. Tot pentru prăjituri.

Fiindcă mi-am făcut un plan în cap cu ceva vreme în urmă. Acela de a încerca câte un pic din partea asta de ingrediente și în prăjiturile mele, dincolo de tarta sau plăcinta cu dovleac pe care oricum le făceam , dincolo de cea mai nouă plăcere în formă de chec – cel cu cartof dulce și alune, și dincolo de carrot cake, prăjitura aia cu morcovi pe care am tot vrut să o prezint și n-am ajuns la ea până azi.

Din planul meu fac parte dovleceii pe care îi coc de câteva ori pe săptămână în laborator în cel mai bun chec cu zuchinni și aș vrea într-o zi să le găsesc și o altă rețetă perfectă. Tot în plan am trecut, ca la un moment dat, să pun sucul de roșii în foile alea de prăjitură despre care am citit într-o carte veche.  În curând aș putea testa cât de bine se potrivesc sfecla roșie cu ciocolata și nu mă las până când nu pun puțin păstârnac dulce în blaturi pentru tort.

Iar marea provocare, pe care mi-au dat-o deja câțiva prieteni și cunoscuți, e să găsesc o soluție miraculoasă prin care să integrez usturoiul într-o prăjitură. (Eu cred că numai Pierre Herme ar putea face asta.) Deocamdată experimentele mele sunt mai blânde și s-au oprit pentru a nu știu câta oară la morcovi, dar de data asta cred că am găsit și blatul perfect și crema potrivită pentru el.

Pentru că e un tort pe care foarte multă lume l-a testat și încercat, a fost firesc să vă arăt cum se face pas cu pas în varianta video. Mai jos de video vei găsi în continuare și rețeta scrisă.

Carrot cake -Tort de morcovi și cremă de brânză

 Ingrediente (pentru un tort 18cm / 10-12 portii)

Blat:

  • 240g făină
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță  scorțișoară
  • ¼ boabă nucșoară rasă
  • ¼ linguriță cardamon
  • ¼ linguriță ghimbir pudră
  • 3 ouă
  • 1 linguriță extract vanilie
  • 250g zahăr
  • 250g morcov ras fin
  • 160g ulei vegetal
  • 50g nuci pecan coapte
  • opțional: coajă de portocală confiată

Cremă de brânză cu unt/ cheese buttercream:

  • 100g unt moale
  • 250g zahăr pudră
  • 200g cremă de brânză
  • coaja rasă de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Pentru blat, amestecă la început într-un bol: făina, praful de copt, scorțișoara, nucșoara, cardamonul și ghimbirul pudră.

Într-un alt bol bate ușor cu un tel cele 3 ouă. Adaugă zahărul, extractul de vanilie și uleiul și amestecă bine. Peste ingredientele lichide toarnă treptat și încorporează amestecul cu făină de mai devreme.

La final, în tot acest amestec încorporează morcovul ras, nucile (și coaja de portocală confiată, dacă folosești).

Va fi un aluat dens și cam neaspectuos, dar asta nu ar trebui să te sperie. Finalul, după ce se coace va fi divin, iar mirosul pe care îl va lăsa în casă, în timp ce se coace îi va ridica de pe canapele chiar și pe cei mai insensibili.

Carrot cake -Tort cu morcovi si crema de branza

Toarnă aluatul, în cantități egale,  în 2 tăvi cu diametrul 20cm, tapetate cu hârtie de copt. Lasă-le la cuptor, la 180C, timp de 30 de minute sau până când o scobitoare înfiptă în mijlocul lor iese curată.

***Dacă nu ai două tăvi, poți folosi una singură, dar va trebui să ajustezi timpul de copt pentru că blatul va fi mai gros și se va coace într-un timp mai lung.

 Scoate blaturile din cuptor și lasă-le să se răcorească în tavă timp de 5 minute, apoi scoate-le pe un grătar să se răcească complet.

Abia după ce s-au răcit perfect poți să le tai partea de sus, ca să le nivelezi, iar apoi pe fiecare în parte în două părți egale pe orizontală. În total vei avea patru felii de blat, care așteaptă crema.

Pentru cremă:

Lasă la înmuiat untul, la temperatura camerei. Abia când e moale e pregătit să fie transformat în cremă.

Freacă untul cu zahărul pudră și coaja de lămâie, cu ajutorul unui mixer. Când untul a înghițit aproape tot zahărul începe să adaugi crema de brânză. Câte o lingură, pe rând. Și ai răbdare să o încorporezi pe toată înainte să adaugi următoarea lingură. Când ai terminat de încorporat toată crema de brânză  crema e gata.

Carrot cake -Tort cu morcovi si crema de branza

*** Crema de brânză pe care o folosesc cel mai des este Philadelphia varianta simplă, nu cea light.

***Untul pe care trebuie să îl folosești e cel gras, cu 82% grăsime.

*** Make it double! Crema asta e atât de bună încât și dacă îți rămâne nu va sta prea mult prin frigider fiindcă dă dependență și vei vrea să o ungi pe toți biscuiții din casă, pe felii de chec, poate chiar și pe pâine prăjită.Așa că dacă ai la îndemână mai multe ingrediente, poți face mai multă decât ți-ar trebui pentru tort.

 Asamblare:

Fă-ți un plan în cap și împarte crema în vreo 4 părți. Vei avea nevoie de ea între blaturi și ca să îmbraci tortul, care va fi naked sau semi-naked. Adică, blaturile se vor vedea pe sub cremă, ceea ce îi dă aspectul nefinisat, dar foarte ușor de făcut chiar și de cei care au mai puțină îndemânare la decorat torturi.

După ce ți-ai împărțit crema, pune baza de la primul blat pe un platou/ farfurie.  Întinde peste el o parte din cremă. Nivelează până aproape de margini și așează peste ea partea a doua de blat. Continuă la fel până când pui deasupra ultima felie de blat (de preferat cu partea de la baza tăvii în sus).

Întinde crema rămasă peste tort și pe laterale cât mai neted cu putință, cu ajutorul unei spatule din metal. Ideea e să ai blaturi la vedere.

carrot cake - tort de morcovi
 

Pune tortul la rece cel puțin 1-2 ore înainte să îl decorezi și să îl tai.

Eu i-am pus nuci caramelizate. Adică 50g zahăr topit până la caramelizare cu puțină apă, în care am aruncat un pumn de nuci pecan coapte și am răsturnat totul pe o hârtie de copt. Când s-au întărit le-am mărunțit cu un cuțit. Poți decora și cu fructe proaspete (afine, coacăze, kumquat), flori comestibile sau îl poți lăsa simplu.

carrot cake - tort de morcovi
 
carrot cake - tort de morcovi
 
carrot cake - tort de morcovi
 

Tags

  • buttercream
  • carrot cake
  • crema de branza
  • reteta tort
  • tort
  • tort cu morcovi

Post navigation

Empanadas cu porumb
Vise cu banana bread. Chec cu banane și cocos

Related posts

Turtă dulce decorată
BISCUIȚI, VIDEO  /  02/12/2018
by Alina  /  16 Comments

Turtă dulce decorată

Tort cu ciocolată, portocale și caramel
TORTURI  /  01/02/2020
by Alina  /  16 Comments

Tort cu ciocolată, portocale și caramel

Tort cu vișine și ciocolată inspirat de Foret Noire
TORTURI  /  12/06/2014
by Alina  /  15 Comments

Tort cu vișine și ciocolată inspirat de Foret Noire

31 comments

  • Roxana
    01/11/2017

    E tortul meu preferat, in ciuda faptului ca nu imi plac morcovii! 🙂
    Si am indraznit sa ma joc cu ingredientele. Am pus faina de grau si de migdale (2 parti de faina de grau si o parte de faina de migdale), iar in loc de ulei de floarea soarelui am pus ulei de alune si ulei de nuci. E delicios de bun!
    O sa incerc reteta ta pentru crema de branza. Reteta mea e un pic diferita si iese o crema moale, lichida.
    Acum ma apuc de pregatit tarta ta cu mere. Nu imi plac nici merele, dar ador toate prajiturile cu mere.
    Stiu, I’m a strange person! :))
    Mult succes in proiectul tau si multumiri pentru retetele partajate.
    Roxana

    Reply
    • Alina
      01/11/2017

      Roxana, mulțumesc pentru mesaj. Mă bucur că ți-a plăcut tortul cu morcov și că ai găsit idei să îl îmbunătățești. Cu toate ingredientele noi sunt sigură că a ieșit minunat. Abia aștept să îmi povestești rezultatul de la tarta cu mere. 🙂

      Reply
  • Mirela
    07/11/2018

    As putea pune migdale coapte in locul nucilor pecan?

    Reply
    • Alina
      07/11/2018

      Desigur. Si migdalele merg la fel de bine. 🙂

      Reply
  • Mirela
    08/11/2018

    Car ar trebui sa le las la cuptor? 5-10 minute?

    Reply
    • Alina
      09/11/2018

      Acelasi timp cat stau si nucile.

      Reply
  • Laura
    13/11/2018

    referitor la integrarea usturoiului in reteta de prajitura … eu as carameliza cateii intregi si apoi as decora tortul cu ei si coji de portocale uscate .

    Reply
    • Alina
      14/11/2018

      🙂 Nu m-am gândit până acum la varianta asta. Dar sună foarte interesant. Chiar și așa tot mi se pare că usturoiul e o aromă puternică și trebuie îmblânzită cu ceva.

      Reply
  • Georgiana Cristina Rosu
    28/01/2019

    Îți mulțumesc pentru rețete, sunt o sursă importantă de inspirație pentru mine!
    Plănuiesc să fac acest tort de ziua copiilor mei.
    Spune-mi te rog, crezi că aș putea pune piure de fructe in cremă? (Pentru culoare mă gândesc, pentru fetele vor torturi colorate, iar eu incerc să fac în așa încât să fie și sănătoase :)) ).
    Dacă da, ce fructe crezi că s-ar potrivi și în ce cantitate?

    Reply
    • Alina
      28/01/2019

      Georgiana,
      Mă bucur tare că ai găsit inspirație pe Ciocolată și Vanilie.
      Sigur că poți pune piure de fructe în cremă. Eu aș alege zmeură, mango sau piersici. Dar zmeura cred că rămâne preferata mea.:)
      Indiferent ce fruct alegi trebuie să îl gătești ca pe un sos înainte să îl pui în cremă. fructele negătite au o cantitate de apă care poate ca în final să taie crema, de aceea e bine să legătești puțin. Spre exemplu, 200g zmeură (proaspătă sau congelată) o pasezi și o strecori printr-o sită deasă ca să obții doar sucul/piureul fără sâmburi. Apoi, sucul rezultat îl încălzești pe foc și adaugi 1/2 linguriță amidon dizolvat în puțin apă călduță. Gătești sosul 1 minut. Va fi un sos mai gros care se va omogeniza bine în cremă. 🙂

      Reply
  • Georgiana Cristina Rosu
    30/01/2019

    Îți mulțumesc mult pentru ajutor! Așa voi face.
    Revin cu detalii colorate, dacă îmi este bun și gustos!

    Reply
  • Flori Micky
    05/02/2019

    Tortul este divin , l-am facut anul acesta de Craciun si toti l-au laudat . Astazi il refac !! O reteta extraordinara !!! Eu l-am ornat cu felii de portocala confiata (facute cu o zi inainte in casa) si pot spune ca sunt divine , va recomand !!

    Succes si numai de bine,

    Reply
    • Alina
      05/02/2019

      Mă bucur că ți-a plăcut atât de mult încât îl faci încă o dată. Și îmi place ideea ta de decor cu portocală confiată. 🙂

      Reply
  • Lia
    10/02/2019

    Wow!Tortul arata minunat si vreau sa il fac pt ziua fetiței mele.Se poate face si intr-o tava dreptunghiulară?Diametrul acestui tort in ce mărime de tava dreptunghiulară s-ar potrivi?Vom avea mai mulți invitați ,iar acest tort nu ne va ajunge!As mai.vrea sa stiu ce crema de brânză folositi?

    Reply
    • Alina
      11/02/2019

      Tortul, așa cum e rețeta aici (pentru o tavă rotundă cu diametrul 20cm), se potrivește pentru o tavă pătrată 18x18cm. Pentru fiecare 4cm în plus ar fi potrivit să adaugi încă o potie din rețetă, atât la blat, cât și pentru cremă.
      În ceea ce privește crema, în cazul rețetei de aici am folosit cremă de brânză Philadelphia. Poți folosi și cremă de brânză President. Se găsesște în găletușe de 1kg. 🙂

      Reply
  • Cristina
    30/03/2019

    Deci a iesit minunat tortul asta!
    Eu am copt un singur blat si mi-a fost frica sa il tai in 4 ca ar fi iesit felii prea subtiri, si cum nu sunt experta, as fi crapat blatul :))))
    Si in 3 straturi este extraordinar de gustos!

    Reply
    • Alina
      03/04/2019

      Mă bucur că ți-a plăcut. 🙂

      Reply
  • Marcu Andreea
    18/09/2019

    Buna ,cu mascarpone oare merge?

    Reply
    • Alina
      18/09/2019

      Nu aș încerca mascarpone cu unt, dar poți alege crema cu mascarpone și lămâie de aici: https://ciocolatasivanilie.ro/tort-cu-arahide-struguri-si-crema-mascarpone

      Reply
  • Hanna
    19/12/2019

    Salut,

    in loc de 50g nuci pecan coapte se pot pune stafide? Suntem alergici la alune, migdale, nuci..

    Merci

    Reply
    • Alina
      20/12/2019

      Desigur. Se pot pune și stafide. 🙂

      Reply
  • Alina C
    25/11/2020

    Buna! Spune-mi te rog care este cantitatea corecta de ulei:
    160 ml ulei vegetal sau 160 g?

    Reply
    • Alina
      25/11/2020

      Bună, Alina,
      160 măsurat în grame, pe cântar. 🙂

      Reply
  • Bianca
    21/12/2020

    Buna! Imi poti spune te rog, cum as putea ajusta reteta folosind tavi cu diametrul de 25 de cm? As vrea ca din ele sa rezulte tot 4 foi.

    Reply
    • Alina
      21/12/2020

      Bună, Bianca,

      Eu aș face rețeta de 2 ori și jumătate pentru o astfel de dimensiune. Adică aș înmulți cantitățile de la blat și cremă cu 2,5. 🙂

      Reply
      • Andra
        25/08/2021

        Bună, Alina!

        Dacă am o tavă cu diametrul de 25 cm înseamnă că trebuie sa folosesc 600 g făină la blat? Am înmulțit totul cu 2,5, dar mi se pare că e prea mult.

        Multumesc!

        Reply
        • Alina
          25/08/2021

          Bună, Andra!
          Da, trebuie folosit în jur de 600 g făină. Deși pare uriașă cantitatea, blatul acesta nu crește prea mult, nu e un blat pufos. Ci unul dens si umed. Iar dacă vrei să faci un tort înalt, așa cum este cel din poze (de 18cm), trebuie mai multă compoziție de blat. Pentru 25cm îți recomand să coci blaturile separat sau pe rând, dacă nu ai două tăvi similare. Pentru că e un tort mare, dacă pui toată compoziția într-o singură tavă, riști să se ardă blatul la suprafață, iar mijlocul să nu fie copt. 🙂

          Reply
  • Daiana
    23/12/2020

    Oare cantitatea aceasta se poate folosi la briose? Am mai facut acest tort si mi-a placut foarte mult dar as vrea sa fac briose din el. Banuiesc ca daca reduc timpul de coacere este ok

    Reply
    • Alina
      23/12/2020

      Desigur, poți folosi rețeta de blat pentru a coace brioșe din el. Ar trebui să rezulte in jur de 12 briose. Iar timpul de coacere l-aș reduce la 20 de minute, la 180C. 🙂

      Reply
    • Ana
      25/05/2022

      Buna! Ai idee de ce blatul ar putea iesi cu goluri mari de aer? A trebuit sa le umplu cu crema si nu a aratat chiar estetic, insa a fost foaaarte bun!

      Reply
      • Alina
        26/05/2022

        Bună, Ana! Nu îmi dau seama de ce s-a întâmplat asta. Poate doar dacă ai bătut ouăle cu zahărul cu mixerul și atunci s-a aerat prea mult amestecul. Sau dacă nu au fost încorporate bine ingredientele uscate în cele umede. Dar mă bucur că ți-a plăcut gustul lui.

        Reply

Share your thoughts Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ciocolată și Vanilie în WWW

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Alina Muntele

Sunt aici să împart cu voi mici bucăți de fericire. Pe care le voi înveli în creme, glazuri sau ninsori de zahăr pudră.
Speranța mea e că Ciocolată și Vanilie va deveni colțul vostru de lume în care să vă găsiți mereu inspirația pentru momentele în care suneți în căutarea unor bucurii autentice.

Inspirația de moment

  • Tort dulce-acrișor cu decor din lollipops
  • Cornulețe sărate cu feta și leurdă
  • Mini eclere cu ciocolată și amarene
  • Lipii libaneze/ Pita bread
  • Tartă sărată cu dovleac

Mesaje primite

  • Mihai on Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun
  • Alina on Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun
  • Mihai on Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun
  • Alina on Back to basics. Cremă de vanilie și variațiuni
  • Dana on Back to basics. Cremă de vanilie și variațiuni

Cel mai mult am scris despre…

  • aluat
  • aluat biscuiti
  • aluat de tarta
  • aluat dospit
  • aluat placinta
  • aluat tarta
  • bezea
  • biscuiti
  • buttercream
  • caramel
  • cimbru
  • ciocolata
  • ciocolata alba
  • ciocolata neagra
  • crema de branza
  • căpșuni
  • desert de vara
  • dovleac
  • drojdie
  • fistic
  • ganache
  • lamaie
  • mascarpone
  • mere
  • paine
  • pate sucree
  • piersici
  • placinta
  • prajitura
  • quiche
  • reteta simpla
  • reteta tort
  • retete de toamna
  • retete de vara
  • rețetă de tartă
  • rețetă de tort
  • rețetă de vară
  • tarta
  • tarta sarata
  • tips
  • tort
  • unt
  • vanilie
  • visine
  • zmeura

CIOCOLATA SI VANILIE IN WWW

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

ALINA MUNTELE

Sunt aici să împart cu voi mici bucăți de fericire. Pe care le voi înveli în creme, glazuri sau ninsori de zahăr pudră.
Speranța mea e că Ciocolată și Vanilie va deveni colțul vostru de lume în care să vă găsiți mereu inspirația pentru momentele în care suneți în căutarea unor bucurii autentice.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made with ♥ by Ciocolata Si Vanilie.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cu ajutorul  GDPR Cookie Compliance
Despre fisierele de tip cookie

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Beneficiati de urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal, in conditiile stabilite de lege: acces la date, rectificarea, stergerea sau portabilitatea datelor, restrictionarea prelucrarii, dreptul de a va opune prelucrarii, dreptul de a nu fi supus unor decizii individuale automate.

Cookie-uri de functionalitate

Aceste fisiere de tip cookie trebuie sa fie active pentru o fucntionare corecta a site-ului.

Daca dezactivati folosirea acestor fisiere de tip cookie nu veti putea sa salvati preferintele voastre pentru acest site. Acest lucru inseamna ca la fiecare vizitare a site-ului va trebuii sa alegeti ce tip de fisiere cookie vreit sa folositi.

 

Fisiere cookie 3rd Party

Acest site foloseste Google Analytics pentru a colecta informatii anonimizate despre numarul de vizitatori pe site si cele mai vizitate pagini si articole.

Deasemenea acet site foloseste embeduri din platforma youtube.com pentru a va pune la dispozitie continut video. Aceste embeduri pot la randul lor sa plaseze fisiere de tip cookie.

Va rugam sa activati folosirea acestor fisiere de tip cookie pentru a putea inbunatatii functionalitatile site-ului in permanenta.

 

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

Politica de Confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate descrie modul în care informatiile dvs. personale sunt colectate, utilizate si distribuite atunci când vizitati site-ul www.ciocolatasivanilie.ro

INFORMATII PERSONALE PE CARE LE COLECTAM

Când vizitati site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul dvs., inclusiv informatii despre browserul dvs. web, adresa IP, fusul orar si unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. In plus, pe masura ce rasfoiti pagini din site, colectam informatii despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizati, ce site-uri web sau termeni de cautare v-au referit la site si informatii despre cum interactionati cu site-ul. Ne referim la aceste informatii colectate automat ca Informatii despre dispozitiv.

Colectam informatiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer si contin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitati http://www.allaboutcookies.org.

actiuni de urmarire a „fisierelor de jurnal” care apar pe site si colectarea datelor, inclusiv adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / iesire si inregistarile de data / ora.

etichetele si pixelii sunt fisiere electronice utilizate pentru a inregistra informatii despre modul in care navigati pe site.

In plus, atunci cand efectuati o achizitie sau incercati sa faceti o achizitie prin intermediul site-ului, colectam anumite informatii de la dvs., inclusiv numele dvs., adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon. Facem referire la aceste informatii ca informatii despre comanda.

Când vorbim despre Informatii personale in aceasta politica de confidentialitate, vorbim atat de informatii despre dispozitive, cat si de informatii despre comanda.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE PERSONALE ?

Utilizam informatiile despre comenzi pe care le colectam, in general, pentru a indeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informatiilor dvs. de plata, organizarea transportului si furnizarea de facturi si / sau confirmari de comenzi). In plus, folosim aceste InformaTii de comanda pentru:

Comunicarea cu dvs;

In conformitate cu preferintele pe care le-ati impartasit cu noi, va vom oferi informatii sau materiale publicitare referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizam informatiile despre dispozitiv pe care le colectam pentru a ne ajuta sa monitorizăm potentialele riscuri (in special adresa IP) si, in general, sa imbunatatim si sa optimizam site-ul nostru (de exemplu, generand analize despre modul in care clientia nostri navigheaza si interactioneaza cu Site-ul si pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing si publicitate).

IMPARTASIREA INFORMATIILOR PERSONALE & RETENTIA DATELOR

Cand plasati o comanda prin intermediul site-ului, vom pastra informatiile dvs. de comanda, considerate Necesare, pentru inregistrarile noastre, cu exceptia cazului in care si pana cand ne cereti sa stergem aceste informatii.

Impartasim informatiile personale considerate Necesare cu terte parti pentru a ne ajuta să procesam si sa livram comenzile dvs, asa cum este descris mai sus.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta sa intelegem cum clientii nostri utilizeaza Site-ul – puteti citi mai multe despre modul în care Google utilizeaza informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteti renunta la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

In cele din urma, putem sa va impartsim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, pentru a raspunde la o citație, mandat de cautare sau alta solicitare legala pentru informatiile pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile.

DO NOT TRACK Retneti ca nu modificam practicile de colectare a datelor si de utilizare a site-ului atunci cand vedem semnalul Nu urmariti (DO NOT TRACK) din browserul dvs. In acest caz, se vor folosi doar informatiile Necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, dar nu informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing (profilare).

DREPTURILE TALE

Daca sunteti rezident european, aveti dreptul sa accesati informatiile personale pe care le detinem despre dvs. si sa cereti corectarea, actualizarea sau stergerea informatiilor dvs. personale. Daca doriti sa exercitati acest drept, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii: GDPR dreputurile consumatorilor.

In plus, daca sunteti rezident european, retineti ca va procesam informatiile pentru a putea indeplini contractele pe care le-am putea avea cu dvs. sau pentru a va urmari interesele legitime de afaceri enumerate mai sus.

SCHIMBARI

Putem actualiza din cand in cand aceasta politica de confidentialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificarile aduse practicilor noastre sau din alte motive operationale, legale sau de reglementare.

CONTACTEAZA-NE

Pentru mai multe informatii despre practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa faceti o plangere, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa gdpr@ciocolatasivanilie.ro

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE DE TIP COOKIE

 

Site-ul ciocolatasivanilie.ro vă transmite această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele  cu caracter personal.

Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul website-ului nostru.

1. Ce este un fişier cookie şi în ce scop este folosit?

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

Un fișier de tip cookie reprezintă un mic fișier text care este stocat și/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) în funcție de site-urile web pe care le vizitați. De asemenea, fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de exemplu, autentificare, limbă), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web respectiv utilizând același dispozitiv final.

2. Cum puteţi controla fişierele de tip cookie

Vă puteți retrage consimțământul privind fișierele de tip cookie în orice moment. În acest scop, puteţi să blocaţi sau eliminaţi fişierele cookie fie prin intermediul setărilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispoziţie de terți, sau urmând instrucţiunile specifice pentru categoriile de cookie din secţiunile următoare. In orice situaţie, pot apărea probleme legate de utilizarea anumitor părți ale site-ului web dacă dezactivaţi fişierele de tip cookie.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

3. Fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul ciocolatasivanilie.ro

În baza funcției și scopului pentru care sunt utilizate fișierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate în următoarele categorii, pe care website-ul ciocolatasivanilie.ro le utilizează pe Website-urile sale:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare vă permit să navigați pe Website și să îi utilizați funcțiile de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs. care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea website-ului.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru a vă recunoaște atunci când reveniți pe website-ul nostru și ne permit să vă oferim funcții îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor dvs.  Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările dvs. pe alte site-uri web. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța ne permit să recunoaștem și să numărăm utilizatorii și să colectăm informații despre modul în care este utilizat website-ul (de exemplu, paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează website-ul nostru, de exemplu, asigurând că puteți găsi ușor ceea ce căutați. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 4 de mai jos.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către noi. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 6 de mai jos.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior. Vă vom informa prin politicile noastre actualizate dacă sunt utilizate orice alte tipuri de cookies.

Vă rugăm să observați că website-ul ciocolatasivanilie.ro utilizează serviciile terțelor-părți pentru a obține informații cu privire la utilizarea de către dvs. a website-ului nostru pentru a optimiza experiența dvs. de utilizator. Aceste terțe-părți (inclusiv, de exemplu, furnizorii de servicii externe, cum ar fi serviciile de analiză a traficului web) pot, de asemenea, utiliza fișiere de tip cookie, asupra cărora nu exercităm niciun control.

 

4. Fișiere de tip cookie utilizate în scopuri statistice și pentru monitorizarea traficului web

Google Analytics

Website-urile noastre utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit Website să analizeze modul în care utilizați respectivul Website. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dvs. a Website-ului (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dvs. a Website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului și furnizând alte servicii referitoare la activitatea Website-ului și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Puteți renunța la Google Analytics fără a afecta modul în care puteți vizita site-ul nostru web.

Informații detaliate cu privire la Google Analytics și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteți instala un add-on pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

5. Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale

Pe website-ul nostru, terţe părţi care furnizează aplicaţii prin intermediul acestor  Website-uri pot plasa propriile lor fişiere de tip cookie în vederea monitorizării performanţei aplicaţiilor lor sau pentru a-şi personaliza aceste aplicaţii pentru dvs. De exemplu, atunci când distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma reţelei de socializare asociată butonului respectiv va înregistra acest lucru. Pe website-ul nostru poate de asemenea să existe conţinut integrat („embedded”), de exemplu conţinut video al unor terţe părţi precum YouTube, şi, în acest caz, aceşti terţi pot să-şi plaseze la rândul lor propriile fişiere de tip cookie.

Asemenea fişiere de tip cookie nu pot fi accesate de website-ul ciocolatasivanilie.ro.

***

Ultima actualizare: 16 Ianuarie 2020.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-urile noastre. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.