About

 “…no one is born a great cook, one learns by doing.”
                                                                                         Julia Child, My Life in France

Bine ai venit !

Eu sunt Alina Barbu. Sunt jurnalist, blogger și cofetar. Nu neapărat în ordinea asta, dar asta e ordinea fireasca în care am început cu ele în viață. Vreo 15 ani am făcut radio. Cu drag și cu emoție când se deschidea becul de ON AIR. Nu am avut asta în plan niciodată, dar mi s-a potrivit mânușă. La fel cum nu am avut în plan să fiu cofetăreasă și am ajuns să cred și să simt că meseria asta m-a găsit pe mine exact când trebuie și când aveam loc pentru ea în viața mea. Și încet mi-a ocupat toată viața.

Am început cu un sucitor și o singură tavă și mult chef de a experimenta. Mi-am amplificat gustul și pasiunea pentru meseria asta pe măsură ce am început să mă documentez și să scriu despre mâncare pentru foodstory.ro. Apoi m-am prins că îmi place teribil să frământ aluat, să migălesc rețete complicate, să am răbdare cu un cuptor încins, să iubesc bezeaua, să mă joc cu ciocolata.

Alina Barbu - Ciocolată și Vanilie

Foto credit: Ionela Stoica @Pupile Gustative

Mi-am luat diploma de cofetar și patiser când am simțit că e nevoie să duc mai departe doar bucata asta din mine. Bucata care se bucură de desert pentru că îl vede punctul culminant al unei mese, cel cu care trebuie să surprinzi după ce altcineva înaintea ta a reușit să umple capul și stomacul oamenilor cu tot felul de arome. Și nu e lucru puțin. Ba dimpotrivă, mi se pare o mare responsabilitate să pui în fața unui om deja sătul o porție de desert de la care să nu se poată opri.

Ciocolată și Vanilie a apărut mult mai târziu și îmi place să zic despre el că este locul meu preferat de joacă. E locul unde eu experimentez și testez. Ciocolată și Vanilie este despre pasiunile mele, despre ceea ce mă inspiră, despre plăceri, despre rețete reușite, fotografii și oameni frumoși pe care i-am întâlnit.

Peste toate astea Ciocolată și Vanilie e despre mine, e despre liniști și fericiri mărunte sau mai mari și bucuria de a găti desert în fiecare zi.

** Răvașele le primesc prin email:  alina@ciocolatasivanilie.ro și pe Facebook.

***Dacă vrei să folosești fotografiile pe care le-ai găsit pe Ciocolată și Vanilie, mă bucur, dar aș aprecia un email înainte și întotdeauna citarea sursei.

 

Google+