Ciocolată Şi Vanilie
  • HOME
  • About
  • TORTURI
  • TARTE
    • Tarte dulci
    • Tarte sărate
  • PRĂJITURI
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Rulade
    • Muffins/ Brioșe
    • Înghețate
  • PÂINE-PLĂCINTE-ALUATURI
    • Pâine
    • Aluaturi
    • Plăcinte
  • BISCUIȚI
  • CĂLĂTORII
  • REȚETE DE BAZĂ
  • SFATURI
  • VIDEO
TORTURI  /  09/01/2019

Tort cu coniac și coacăze negre

by Alina

Sunt câteva combinații cu care sunt puține șanse să dai greș vreodată. Iar ciocolata și alcoolul sunt una dintre ele. Simt asta de când am devenit fanul numărul unu al bomboanelor cu lichior și vișine. Combinația asta de ciocolată, alcool și fructe am dus-o un pic mai departe după ce m-am topit pur și simplu după un mousse al lui Michel Roux. Fiindcă tot tortul a pornit de la fixația mea de a pune într-un desert mousse-ul cu coniac și caise pe care l-am găsit în cartea lui – Desserts.

Din cauza frământărilor mele din cap legate de cum să le pun împreună pe toate într-o rețetă frumoasă, tortul ăsta a ajuns să fie pregătit de vreo trei ori înainte să reușesc să îl prind la fotografiat și să ajungă aici. Nu pentru că nu a ieșit bine din prima. Dimpotrivă, am crezut tare mult în combinația asta și nu m-am înșelat deloc, dar până la a treia încercare nu a reușit să fie imortalizat. Primul a fost dat cadou, pentru al doilea mi-au lipsit artificiile și l-am mâncat înainte să îl fotografiem întreg, iar pe ultimul l-am “livrat” la o aniversare cu o felie în minus, tăiată în numele creației și al blogului.

Partea bună e că de fiecare dată am avut timp să îi aduc mici îmbunătățiri și între timp să terminăm sticla de coniac, tot testând rețeta. 🙂

Dacă nu te încumeți la un tort întreg, deși e greu să îi reziști, ia doar rețeta de mousse din el, toarnă-l în câteva pahare frumoase și așează-i deasupra niște fâșii de ciocolată. Va fi perfect chiar și așa.

Tort cu coniac și coacăze negre

Tort cu coniac și coacăze negre

Ingrediente pentru un tort 20cm (12 porții)

Blat:

  • 200g făină
  • 50g cacao
  • 250g zahăr
  • 1 plic praf de copt
  • 2 ouă
  • 180ml lapte
  • 90ml ulei
  • 180ml apă

Nuci caramelizate:

  • 50g zahăr
  • 30g nuci

Mousse cu coniac și caise:

  • 6 caise întregi din compot
  • 8g gelatină
  • 40ml coniac
  • 250ml smântână lichidă pentru frișcă (32% grăsime)

Mousse de coacăze negre:

  • 150g coacăze negre congelate
  • 3g gelatină
  • 60g bezea italiană
  • 50ml smântână lichidă pentru frișcă (32% grăsime)

Ganache de ciocolată neagră:

  • 200g ciocolată neagră (70% cacao)
  • 200ml smântână lichidă pentru frișcă (32% grăsime)
  • 1 lingură coniac

Royal Icing pentru decor

  • 1 albuș
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 200-250g zahăr pudră

+ 2-3 linguri coniac pentru însiropat

Tort cu coniac și coacăze negre

Mod de preparare:

Pentru blat,  amestecă făina, cacaua, zahărul, praful de copt și un praf de sare într-un bol încăpător. Formează o gaură în mijlocul lor și adaugă acolo ouăle, laptele și uleiul.  Încorporează treptat ingredientele uscate în lichid, până când obții un amestec omogen.

La final, încorporează și apa și toarnă amestecul într-o tavă cu diametrul 20cm, tapetată cu hârtie de copt. Coace blatul la 180C, timp de 45-50 minute, până când o scobitoare înfiptă în el iese curată. Lasă-l să se răcească înainte să îl feliezi.

Pentru nucile caramelizate, pune la topit zahărul într-o crăticioară cu fund dublu. Lasă-l nemișcat până când începe să se caramelizeze și să aibă culoarea chihlimbarului. Când ajunge la acest moment adaugă în el nucile și ia oala de pe foc. Toarnă acest amestec foarte lipicios pe o hârtie de copt așezată într-o tavă și lasă să se răcească.

Pregătește blatul și tava pentru asamblarea tortului. Nivelează blatul și taie-l în trei felii pe orizontală. Așează prima felie într-o tava de 20cm cu pereți detașabili (chiar cea în care ai copt blatul), după ce ai tapetat-o pe pereți cu folie rodoid. Însiropează cu 1 lingură de coniac.

Mărunțește nucile caramelizate cu un cuțit și presară-le pe suprafața primului blat.

Tort cu coniac și coacăze negre
 

Treci la următorul pas: mousse-ul de coniac cu caise. Pasează cu un blender caisele din compot până când obții un piure.

Hidratează gelatina în apă rece timp de 5 minute. Stoarce-o și pune-o în coniacul încălzit puțin pe foc (Doar cât să devină călduț. Nu trebuie să ajungă la punctul de fierbere). Amestecă să se dizolve.

Toarnă amestecul cu gelatină în piureul de caise și blendează din nou câteva secunde.

În acest amestec încorporează cu un tel frișca bătută tare.

Toarnă mousse-ul peste nuci și blat. Acoperă cu al doilea blat, însiropează cu o lingură de coniac și pune la rece, în frigider, cât timp pregătești mousse-ul de coacăze negre.

Pasează coacăzele decongelate cu un blender ca să obții un piure. Pune-l într-o crăticioară și încălzește-l pe foc mic. Apoi, încorporează în el gelatina hidratată în apă rece și stoarsă bine. Omogenizează și lasă deoparte să se răcorească.

În piureul răcorit încorporează cu un tel 60g bezea italiană (rețeta de bezea italiană o găsești AICI), apoi 50 de frișcă bătută tare.

Toarnă mousse-ul de coacăze negre peste al doilea blat de tort și acoperă-l cu ultimul blat. Însiropează cu o lingură de coniac și lasă la rece peste noapte.

Tort cu coniac și coacăze negre

Între timp, pregătește și ganache-ul de ciocolată.

Toacă mărunt ciocolata neagră și pune-o într-un bol. Peste ea toarnă smântâna lichidă încălzită până la punctul de fierbere. Lasă să stea așa timp de 3 minute. Apoi adaugă lingura de coniac și începe să amesteci din interior spre exterior cu o spatulă, astfel încât să încorporezi ciocolata topită în smântână. Acoperă ganache-ul cu o folie de plastic și lasă-l să se răcorească la temperatura camerei. După asta poți să îl pui la rece, în frigider, până când ești gata să decorezi tortul.

Tort cu coniac și coacăze negre

A doua zi.

Bate cu un mixer ganache-ul de ciocolată până când devine o spumă tare.

Scoate tortul din frigider, îndepărtează tava și folia rodoid. Scoate tortul pe o farfurie sau platou de servire. Îmbracă-l  cu ganache de ciocolată pe laterale și la suprafață și nivelează cu o spatulă ca să obții suprafețe uniforme.

După ce lași tortul la rece măcar 30 de minute, cât să se întărească ganache-ul, poți să pregătești royal icing pentru decor. Amestecă într-un bol albușul cu zeama de lămâie. Apoi adaugă treptat zahărul pudră cernut, până când obții consistența potrivită, asemănătoare cu o pastă. Glazura asta trebuie să fie suficient de densă cât să o poți turna cu un poș de patiserie cu un dui subțire sau cu un cornet făcut din hârtie de copt pentru a forma picăturile de pe lateralele tortului.

***Cel mai simplu e să lași tortul îmbrăcat în ganache și să îl decorezi cu fructe proaspete. 

Tags

  • ciocolata
  • coacaze negre
  • coniac
  • ganache
  • mousse
  • rețetă de tort
  • tort

Post navigation

Pâine împletită cu mozzarella și prosciutto
Tartă albă. Cu portocale, mascarpone și ciocolată

Related posts

Carrot cake – Tort cu morcovi și cremă de brânză
TORTURI, Torturi & Tarte, VIDEO  /  05/04/2017
by Alina  /  31 Comments

Carrot cake – Tort cu morcovi și cremă de brânză

Tort cu ciocolată, portocale și caramel
TORTURI  /  01/02/2020
by Alina  /  16 Comments

Tort cu ciocolată, portocale și caramel

Tort cu vișine și ciocolată inspirat de Foret Noire
TORTURI  /  12/06/2014
by Alina  /  15 Comments

Tort cu vișine și ciocolată inspirat de Foret Noire

8 comments

  • oana
    10/01/2019

    Oaau !!! Felicitari! Am mai intrebat candva, dar nu mai stiu raspunsul: ce fel de gelatina folosesti? Multumesc mult si spor in toate! Acum astept tortul de pe blogul concurent:).

    Reply
    • Alina
      10/01/2019

      Folosesc gelatina foi de la Dr. Oetker, pe care o găsești în aproape toate hypermarketurile, în pliculețe de 10g (6 foi).
      P.S. Tortul de pe blogul concurent vine curând 🙂

      Reply
  • oana
    11/01/2019

    Multumesc mult pentru raspuns!

    Reply
  • Mariana Leu
    21/01/2019

    Buna,imi plac ff mult retetele tale,dar eu nu rezist 2zile sa gust din ce am facut,imi trebuie rabdare,cea ce nu prea am,zile senine iti doresc

    Reply
    • Alina
      21/01/2019

      Cred că răbdarea e una din calitățile care se cer pe CV-ul unui cofetar. :))) Îți trebuie, într-adevăr multă răbdare ca să duci la capăt unele deserturi. Dar cred că o dată în viață merită încercat un astfel de exercițiu. 🙂

      Reply
  • Andrada
    05/04/2021

    Buna, Alina! As vrea sa incerc reteta de tort, dar nu imi e prea clar daca trebuie insiropate blaturile si cu altceva in afara de cognac. O lingura de cognac pe blat nu cred ca va ajunge pe toata suprafata. Ma poti indruma cu mai multe detalii? Multumesc mult!

    Reply
    • Alina
      05/04/2021

      Bună, Andrada,
      Blatul de la rețeta asta e un blat umed și nu are nevoie de însiropare. Cele 2-3 linguri de coniac sunt doar pentru un plus de aromă, nu pentru însiroparea în adevăratul sens al cuvântului. Eu picur sau stropesc cu coniac din loc în loc. Poți folosi mai mult sau poți să îl omiți. Blatul va fi moale și umed oricum. 🙂

      Reply
      • Andrada
        08/04/2021

        Multumesc mult pentru detalii! Abia astept sa il incerc 🙂

        Reply

Share your thoughts Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ciocolată și Vanilie în WWW

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Alina Muntele

Sunt aici să împart cu voi mici bucăți de fericire. Pe care le voi înveli în creme, glazuri sau ninsori de zahăr pudră.
Speranța mea e că Ciocolată și Vanilie va deveni colțul vostru de lume în care să vă găsiți mereu inspirația pentru momentele în care suneți în căutarea unor bucurii autentice.

Inspirația de moment

  • Tort dulce-acrișor cu decor din lollipops
  • Cornulețe sărate cu feta și leurdă
  • Mini eclere cu ciocolată și amarene
  • Lipii libaneze/ Pita bread
  • Tartă sărată cu dovleac

Mesaje primite

  • Mihai on Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun
  • Alina on Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun
  • Mihai on Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun
  • Alina on Back to basics. Cremă de vanilie și variațiuni
  • Dana on Back to basics. Cremă de vanilie și variațiuni

Cel mai mult am scris despre…

  • aluat
  • aluat biscuiti
  • aluat de tarta
  • aluat dospit
  • aluat placinta
  • aluat tarta
  • bezea
  • biscuiti
  • buttercream
  • caramel
  • cimbru
  • ciocolata
  • ciocolata alba
  • ciocolata neagra
  • crema de branza
  • căpșuni
  • desert de vara
  • dovleac
  • drojdie
  • fistic
  • ganache
  • lamaie
  • mascarpone
  • mere
  • paine
  • pate sucree
  • piersici
  • placinta
  • prajitura
  • quiche
  • reteta simpla
  • reteta tort
  • retete de toamna
  • retete de vara
  • rețetă de tartă
  • rețetă de tort
  • rețetă de vară
  • tarta
  • tarta sarata
  • tips
  • tort
  • unt
  • vanilie
  • visine
  • zmeura

CIOCOLATA SI VANILIE IN WWW

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

ALINA MUNTELE

Sunt aici să împart cu voi mici bucăți de fericire. Pe care le voi înveli în creme, glazuri sau ninsori de zahăr pudră.
Speranța mea e că Ciocolată și Vanilie va deveni colțul vostru de lume în care să vă găsiți mereu inspirația pentru momentele în care suneți în căutarea unor bucurii autentice.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made with ♥ by Ciocolata Si Vanilie.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cu ajutorul  GDPR Cookie Compliance
Despre fisierele de tip cookie

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Beneficiati de urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal, in conditiile stabilite de lege: acces la date, rectificarea, stergerea sau portabilitatea datelor, restrictionarea prelucrarii, dreptul de a va opune prelucrarii, dreptul de a nu fi supus unor decizii individuale automate.

Cookie-uri de functionalitate

Aceste fisiere de tip cookie trebuie sa fie active pentru o fucntionare corecta a site-ului.

Daca dezactivati folosirea acestor fisiere de tip cookie nu veti putea sa salvati preferintele voastre pentru acest site. Acest lucru inseamna ca la fiecare vizitare a site-ului va trebuii sa alegeti ce tip de fisiere cookie vreit sa folositi.

 

Fisiere cookie 3rd Party

Acest site foloseste Google Analytics pentru a colecta informatii anonimizate despre numarul de vizitatori pe site si cele mai vizitate pagini si articole.

Deasemenea acet site foloseste embeduri din platforma youtube.com pentru a va pune la dispozitie continut video. Aceste embeduri pot la randul lor sa plaseze fisiere de tip cookie.

Va rugam sa activati folosirea acestor fisiere de tip cookie pentru a putea inbunatatii functionalitatile site-ului in permanenta.

 

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

Politica de Confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate descrie modul în care informatiile dvs. personale sunt colectate, utilizate si distribuite atunci când vizitati site-ul www.ciocolatasivanilie.ro

INFORMATII PERSONALE PE CARE LE COLECTAM

Când vizitati site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul dvs., inclusiv informatii despre browserul dvs. web, adresa IP, fusul orar si unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. In plus, pe masura ce rasfoiti pagini din site, colectam informatii despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizati, ce site-uri web sau termeni de cautare v-au referit la site si informatii despre cum interactionati cu site-ul. Ne referim la aceste informatii colectate automat ca Informatii despre dispozitiv.

Colectam informatiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer si contin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitati http://www.allaboutcookies.org.

actiuni de urmarire a „fisierelor de jurnal” care apar pe site si colectarea datelor, inclusiv adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / iesire si inregistarile de data / ora.

etichetele si pixelii sunt fisiere electronice utilizate pentru a inregistra informatii despre modul in care navigati pe site.

In plus, atunci cand efectuati o achizitie sau incercati sa faceti o achizitie prin intermediul site-ului, colectam anumite informatii de la dvs., inclusiv numele dvs., adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon. Facem referire la aceste informatii ca informatii despre comanda.

Când vorbim despre Informatii personale in aceasta politica de confidentialitate, vorbim atat de informatii despre dispozitive, cat si de informatii despre comanda.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE PERSONALE ?

Utilizam informatiile despre comenzi pe care le colectam, in general, pentru a indeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informatiilor dvs. de plata, organizarea transportului si furnizarea de facturi si / sau confirmari de comenzi). In plus, folosim aceste InformaTii de comanda pentru:

Comunicarea cu dvs;

In conformitate cu preferintele pe care le-ati impartasit cu noi, va vom oferi informatii sau materiale publicitare referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizam informatiile despre dispozitiv pe care le colectam pentru a ne ajuta sa monitorizăm potentialele riscuri (in special adresa IP) si, in general, sa imbunatatim si sa optimizam site-ul nostru (de exemplu, generand analize despre modul in care clientia nostri navigheaza si interactioneaza cu Site-ul si pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing si publicitate).

IMPARTASIREA INFORMATIILOR PERSONALE & RETENTIA DATELOR

Cand plasati o comanda prin intermediul site-ului, vom pastra informatiile dvs. de comanda, considerate Necesare, pentru inregistrarile noastre, cu exceptia cazului in care si pana cand ne cereti sa stergem aceste informatii.

Impartasim informatiile personale considerate Necesare cu terte parti pentru a ne ajuta să procesam si sa livram comenzile dvs, asa cum este descris mai sus.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta sa intelegem cum clientii nostri utilizeaza Site-ul – puteti citi mai multe despre modul în care Google utilizeaza informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteti renunta la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

In cele din urma, putem sa va impartsim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, pentru a raspunde la o citație, mandat de cautare sau alta solicitare legala pentru informatiile pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile.

DO NOT TRACK Retneti ca nu modificam practicile de colectare a datelor si de utilizare a site-ului atunci cand vedem semnalul Nu urmariti (DO NOT TRACK) din browserul dvs. In acest caz, se vor folosi doar informatiile Necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, dar nu informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing (profilare).

DREPTURILE TALE

Daca sunteti rezident european, aveti dreptul sa accesati informatiile personale pe care le detinem despre dvs. si sa cereti corectarea, actualizarea sau stergerea informatiilor dvs. personale. Daca doriti sa exercitati acest drept, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii: GDPR dreputurile consumatorilor.

In plus, daca sunteti rezident european, retineti ca va procesam informatiile pentru a putea indeplini contractele pe care le-am putea avea cu dvs. sau pentru a va urmari interesele legitime de afaceri enumerate mai sus.

SCHIMBARI

Putem actualiza din cand in cand aceasta politica de confidentialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificarile aduse practicilor noastre sau din alte motive operationale, legale sau de reglementare.

CONTACTEAZA-NE

Pentru mai multe informatii despre practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa faceti o plangere, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa gdpr@ciocolatasivanilie.ro

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE DE TIP COOKIE

 

Site-ul ciocolatasivanilie.ro vă transmite această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele  cu caracter personal.

Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul website-ului nostru.

1. Ce este un fişier cookie şi în ce scop este folosit?

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

Un fișier de tip cookie reprezintă un mic fișier text care este stocat și/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) în funcție de site-urile web pe care le vizitați. De asemenea, fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de exemplu, autentificare, limbă), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web respectiv utilizând același dispozitiv final.

2. Cum puteţi controla fişierele de tip cookie

Vă puteți retrage consimțământul privind fișierele de tip cookie în orice moment. În acest scop, puteţi să blocaţi sau eliminaţi fişierele cookie fie prin intermediul setărilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispoziţie de terți, sau urmând instrucţiunile specifice pentru categoriile de cookie din secţiunile următoare. In orice situaţie, pot apărea probleme legate de utilizarea anumitor părți ale site-ului web dacă dezactivaţi fişierele de tip cookie.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

3. Fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul ciocolatasivanilie.ro

În baza funcției și scopului pentru care sunt utilizate fișierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate în următoarele categorii, pe care website-ul ciocolatasivanilie.ro le utilizează pe Website-urile sale:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare vă permit să navigați pe Website și să îi utilizați funcțiile de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs. care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea website-ului.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru a vă recunoaște atunci când reveniți pe website-ul nostru și ne permit să vă oferim funcții îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor dvs.  Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările dvs. pe alte site-uri web. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța ne permit să recunoaștem și să numărăm utilizatorii și să colectăm informații despre modul în care este utilizat website-ul (de exemplu, paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează website-ul nostru, de exemplu, asigurând că puteți găsi ușor ceea ce căutați. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 4 de mai jos.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către noi. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 6 de mai jos.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior. Vă vom informa prin politicile noastre actualizate dacă sunt utilizate orice alte tipuri de cookies.

Vă rugăm să observați că website-ul ciocolatasivanilie.ro utilizează serviciile terțelor-părți pentru a obține informații cu privire la utilizarea de către dvs. a website-ului nostru pentru a optimiza experiența dvs. de utilizator. Aceste terțe-părți (inclusiv, de exemplu, furnizorii de servicii externe, cum ar fi serviciile de analiză a traficului web) pot, de asemenea, utiliza fișiere de tip cookie, asupra cărora nu exercităm niciun control.

 

4. Fișiere de tip cookie utilizate în scopuri statistice și pentru monitorizarea traficului web

Google Analytics

Website-urile noastre utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit Website să analizeze modul în care utilizați respectivul Website. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dvs. a Website-ului (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dvs. a Website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului și furnizând alte servicii referitoare la activitatea Website-ului și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Puteți renunța la Google Analytics fără a afecta modul în care puteți vizita site-ul nostru web.

Informații detaliate cu privire la Google Analytics și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteți instala un add-on pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

5. Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale

Pe website-ul nostru, terţe părţi care furnizează aplicaţii prin intermediul acestor  Website-uri pot plasa propriile lor fişiere de tip cookie în vederea monitorizării performanţei aplicaţiilor lor sau pentru a-şi personaliza aceste aplicaţii pentru dvs. De exemplu, atunci când distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma reţelei de socializare asociată butonului respectiv va înregistra acest lucru. Pe website-ul nostru poate de asemenea să existe conţinut integrat („embedded”), de exemplu conţinut video al unor terţe părţi precum YouTube, şi, în acest caz, aceşti terţi pot să-şi plaseze la rândul lor propriile fişiere de tip cookie.

Asemenea fişiere de tip cookie nu pot fi accesate de website-ul ciocolatasivanilie.ro.

***

Ultima actualizare: 16 Ianuarie 2020.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-urile noastre. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.