I’m on the hunt for who I have not yet become…
Se mai întâmplă uneori să rătăcești drumul (căci nu toate drumurile sunt pe la de lumină). Se mai întâmplă uneori să pierzi câte o piesă dintr-un puzzle uriaș din care îți construiești vise de carton (căci uneori cutia ta e luată de vânt și răsturnată în mijlocul furtunii). Se mai întâmplă să descoperi că echilibrul tău se plimbă printre nori (căci nu toți suntem făcuți să stăm cu picioarele bine înfipte în pământ). Se mai întâmplă chiar să descoperi că ai jucat un rol incomod într-un scenariu scris pentru public și nu pentru tine (căci viața nu se pricepe să îți dea numai roluri bune). Dar … printre rătăciri ca astea începi să regăsești cărarea pietruită, să pui lipici mai bun pe piesele din puzzle, să cobori echilibrul din nori și să ieși din scenă înainte ca rolul să îți ocupe toată viața. Și să te întorci acolo unde un strop de pudră colorată și niște sclipici argintiu sunt suficiente ca să te facă să zâmbești.

Red Velvet Cake
Ingrediente (pentru un tort 20cm / 10 porții):
Blaturi:
- 280g unt
- 280g zahăr
- 5 ouă
- 280g făină
- 3 ligurițe praf de copt
- 2 linguri smântână
- 50g cacao
- 80g ciocolată (70% cacao)
- 1 linguriță (rasă) pudră colorant alimentar roșu
Cremă:
- 400g cremă de brânză
- 150g unt
- 75g zahăr pudră
- 1 linguriță extract de vanilie
- coaja de la ½ lămâie
Mod de preparare:
Untul moale (lăsat la temperatura camerei cel puțin 45 de minute) ajunge într-un bol cu zahărul. Le mixezi împreună destul de mult, până când zahărul dispare aproape tot și amestecul e cremos. Adaugă pe rând, în el, ouăle și mixează bine după fiecare în parte. Încorporează făina cernută împreună cu praful de copt și cacaua. Apoi, smântâna, ciocolata topită și colorantul alimentar.
Împarte aluatul în 3 tăvi (20cm) tapetate cu hârtie de copt și coace blaturile la 180C, timp de 20-25 minute (sau până când o scobitoare înfiptă în mijlocul lor iese curată). Lasă blaturile să se răcească timp de 5 minute în tăvi, apoi scoate-le pe un gratar și lasă-le să se răcească de tot.
Între timp, pregătește crema. Mixează crema de brânză cu zahărul pudră, extractul de vanilie, untul moale (lăsat cel puțin o jumătat de oră la temperatura camerei) și coaja de lămâie. Pune crema la rece până când o vei folosi.
În principiu, trebuie să treacă măcar câteva ore înainte să poți asambla tortul. Dacă e nevoie, nivelează blaturile. Adică…taie-le un capac, astfel încât să obții 3 blaturi egale în grosime.
Și poți începe să construiești: un blat, un strat de câțiva milimetri de cremă (Degustătorii mei ar fi apreciat mai multă. So… dublează cantitățile de ingrediente si joacă-te!), un blat, un strat de cremă și tot așa inclusiv un strat de cremă la suprafața tortului. Pune la rece măcar 10 minute înainte să îmbraci tortul întreg cu cremă. (Nu te pricepi? Lasă-l aproape naked…adică unge-l doar puțin la suprafață și va arăta la fel de bine.) Lasă-l din nou la rece câteva ore înainte să îl tai.