M-aș pierde într-o livadă cu meri și pruni, să simt iarba sub tălpi și să mă legăn (cu gânduri cu tot) într-un hamac prins între doi pomi bătrâni.
Și aș culege mere mici și acre, și pere zemoase… și mi-aș murdări degetele încercând să curăț nuci încă necoapte. De drag.
Mi-aș munci palmele cu aluat și printre gânduri rătăcite aș îmbrăca o cameră cu miros de măr și pară încinse pe foc în unt fierbinte.
Și te-aș lua de o mână, și te-aș duce să vedem stele. Să bem vin roșu. Și să visăm.
Plăcintă cu mere și pere
Ingrediente (pentru 8 porții):
Aluat:
- 200g făină
- 60g nuci coapte și măcinate
- 15g zahăr
- 1 linguriță sare
- 225g unt rece, tăiat cubulețe
- 4-6 linguri apă rece
Umplutură:
- 5 -6 mere (medii)
- 3 pere coapte, dar ferme
- ¼ linguriță sare
- 120g zahăr
- 1 păstaie de vanilie
- sucul de la ½ lămâie
- 50g unt
- 3 linguri făină
- 1 ou bătut
- 1 lingura zahăr fin
The rest of the story și cum sau în ce fel se amestecă ingredinentele AICI ( într-o rețetă testaă pentru Foodstory acum 2 ani)
1 Comment