Sunt câteva lucruri care îmi plac foarte tare pe lumea asta: fluturii, ciocolata și zahărul vanilat. Dacă pentru primii nu găsesc explicații dincolo de fragilitatea lor, pentru ciocolată am avut întotdeauna o afinitate, iar zahărul vanilat l-am descoperit pe când mama îl ținea ascuns pentru zilele bune și prăjiturile din caiet (îl mâncam tot pe ascuns, direct din pliculeț).
Trei zile libere (cu weekendul de 1 Decembrie) mi-au învârtit un pic neuronii și au rezultat într-un tort delicat cu fluturi, blat imprimat (că doar e noua pasiune pe care încă o experimentez), mousse de ciocolată neagră (pentru leneși) și bavarois de vanilie (o găsești aici).
Nu le scriu toate rețetele pentru că sunt aceleași pe care le-am mai folosit (până la urmă nu mă laud că reinventez cofetăria, ci că testez și combin arome până le descopăr pe cele perfect compatibile). Singura descoperire pe care am folosit-o este mousse-ul de ciocolată pe care îl numesc pentru leneși pentru că nu îți trebuie diplomă de inginer ca să-l faci. (Cine vrea varianta complicată o găsește aici)
Dizolva 1.5g gelatina ( înmuiată înainte) în 125ml lapte încălzit bine. Toarnă totul peste 175g ciocolată neagră ruptă în bucăți, amestecă pentru omogenizare și ai puțină răbdare (sau bea o cafea între timp) până când amestecul se răcește și începe să se întărească. Bate 300ml smântână lichidă (32%) pentru frișcă și încorporează-o în ciocolată. As simple as that!
Pentru că nu puteam să îl las simplu am adăugat fulgi de migdale copți și bucățele de portocală confiată. Dacă vrei, doar mousse-ul astă poate fi un desert de sine stătător prezentat în pahare de coniac. Enjoy it!
No Comments