Oare ce poate fi mai intrigant decât o prăjitură care spune doar din nume că e o ispită interzisă? Și de cele mai multe ori ce este interzis este teribil de bun. Devil’s food m-a ispitit de ceva timp. Este un blat/aluat pe care americanii îl adoră, Nigella Lawson îl laudă intens, iar pentru mine sună a ceva ce te poate lăsa poftind la încă o bucată.
Practic, este un blat moale, cu multă cacao, care arată ca un mega dezastru înainte să îl torni în tavă (pentru că este prea lichid) și căruia nu îi dai șanse prea mari de reușită. După ce se coace devine, totuși, cel mai bun blat negru cu putință, pe care să îl folosesti nu numai pentru cupcakes, ci și pentru prăjituri. Nu are nevoie de însiropare pentru că este dens și umed, perfect de acoperit cu cremă.
Ispititoarele cupcakes au luat forma înainte de Halloween. Nu l-am sărbătorit, dar cred că a fost un motiv bun de pregătit ceva americănesc.
Reteta de blat am adaptat-o de la Martha Stewart, iar mousse-ul e un deliciu ciocolatos, pregătit din jumătate din cantitățile de aici. În locul lui poti pune orice frosting, crema, decor îți dorești.
Pentru Devil’s food cupcakes
Ingrediente (pentru 12-16 portii):
- 40g cacao
- 90ml apă fierbinte
- 190g făină
- ½ linguriță bicarbonat
- ½ linguriță praf de copt
- un praf de sare
- 120g zahăr
- 170g unt
- 2 ouă
- ½ linguriță extract de vanilie
- 60g smântână
Amestecă apa fierbinte cu cacaua și lasă să se răcorească.
Topește untul cu zahărul și lasă-l să se răcorească (7 – 10 minute). Adaugă ouăle întregi, pe rând, și mixează până când se omogenizează. Adaugă vanilia, apoi amestecul cu cacao și bate până când omogenizezi. Adaugă făina amestecată cu praful de copt, bicarbonatul și sarea alternativ cu smântâna și încorporează-le.
Împarte aluatul în tăvi de brioșe pregătite cu hârtii de copt. Coace-le la 180C, timp de 20-25 minute, până când trec de testul scobitorii. Scoate-le pe un grătar și lăsă-le să se răcească. Abia apoi sunt pregătite pentru decorat.
6 Comments
Acum ma apuc de ele,banuiesc ca zaharul se freaca cu untul,apare la ingrediente dar nu in explicarea retetei.Multumesc!
Silly me…uitasem să spun unde se pune zahărul. Se topește împreună cu untul pe foc, până când se dizolvă. (Am adăugat deja în rețetă)
Intre timp le-am copt si abia au apucat sa se raceasca inainte de a fi devorate.Multumim de reteta!
Mă bucur când reușesc să conving oamenii să încerce lucruri noi și delicioase.