Ciocolată Şi Vanilie
  • HOME
  • About
  • TORTURI
  • TARTE
    • Tarte dulci
    • Tarte sărate
  • PRĂJITURI
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Rulade
    • Muffins/ Brioșe
    • Înghețate
  • PÂINE-PLĂCINTE-ALUATURI
    • Pâine
    • Aluaturi
    • Plăcinte
  • BISCUIȚI
  • CĂLĂTORII
  • REȚETE DE BAZĂ
  • SFATURI
  • VIDEO
TORTURI  /  09/10/2019

Deserturi cu suflet. Tort cu mango și fructul pasiunii

by Alina

Am episoadele mele de inspirație cu torturile.
În primul rând ar fi momentele când mă inspir din fotografii, din cărți sau de la televizor. Sunt torturile pe care le văd și care îmi aprind instantaneu imaginația. Fie un decor spectaculos, în spatele căruia încerc să-mi imaginez ce conține, fie citesc despre ele și apoi pornesc de la un element care m-a atras în mod deosebit, fie mă inspir cu totul din arome și încerc să le dau o formă nouă. Nu am simțit niciodată că ar fi ceva greșit în a lua inspirație din creațiile altora pe care îi admir sau din deserturi care îmi hrănesc imaginația.
Apoi, ar fi torturile pe care eu le desenez în capul meu și le gândesc zile la rând, le răsucesc pe toate părțile, până ajung, în final, să mă îndoiesc de alegerile făcute. Și totuși, cu unele dintre ele merg mai departe. Am mai povestit despre cum înșir eu pe o hârtie ingrediente și încerc să le găsesc pereche și despre cum tai sau adaug elemente într-un desert pe care îl pornesc de la zero. Astea sunt torturile mele de suflet.

Pentru ele sufăr mai tare decât pentru oricare altul atunci când ceva nu merge bine și sunt mai entuziasmată decât pentru orice alt desert atunci când finalul și gustul sunt așa cum mi-am imaginat. Pentru deserturile astea aproape că plâng de fericire când gust din ele și simt că am potrivit aromele perfect.

Iar deserturile de suflet sunt și cele pentru care mi-e foarte greu să găsesc un nume. Pentru că mi-a fost întotdeauna greu să exprim în două-trei cuvinte tot ce ar trebui să reprezinte fiecare tort atunci când guști din el. E aproape la fel de greu să aleg un nume pe cât de greu mi-a fost să îi pun strat peste strat.

Cu tortul de aici povestea e la fel. Nu am reușit să îi spun povestea în câteva cuvinte. Și la un moment dat am căutat răspunsul de la voi, pe Instagram. Acolo mi-ați spus că tortul ăsta are imaginea unor petale de flori, flăcări, bucăți de gheață, aripi de lebădă, dar mai ales aripi de înger. Și aici am simțit că s-a oprit căutarea mea. Tortul ăsta a primit numele: Păcatul Îngerilor. Așa îi va rămâne numele. 🙂

Tort cu mango, fructul pasiunii și mousse de cremă de brânză
 

Tort cu mango, fructul pasiunii și mousse de cremă de brânză

Ingrediente (pentru un tort de 20cm – 12 porții)

Blat cu lime 

  • 2 ouă
  • 115g zahăr
  • coaja de la 1 lime
  • un praf de sare
  • 50g smântână lichidă pentru frișcă
  • 90g făină
  • ¼ linguriță praf de copt
  • 30g unt topit, cald

Dacquoise cu cocos

  • 60g alune de pădure, măcinate fin
  • 35g fulgi de cocos, măcinați fin
  • 85g zahăr pudră
  • 35g făină
  • 145g albuș
  • 55g zahăr

Curd cu fructul pasiunii

  • 125g piure fructul pasiunii
  • 60g gălbenuș
  • 15g zahăr
  • 5g gelatină
  • 40g unt

Mousse de mango

  • 150g piure de mango
  • 3g gelatină
  • 60g bezea italiană
  • 50g frișcă

Mousse de cremă de brânză

  • 3 gălbenușuri
  • 75ml zeamă de lămâie
  • 45g zahăr
  • 12g gelatină
  • 340g cremă de brânză
  • 60g miere
  • 225g frișcă bătută tare

Tort cu mango, fructul pasiunii și mousse de cremă de brânză

Mod de preparare:

Pentru blatul cu lime, mixează ouăle cu zahărul, coaja de lime și smântâna lichidă. Încorporează în ele făina amestecată cu praful de copt și sarea. La final, adaugă untul topit fierbinte. Amestecă bine și toarnă într-o formă de tort cu pereți detașabili (20cm diamentru), tapetată cu hârtie de copt.

Pune tava la frigider peste noapte. Coace a doua zi la 150C timp de 20 minunte.

Pentru dacquoise cu cocos, mărunțește într-un blender alunele de pădure coapte și fulgii de cocos până obții o pudră fină.

Amestecă această pudră cu zahărul pudră cernut și făina.

Bate albușurile spumă și adaugă treptat zahătul tos până când obții o bezea tare.

Încoroporează în bezea, cu ajutorul unei spatule din silicon, amestecul de alune de pădure, cocos, făină și zahăr pudră. Ai grjă să nu amesteci prea mult pentru a nu scoate aerul din albușurile bătute.

Întinde acest amestec într-o tavă 20x30cm tapetată cu hârtie de copt. Nivelează cât mai bine și coace la 170C timp de 15-20 de minute, până când dacquoise se rumenește la suprafață, dar e elastic la atingere.

Din foaia de dacquoise vei tăia 2 discuri de 16 cm diametru. (Ce rămâne va fi o bucurie lângă un ceai cald)

Tort cu mango, fructul pasiunii și mousse de cremă de brânză

Pentru curd de fructul pasiunii, încălzește piureul de fructul pasiunii pe foc și când este fierbinte toarnă-l peste gălbenușurile frecate cu zahărul. Pune tot amestecul înapoi în oală pe foc mediu, și amestecând continuu, așteaptă să ajungă aproape de consistența unui sos.

Între timp, ai avut deja la hidratat gelatina în apă rece. Când amestecul a fost luat de pe foc, dizolvă în el gelatina stoarsă bine. Apoi încorporează untul tăiat cubulețe.

Pentru mousse-ul de mango. Hidratează gelatina în apă rece. Stoarce-o și topește-o la bain marie. Încorporează-o în piureul de mango.

Adaugă apoi bezeaua italiană (Cum se face bezeaua italiană am scris AICI. Pentru cele 60 de grame din rețetă vei avea nevoie de o bezea italiană făcută dintr-un albuș.) Încorporează-o cu un tel. Iar la final încorporează frișca bătută tare.

Pentru mousse-ul de cremă de brânză, pune gălbenușurile, zeama de lămâie și zahărul într-un bol, la bain-marie . Bate cu un tel până când amestecul devine spumos și atinge 55C-60C. Ia de pe foc.

Amestecă crema de brânză cu mierea într-un bol larg.

Hidratează gelatina în apă rece și apoi topește-o la bain marie. Încorporează-o rapid cu un tel în crema de brânză amestecată cu miere.

În acest amestec încorporează prin mișcări circulare, cu o spatulă, spuma de gălbenușuri gătită la bain-marie. Apoi, adaugă frișca bătută tare și încorporează-o și pe ea.

Tort cu mango, fructul pasiunii și mousse de cremă de brânză

ASAMBLARE:

Tortul se asamblează în două etape: mai întâi interiorul și apoi exteriorul din mousse de cremă de brânză.

În prima zi pregătește amestecul pentru blatul cu lime și pune-l la rece.

Apoi, coace blatul daquoise și taie din el două discuri cu 16cm diametru.

Pregătește curdul de fructul pasiunii.

Pregătește o tavă rotundă cu pereți detașabili de 16cm și tapetează-i marginile cu folie rodoid, iar la bază așează un disc din hârtie de copt. Pune primul disc de dacquoise. Toarnă peste el curdul și așează al doilea blat de dacquoise. Pune la congelator până când pregătești mousse-ul de mango. Toarnă mousse-ul în tava de la congelator, nivelează și pune din nou la congelator peste noapte.

A doua zi, coace blatul cu lime, lasă-l să se răcească și nivelează-l.

Pregătește o tavă de 20cm cu pereți detașabili pe care să o tapetezi pe margini cu folie rodoid și la bază cu o hârtie de copt. Pune blatul cu lime.

Pregătește mousse-ul cu cremă de brânză. Toarnă un sfert peste blatul cu lime și pune tava la rece, în congelator, timp de 30 minute.

Tort cu mango, fructul pasiunii și mousse de cremă de brânză

Scoate ansamblul cu  dacquoise, curd de fructul pasiunii și mousse de mango de la congelator, îndepărtează tava, folia rodoid și hârtia de copt de la bază. Va arăta ca un mini tort, dar îl vei așeza la mijlocul tăvii mai mari peste mousse-ul de cremă de brânză care deja s-a întărit puțin.

Toarnă restul de mousse de cremă de brânză peste având grijă să ocupe tot spațiul rămas liber până la pereții tăvii. Nivelează la suprafață.

Pune din nou la congelator peste noapte.

Tort cu mango, fructul pasiunii și mousse de cremă de brânză

DECOR

În ziua următoare scoate tortul din tavă, îndepăretează folia rodoid și hârtia de copt de la bază. Așează tortul pe un platou sau carton pentru servire. Și lasă-l să se decongeleze în frigider până la 6 ore înainte să îl tai. Îl poți lăsa așa, simplu, sau îl poți decora cu forme din ciocolată albă.

Pentru decor am folosit aproximativ 350g ciocolată albă topită și temperată. Am picurat grămăjoare pe o folie acetofan format A4 și am întins cu dosul unei linguri să formez petale sau aripi. Am lăsat să se răcească/ întărească în frigider.

Lipește formele din ciocolată cu puțină frișcă pe marginea tortului.

Tags

  • ciocolata alba
  • crema de branza
  • dacquoise
  • entremet
  • fructul pasiunii
  • lime
  • mango
  • reteta tort
  • tort alb

Post navigation

O pâine inspirată de francezi: Fougasse
Ruladă cu dovleac

Related posts

Carrot cake – Tort cu morcovi și cremă de brânză
TORTURI, Torturi & Tarte, VIDEO  /  05/04/2017
by Alina  /  31 Comments

Carrot cake – Tort cu morcovi și cremă de brânză

Tort cu ciocolată, portocale și caramel
TORTURI  /  01/02/2020
by Alina  /  16 Comments

Tort cu ciocolată, portocale și caramel

Tort cu vișine și ciocolată inspirat de Foret Noire
TORTURI  /  12/06/2014
by Alina  /  15 Comments

Tort cu vișine și ciocolată inspirat de Foret Noire

9 comments

  • Andreea
    26/10/2019

    Buna Alina. Piureul de fructul pasiunii l-ai cumparat sau l-ai facut tu din fructele propriu-zise? Caut de ceva vreme sa cumpar asa ceva si inca nu am reusit sa gasesc.

    Reply
    • Alina
      27/10/2019

      Piureul de fructul pasiunii îl găsești la Selgros. Eu de acolo l-am luat. Există niște conserve ca acelea de compot, de 285g. Îl găsești chiar în zona de compoturi și mixuri de fructe exotice. 🙂 E puțin mai dulce decât varianta în care ai face tu piureul din fructe proaspete, dar e foarte bun. Are și pulpă, și semințele de fructul pasiunii prin el. Chiar dacă e mare conserva și nu ai nevoie de toată în rețetă, poți păstra restul de piure rămas într-o caserolă din plastic sau pungi, la congelator. 🙂
      Poți face și piure din fructul pasiunii proaspăt, dacă pasezi miezul lui printr-o sită.

      Reply
      • Andreea
        06/11/2019

        Iti multumesc tare mult 😀 programez o excursie la Selgros saptamana asta sa caut piureul si incerc sa imi fac curaj sa ma apuc de tort, ca tare bine arata!

        Reply
  • Nadia
    07/11/2019

    Bună,Alina
    Tocmai am vazut ca te-ai bucurat de un curs de speciazat si in ecleruri. Am o rugaminte la tine, daca ai vreo idee cum sa leg un tort de gogosele, coaja de ecler, umpluta cu crema de vanilie. Comanda scorpionului meu, fan eclere, este un tort din asa ceva. Fiind ziua lui, am gandit sa fac asa, sa fie rotund, dar cum le leg intre, ele, sa nu fie nici prea multa crema si sa arate bine. Daca ai putin timp si o idee, poate imi spui.?
    Cu drag si amiratie pentru familia voastra largita
    Nadia

    Reply
    • Alina
      07/11/2019

      Bună, Nadia,
      Te-ai gândit să faci un croque en bouche, așa cum e cel de aici: https://ciocolatasivanilie.ro/un-desert-special-croque-en-bouche
      E cea mai sofisticată rețetă cu mini choux pe care o știu. Și e festivă.
      Ai mai putea să încerci un Saint Honore, care se face tot cu aluat de choux.
      Altfel, choux-urile între ele le poți lega tot prin caramel în orice formă vrei tu. Sau le poți ascunde într-un mousse de ciocolată, să fie o supriză pe care să o găsească înăuntrul lui. 🙂

      Reply
  • Nadia
    08/11/2019

    Chiar esti o Zana. Nu vazusem pe blogul tau , nu stiam ca se cheama in vreun fel ce doream eu sa fac. Dar ce ai facut tu , e opera de arta. O sa incerc , dar aspectul cred ca va lasa de dorit. Ma incurca glucoza lichida. Nu cred ca am vazut prin magazine . Se poate inlocui ?
    Sper sa fac acest croque en bouche.chiar daca o sa arate mai ca la țara.
    Merci ca ti -ai facut timp sa ma ajuti

    Reply
    • Alina
      10/11/2019

      Glucoza lichidă poate fi înlocuită cu miere de salcâm sau o miere deschisă la culoare. E pusă în caramel ca să prevină cristalizarea zahărului, dar poți face caramelul și fără ea.
      Eu mi-am cumpărat la un moment dat două borcănele din Selgros. Și cred că încă se mai găsește la ei în magazine. Sper ca răspunsul meu să nu ajungă la tine prea târziu. 🙂
      Nu trebuie să te stresezi pentru montare. De multe ori, croque en bouche e montat ca o piramidă. Contrucția lui în formă de con cere un pic de exercițiu, dar nu e imposibil de făcut. 🙂

      Reply
  • Laura
    23/03/2020

    L-am testat. A fost excelent! Multumim pentru reteta.

    Reply
    • Alina
      23/03/2020

      Mă bucur! 🙂

      Reply

Share your thoughts Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ciocolată și Vanilie în WWW

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Alina Muntele

Sunt aici să împart cu voi mici bucăți de fericire. Pe care le voi înveli în creme, glazuri sau ninsori de zahăr pudră.
Speranța mea e că Ciocolată și Vanilie va deveni colțul vostru de lume în care să vă găsiți mereu inspirația pentru momentele în care suneți în căutarea unor bucurii autentice.

Inspirația de moment

  • Cornulețe sărate cu feta și leurdă
  • Mini eclere cu ciocolată și amarene
  • Lipii libaneze/ Pita bread
  • Tartă sărată cu dovleac
  • {Pasteis de nata} Tarte portugheze cu cremă cu scorțișoară

Mesaje primite

  • Mihai on Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun
  • Alina on Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun
  • Mihai on Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun
  • Alina on Back to basics. Cremă de vanilie și variațiuni
  • Dana on Back to basics. Cremă de vanilie și variațiuni

Cel mai mult am scris despre…

  • aluat
  • aluat biscuiti
  • aluat de tarta
  • aluat dospit
  • aluat placinta
  • aluat tarta
  • bezea
  • biscuiti
  • buttercream
  • caramel
  • cimbru
  • ciocolata
  • ciocolata alba
  • ciocolata neagra
  • crema de branza
  • căpșuni
  • desert de vara
  • dovleac
  • drojdie
  • fistic
  • ganache
  • lamaie
  • mascarpone
  • mere
  • paine
  • pate sucree
  • piersici
  • placinta
  • prajitura
  • quiche
  • reteta simpla
  • reteta tort
  • retete de toamna
  • retete de vara
  • rețetă de tartă
  • rețetă de tort
  • rețetă de vară
  • tarta
  • tarta sarata
  • tips
  • tort
  • unt
  • vanilie
  • visine
  • zmeura

CIOCOLATA SI VANILIE IN WWW

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

ALINA MUNTELE

Sunt aici să împart cu voi mici bucăți de fericire. Pe care le voi înveli în creme, glazuri sau ninsori de zahăr pudră.
Speranța mea e că Ciocolată și Vanilie va deveni colțul vostru de lume în care să vă găsiți mereu inspirația pentru momentele în care suneți în căutarea unor bucurii autentice.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made with ♥ by Ciocolata Si Vanilie.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cu ajutorul  GDPR Cookie Compliance
Despre fisierele de tip cookie

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Beneficiati de urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal, in conditiile stabilite de lege: acces la date, rectificarea, stergerea sau portabilitatea datelor, restrictionarea prelucrarii, dreptul de a va opune prelucrarii, dreptul de a nu fi supus unor decizii individuale automate.

Cookie-uri de functionalitate

Aceste fisiere de tip cookie trebuie sa fie active pentru o fucntionare corecta a site-ului.

Daca dezactivati folosirea acestor fisiere de tip cookie nu veti putea sa salvati preferintele voastre pentru acest site. Acest lucru inseamna ca la fiecare vizitare a site-ului va trebuii sa alegeti ce tip de fisiere cookie vreit sa folositi.

 

Fisiere cookie 3rd Party

Acest site foloseste Google Analytics pentru a colecta informatii anonimizate despre numarul de vizitatori pe site si cele mai vizitate pagini si articole.

Deasemenea acet site foloseste embeduri din platforma youtube.com pentru a va pune la dispozitie continut video. Aceste embeduri pot la randul lor sa plaseze fisiere de tip cookie.

Va rugam sa activati folosirea acestor fisiere de tip cookie pentru a putea inbunatatii functionalitatile site-ului in permanenta.

 

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

Politica de Confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate descrie modul în care informatiile dvs. personale sunt colectate, utilizate si distribuite atunci când vizitati site-ul www.ciocolatasivanilie.ro

INFORMATII PERSONALE PE CARE LE COLECTAM

Când vizitati site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul dvs., inclusiv informatii despre browserul dvs. web, adresa IP, fusul orar si unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. In plus, pe masura ce rasfoiti pagini din site, colectam informatii despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizati, ce site-uri web sau termeni de cautare v-au referit la site si informatii despre cum interactionati cu site-ul. Ne referim la aceste informatii colectate automat ca Informatii despre dispozitiv.

Colectam informatiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer si contin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitati http://www.allaboutcookies.org.

actiuni de urmarire a „fisierelor de jurnal” care apar pe site si colectarea datelor, inclusiv adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / iesire si inregistarile de data / ora.

etichetele si pixelii sunt fisiere electronice utilizate pentru a inregistra informatii despre modul in care navigati pe site.

In plus, atunci cand efectuati o achizitie sau incercati sa faceti o achizitie prin intermediul site-ului, colectam anumite informatii de la dvs., inclusiv numele dvs., adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon. Facem referire la aceste informatii ca informatii despre comanda.

Când vorbim despre Informatii personale in aceasta politica de confidentialitate, vorbim atat de informatii despre dispozitive, cat si de informatii despre comanda.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE PERSONALE ?

Utilizam informatiile despre comenzi pe care le colectam, in general, pentru a indeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informatiilor dvs. de plata, organizarea transportului si furnizarea de facturi si / sau confirmari de comenzi). In plus, folosim aceste InformaTii de comanda pentru:

Comunicarea cu dvs;

In conformitate cu preferintele pe care le-ati impartasit cu noi, va vom oferi informatii sau materiale publicitare referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizam informatiile despre dispozitiv pe care le colectam pentru a ne ajuta sa monitorizăm potentialele riscuri (in special adresa IP) si, in general, sa imbunatatim si sa optimizam site-ul nostru (de exemplu, generand analize despre modul in care clientia nostri navigheaza si interactioneaza cu Site-ul si pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing si publicitate).

IMPARTASIREA INFORMATIILOR PERSONALE & RETENTIA DATELOR

Cand plasati o comanda prin intermediul site-ului, vom pastra informatiile dvs. de comanda, considerate Necesare, pentru inregistrarile noastre, cu exceptia cazului in care si pana cand ne cereti sa stergem aceste informatii.

Impartasim informatiile personale considerate Necesare cu terte parti pentru a ne ajuta să procesam si sa livram comenzile dvs, asa cum este descris mai sus.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta sa intelegem cum clientii nostri utilizeaza Site-ul – puteti citi mai multe despre modul în care Google utilizeaza informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteti renunta la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

In cele din urma, putem sa va impartsim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, pentru a raspunde la o citație, mandat de cautare sau alta solicitare legala pentru informatiile pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile.

DO NOT TRACK Retneti ca nu modificam practicile de colectare a datelor si de utilizare a site-ului atunci cand vedem semnalul Nu urmariti (DO NOT TRACK) din browserul dvs. In acest caz, se vor folosi doar informatiile Necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, dar nu informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing (profilare).

DREPTURILE TALE

Daca sunteti rezident european, aveti dreptul sa accesati informatiile personale pe care le detinem despre dvs. si sa cereti corectarea, actualizarea sau stergerea informatiilor dvs. personale. Daca doriti sa exercitati acest drept, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii: GDPR dreputurile consumatorilor.

In plus, daca sunteti rezident european, retineti ca va procesam informatiile pentru a putea indeplini contractele pe care le-am putea avea cu dvs. sau pentru a va urmari interesele legitime de afaceri enumerate mai sus.

SCHIMBARI

Putem actualiza din cand in cand aceasta politica de confidentialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificarile aduse practicilor noastre sau din alte motive operationale, legale sau de reglementare.

CONTACTEAZA-NE

Pentru mai multe informatii despre practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa faceti o plangere, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa gdpr@ciocolatasivanilie.ro

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE DE TIP COOKIE

 

Site-ul ciocolatasivanilie.ro vă transmite această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele  cu caracter personal.

Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul website-ului nostru.

1. Ce este un fişier cookie şi în ce scop este folosit?

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

Un fișier de tip cookie reprezintă un mic fișier text care este stocat și/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) în funcție de site-urile web pe care le vizitați. De asemenea, fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de exemplu, autentificare, limbă), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web respectiv utilizând același dispozitiv final.

2. Cum puteţi controla fişierele de tip cookie

Vă puteți retrage consimțământul privind fișierele de tip cookie în orice moment. În acest scop, puteţi să blocaţi sau eliminaţi fişierele cookie fie prin intermediul setărilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispoziţie de terți, sau urmând instrucţiunile specifice pentru categoriile de cookie din secţiunile următoare. In orice situaţie, pot apărea probleme legate de utilizarea anumitor părți ale site-ului web dacă dezactivaţi fişierele de tip cookie.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

3. Fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul ciocolatasivanilie.ro

În baza funcției și scopului pentru care sunt utilizate fișierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate în următoarele categorii, pe care website-ul ciocolatasivanilie.ro le utilizează pe Website-urile sale:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare vă permit să navigați pe Website și să îi utilizați funcțiile de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs. care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea website-ului.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru a vă recunoaște atunci când reveniți pe website-ul nostru și ne permit să vă oferim funcții îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor dvs.  Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările dvs. pe alte site-uri web. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța ne permit să recunoaștem și să numărăm utilizatorii și să colectăm informații despre modul în care este utilizat website-ul (de exemplu, paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează website-ul nostru, de exemplu, asigurând că puteți găsi ușor ceea ce căutați. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 4 de mai jos.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către noi. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 6 de mai jos.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior. Vă vom informa prin politicile noastre actualizate dacă sunt utilizate orice alte tipuri de cookies.

Vă rugăm să observați că website-ul ciocolatasivanilie.ro utilizează serviciile terțelor-părți pentru a obține informații cu privire la utilizarea de către dvs. a website-ului nostru pentru a optimiza experiența dvs. de utilizator. Aceste terțe-părți (inclusiv, de exemplu, furnizorii de servicii externe, cum ar fi serviciile de analiză a traficului web) pot, de asemenea, utiliza fișiere de tip cookie, asupra cărora nu exercităm niciun control.

 

4. Fișiere de tip cookie utilizate în scopuri statistice și pentru monitorizarea traficului web

Google Analytics

Website-urile noastre utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit Website să analizeze modul în care utilizați respectivul Website. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dvs. a Website-ului (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dvs. a Website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului și furnizând alte servicii referitoare la activitatea Website-ului și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Puteți renunța la Google Analytics fără a afecta modul în care puteți vizita site-ul nostru web.

Informații detaliate cu privire la Google Analytics și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteți instala un add-on pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

5. Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale

Pe website-ul nostru, terţe părţi care furnizează aplicaţii prin intermediul acestor  Website-uri pot plasa propriile lor fişiere de tip cookie în vederea monitorizării performanţei aplicaţiilor lor sau pentru a-şi personaliza aceste aplicaţii pentru dvs. De exemplu, atunci când distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma reţelei de socializare asociată butonului respectiv va înregistra acest lucru. Pe website-ul nostru poate de asemenea să existe conţinut integrat („embedded”), de exemplu conţinut video al unor terţe părţi precum YouTube, şi, în acest caz, aceşti terţi pot să-şi plaseze la rândul lor propriile fişiere de tip cookie.

Asemenea fişiere de tip cookie nu pot fi accesate de website-ul ciocolatasivanilie.ro.

***

Ultima actualizare: 16 Ianuarie 2020.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-urile noastre. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.