Îmi place să fac daruri țintite. Adică, ceva care să arate că îmi pasă, că m-am implicat, că am vrut să fac o bucurie. De când cu cofetăreala îmi place să pun în plus pe lângă cadou, ori de câte ori pot, și ceva dulce. Dacă nu e un biscuite sau un set de brioșe, atunci să fie ceva mai complicat: macarons sau cake pops. De macarons m-am ocupat într-o postare mai veche (aici) și cum știu că mă pregătesc de o serie de cadouri am rememorat recent toți pașii pentru cake pops.
Ideea e în felul următor: niciodată nu pornesc la drum cu un număr fix și de multe ori fac pe parcursul unei luni câte o serie de 10-12 din ce rămâne de la alte prăjituri și le țin la congelator. Pentru că, de fapt, cake pops sunt blat de prăjitură (mie îmi place devil’s food cake) amestecat cu puțin unt, cremă de brânză (din aia scumpă de la Philadelphia) sau mascarpone, zahăr pudră și ceva arome. Niciodată nu am cantități fixe și mă adaptez știind că amestecul din care modelez biluțele pentru cake pops trebuie să fie dens, ușor lipicios, dar suficient de legat încât să stea în formă rotundă.
În biluțele formate înfig un băț special pentru cake pops (am văzut la Kitchen Shop, la Jumbo sau pe orice magazin online dedicat cofetăriei) înmuiat cu un capăt în puțină ciocolată (de preferat aceeași cu cea în care îmbraci cake pops la final). Le așez cu bățul în sus pe o tavă și le pun la congelator. Din momentul în care sunt bine întărite pot fi puse la grămadă într-o cutie pentru când ai chef să le galsezi sau le scoți și treci la pasul urmator.
Topești la bain-marie ciocolată (proces obositor dar necesar dacă nu vrei să distrugi ciocolata), o temperezi și e gata pentru glasaj. Mai simplu de atât…poți folosi ciocolată menaj. Glasajul va fi un pic mai tare, dar la fel de bun.
Ai grijă ca biluțele de pandișpan să nu fie foarte reci pentru că altfel ciocolata v-a crăpa deasupra lor. Practic, le scoți din congelator în frigider cam în același timp când începi să topești ciocolata. Și apoi pe balt pentru încă 5-7 minute.
Pune ciocolata topită într-un recipient înalt și adânc, astfel încât să poți să scufunzi în ea, pe rând, biluțele. Rotește-le pe maginea vasului de câteva ori, tăvăleștele prin decorațiuni (orice bomboane de tort, fulgi de cocos, fulgi de ciocolata, nuci măcinate) și înfige-le într-o bucată de polistiren expandat până când se întăresc.
1 Comment