Mă bucur de fiecare dată când pot să fac cadou de Crăciun ceva făcut cu mâna mea. Mi se pare că un astfel de dar aduce puțin din bucuria pe care eu o am când îl lucrez, iar zâmbetul pe care îl primesc înapoi atunci când cineva deschide cutia, e un cadou, la rândul lui, pentru mine.
De mulți ani am încercat să fac cadouri dulci apropiaților, iar de Sărbători cred că am cele mai multe rețete din care pot să aleg. Le-am dat prietenilor și colegilor de job mixuri de condimente pentru vin fiert, borcane cu amestec de ingrediente uscate pentru brownie, pentru ciocolată caldă sau pentru granola făcută acasă și am atașat mereu și rețeta completă. Am dat în dar și ciocolată de casă, turtă dulce decorată sau cozonaci.
Anul acesta am vrut ca darul să fie ca o cutie cu surprize în care să găsească mai multe modele și arome de biscuiți și gustări dulci pe care să le poată mânca în diminețile de vacanță. Așa am ales să pun biscuiții în două culori, biscuiții umpluți, biscuiți înmuiați în ciocolată, turtă dulce, bezele și acadele de Crăciun.
Dacă vrei să faci și tu o cutie cadou asemănătoare, îți las mai jos link-urile către rețetele de care ai nevoie pentru a pregăti componentele ei.
Ce conține cutia cu dulciuri de acasă? ♥
Pentru biscuiți în două culori spiralați folosește rețeta de AICI.
Pentru biscuiți umpluți cu dulceață, biscuiți umpluți cu ganache sau biscuiți trași prin ciocolată ai rețeta AICI.
Pentru turtă dulce găsești rețeta video explicată pas cu pas AICI.
Pentru bezele folosește rețeta de bezea franțuzească de AICI.
Poți adăuga extra:
- Ciocolată de casă – rețeta AICI
- Felii de salam de biscuiți cu merișoare și palincă – rețeta AICI
- Prăjiturele cu vișine din vișinată – rețeta AICI
- Biscotti cu portocală și merișoare – rețeta AICI
- Crinkles cu ciocolată – rețeta AICI
Cum planifici să fie toți biscuiții gata la timp? ♥
Pentru cutia de anul acesta am ales să îmi fac munca mai ușoară și planul din timp. Asta pentru că aluaturile de biscuiți se pot pregăti cu până la 3 săptămâni înainte și se pot păstra la congelator. Când vrei să coci biscuiții scoți aluatul cu o noapte înainte în frigider să se decongeleze. Apoi îl poți întinde și îl poți tăia în forme.
În cazul biscuiților spiralați poți face rețeta până la capăt și poți forma și sulul de aluat. Pe acesta îl poți păstra la congelator până înainte de coacere când poate fi feliat fără decongelare.
Tot la congelator se poate păstra și aluatul de turtă dulce.
Bezelele se poate coace și ele cu câteva săptămâni înainte și se păstrează bine într-o cutie cu capac etanș, departe de umiditate.
Eu pregătesc aluaturile și bezele cu două săptămâni înainte de a pregăti cutiile, apoi îmi rezerv două zile într-o altă săptămână pentru coacerea și umplerea biscuiților.
Am început!
Tocmai am scos spiralatii din cuptor! Vis au ieșit! Vis!
Pana la Crăciun mai pregătesc cateva ture!
Urmează cei cu dulceață!
Mulțumesc mult!