Ciocolată Şi Vanilie
  • HOME
  • About
  • TORTURI
  • TARTE
    • Tarte dulci
    • Tarte sărate
  • PRĂJITURI
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Rulade
    • Muffins/ Brioșe
    • Înghețate
  • PÂINE-PLĂCINTE-ALUATURI
    • Pâine
    • Aluaturi
    • Plăcinte
  • BISCUIȚI
  • CĂLĂTORII
  • REȚETE DE BAZĂ
  • SFATURI
  • VIDEO
PRĂJITURI, REȚETE DE BAZĂ  /  02/04/2023

Bezele cu ciocolată

by Alina

Am realizat că deși fac bezele foarte des, nu am scris decât foarte rar despre ele aici, pe blog. Sunt printre cele mai simple și mai drăguțe deserturi pe care le poți pregăti. Mie îmi place să le fac albe și colorate, în dimensiuni mici, și să le folosesc la decorarea torturilor sau tartelor. Dar bezelele se pot transforma oricând într-un Eton Mess, le poți pune peste o cupă cu înghețată sau le poți lipi două câte două cu cremă. Ori le poți mânca așa, una câte una când ți-e poftă de ceva dulce. Bezelele sunt versatile și sunt unul dintre deserturile care au nevoie de foarte puține ingrediente. 

bezele cu ciocolată

Chimia din spatele bezelelor

Cum se întâmplă minunea de a transforma albușurile și zahărul într-o spumă lucioasă și fermă? Explicația stă în proteinele din albuș.  Pe măsură ce sunt mixate proteinele se denaturează și formează legături cu moleculele de apă din albuș și aerul adus prin mixare. Rezultatul acestor noi legături sunt bule de aer. Cu cât mixezi mai mult, cu atât se vor forma mai multe și vor da volum bezelei. Totuși, dacă mixezi prea mult, vei observa cu spuma de albuș începe să semene cu o spumă de ras și într-un final se va lăsa. 

Zahărul adăugat pentru bezea îmbracă aceste bule de aer și le împiedică să crească excesiv, evitând astfel dezumflarea lor.

Este și motivul pentru care atunci când faci bezea începi prin a bate mai întâi albușurile simple până când se omogenizează și începe să se formeze o spumă și apoi adaugi zahărul, treptat. 

bezele cu ciocolată
bezele cu ciocolată

Tips & tricks pentru bezele perfecte

Folosește un mixer cu putere mare. Te va ajuta să bați bezeaua perfect și într-un timp scurt. Este ideal să aibă bol de metal sau sticlă, pentru că îl vei putea degresa înainte și îl poți usca bine. Bolurile din plastic pot păstra urme de grăsime de la alte preparate gătite în ele, iar aceasta va influența felul în care se bat albușurile. Cel pe care îl folosesc eu, de la KitchenAid, este și cel pe care îl recomand pentru că are boluri de mai multe dimensiuni, din metal sau sticlă, și până la 10 trepte de viteză care te ajută să bați bezeaua repede. 

Separă cu atenție albușul de gălbenuș. E preferabil să faci asta într-un bol mic și să le adaugi pe rând în bolul mixerului. Ai grijă ca niciun strop de gălbenuș să nu ajungă în albușurile pentru bezea. Gălbenușul are grăsimi care vor îmbrăca proteinele din albuș și vor împiedica formarea bulelor de aer atunci când bați bezeaua. 

Lasă albușurile să ajungă la temperatura camerei înainte să le mixezi pentru că se vor bate mai repede. 

Adaugă zahărul treptat și folosește un zahăr tos cu granule fine. Acestea se vor dizolva mai repede atunci când mixezi bezeaua. Adăugarea zahărului în etape ajută, de asemenea, la formarea unei bezele ferme. Dacă din greșeală ai pus tot zahărul de la început, nu intra în panică. Bezeaua se va bate, dar într-un timp mai lung. 

Coace bezelele la temperatură mică, pentru un timp îndelungat.

Temperatura ideală este în jurul a 90-100C, iar timpul de coacere depinde de cât de mari sunt bezelele pe care le coci. Atunci când coc bezele mici, pentru decor, e suficient să le țin la cuptor, la 90C, timp de 30 de minute. Niște bezele mai mari, cum sunt cele din rețeta de aici au nevoie de până la 1h în cuptor. 

Dacă le coci la o temperatură prea mare, bezelele se vor crăpa și se vor rumeni ușor. 

În timpul coacerii au loc două procese. În primul rând, apa din conținutul bezelei se evaporă, ceea ce va face ca bezelele să se usuce. În al doilea rând, proteinele din albuș se gătesc la căldura cuptorului, așa cum se întâmplă când fierbi un ou. Prin gătirea acestora bezelele își mențin forma după ce sunt scoase din cuptor. Ambele procese pornesc de la exterior către interior. De aceea e nevoie de o temperatura joasă și un timp mai lung de gătire, chiar și o răcire treptată a bezelelor cu ușa cuptorului ușor întredeschisă după ce timpul de coacere s-a terminat. 

bezele cu ciocolată

Cum ajută amidonul și acizii?

Ai găsit, probabil, în multe rețete sfatul de a adăuga puțină zeamă de lămâie sau oțet atunci când bați albușurile pentru bezea. În rețetele americane este menționat adesea și cream of tartar sau acidul  tartric. Acesta este un acid rezultat în procesul de producere a vinului, în timpul fermentației strugurilor. Acizii sunt buni nu doar pentru a ajuta bezeaua să se bată mai repede, dar și pentru a-i oferi o structură stabilă. Pentru rețetele de bezele simple nu folosesc niciun adaos acid, dar pentru cele de Pavlova, unde vreau să fiu sigură că structura bazei de bezea este fermă, adaug în rețetă și un astfel de element. 

Amidonul menționat în unele rețete e important pentru a absorbi umiditatea din bezele. Eu îl folosesc tot pentru bezeaua de Pavlova pentru că vreau să mă asigur că va rămâne uscată la exterior și cu un miez mai moale la interior. 

De ce adaug zahăr pudră în bezele?

În diferite rețete vei găsi diferite proporții pentru amestecul de albuș și zahăr folosite pentru o bezea. Cel mai adesea raportul este de 1 : 1 adică albuș și zahăr în cantități egale. Am observat însă, de-a lungul timpului că bezelele în care pun și zahăr pudră au o textură mai netedă și mai lucioasă. Iar un raport de 2 părți zahăr și 1 parte albuș va rezulta într-o bezea mai albă. Asta pentru că dacă adaugi mai mult zahăr în timpul mixării bezeaua va fi mai densă. Ceea ce înseamnă că va avea mai multe bule de aer și mai mici, în loc de mai puține și mai mari. 

bezele cu ciocolată
bezele cu ciocolată

Bezele cu ciocolată

Ingrediente:

  • 100g albuș ( aprox. 3 albușuri)
  • 100g zahăr tos
  • 100g zahăr pudră
  • ¼ linguriță cacao

Pentru decor:

  • 150g ciocolată neagră
  • fistic copt, mărunțit
bezele

Mod de preparare:

Pentru bezele, pune în bolul mixerului albușurile la temperatura camerei. Mixează la viteză mică până când albușul începe să se spumeze. Apoi, adaugă treptat zahărul tos. E de preferat să faci asta lingură cu lingură și să mixezi bine după fiecare adăugare, la viteză medie. După ce ai pus tot zahărul, crește viteza de mixare spre mare și continuă așa până când obții o bezea fermă și lucioasă. 

Oprește mixerul și adaugă în bolul lui zahărul pudră cernut. Acum mixează la viteză mică până când zahărul pudră se încorporează perfect în bezea. 

Pune bezeaua într-un poș de patiserie cu dui stelat (stea deschisă) 20mm.

Pregătește o tavă cu hârtie de copt. Poșează bezele cu o bază de aproximativ 4cm. 

Presară peste ele, cu ajutorul unei site, puțină cacao. 

Coace bezelele în cuptorul preîncălzit la 90C, cu ventilație, timp de 1h. După coacere, oprește cuptorul, dar lasă tava cu bezele înăuntru, cu ușa cuptorului întredeschisă, pentru a permite răcirea lor treptată.

bezele cu ciocolată
bezele cu ciocolată

Pentru decor, topește ciocolata neagră și lasă-o să se răcorească puțin. Pregătește fisticul mărunțit pe o farfurie. 

Înmoaie pe rând baza fiecărei bezele în ciocolată și apoi în fistic mărunțit. 

Ca să îți fie mai ușor, îți las aici un video cu toți pașii pentru bezelele cu ciocolată.

View this post on Instagram

A post shared by Alina Muntele (@ciocolatasivanilie)

Tags

  • bezea franțuzească
  • bezele
  • bezele cu ciocolată
  • cum faci bezele
  • rețetă de bezele
  • sfaturi pentru bezele

Post navigation

Tartă cu matcha și zmeură
Tartă Cassata {Cassata al forno}

Related posts

Ruladă de bezea cu fructe
PRĂJITURI, Rulade  /  26/04/2020
by Alina  /  53 Comments

Ruladă de bezea cu fructe

Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun
PRĂJITURI, REȚETE DE BAZĂ  /  01/12/2019
by Alina  /  28 Comments

Secrete din spatele eclerelor. Cum faci un ecler bun

Gougères – cele mai bune gustări cu brânză
Aluaturi, REȚETE DE BAZĂ  /  29/04/2020
by Alina  /  18 Comments

Gougères – cele mai bune gustări cu brânză

Share your thoughts Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ciocolată și Vanilie în WWW

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

Alina Muntele

Sunt aici să împart cu voi mici bucăți de fericire. Pe care le voi înveli în creme, glazuri sau ninsori de zahăr pudră.
Speranța mea e că Ciocolată și Vanilie va deveni colțul vostru de lume în care să vă găsiți mereu inspirația pentru momentele în care suneți în căutarea unor bucurii autentice.

Inspirația de moment

  • Biscuiți moi cu gem de caise
  • Fudge cu cardamon
  • Brownie cu dovleac
  • Baclava cheesecake
  • Tartă cu piept de rață afumat și smochine

Mesaje primite

  • Alina on Tiramiss you, Venice… Tiramisu deconstruit
  • Irina on Tiramiss you, Venice… Tiramisu deconstruit
  • Corina on Fudge cu cardamon
  • Alina on Turtă dulce decorată
  • Alina on Back to basics. Aluatul de foietaj rapid

Cel mai mult am scris despre…

  • aluat
  • aluat de tarta
  • aluat dospit
  • aluat fraged
  • aluat placinta
  • aluat tarta
  • bezea
  • biscuiti
  • buttercream
  • caramel
  • cheesecake
  • cimbru
  • ciocolata
  • ciocolata alba
  • crema de branza
  • căpșuni
  • desert de vara
  • dovleac
  • drojdie
  • fistic
  • ganache
  • lamaie
  • mascarpone
  • mere
  • nuci
  • paine
  • pate sucree
  • piersici
  • placinta
  • prajitura
  • quiche
  • reteta simpla
  • reteta tort
  • retete de toamna
  • retete de vara
  • rețetă de tartă
  • rețetă de tort
  • rețetă de vară
  • tarta
  • tips
  • tort
  • unt
  • vanilie
  • visine
  • zmeura

CIOCOLATA SI VANILIE IN WWW

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube

ALINA MUNTELE

Sunt aici să împart cu voi mici bucăți de fericire. Pe care le voi înveli în creme, glazuri sau ninsori de zahăr pudră.
Speranța mea e că Ciocolată și Vanilie va deveni colțul vostru de lume în care să vă găsiți mereu inspirația pentru momentele în care suneți în căutarea unor bucurii autentice.

  • Elara Pro by LyraThemes.com
  • Made with ♥ by Ciocolata Si Vanilie.

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Cu ajutorul  GDPR Cookie Compliance
Despre fisierele de tip cookie

Folosim Tehnologii de tip Cookie ce permit stocarea de informatii si/sau obtinerea accesului la informatia stocata in dispozitivul dvs. pentru a permite website-ului sa functioneze si pentru a personaliza continutul in functie de interesele si/sau profilul dvs., pentru a va oferi functionalitati aferente retelelor de socializare si pentru a analiza traficul pe website.

 

Beneficiati de urmatoarele drepturi in legatura cu prelucrarea datelor cu caracter personal, in conditiile stabilite de lege: acces la date, rectificarea, stergerea sau portabilitatea datelor, restrictionarea prelucrarii, dreptul de a va opune prelucrarii, dreptul de a nu fi supus unor decizii individuale automate.

Cookie-uri de functionalitate

Aceste fisiere de tip cookie trebuie sa fie active pentru o fucntionare corecta a site-ului.

Daca dezactivati folosirea acestor fisiere de tip cookie nu veti putea sa salvati preferintele voastre pentru acest site. Acest lucru inseamna ca la fiecare vizitare a site-ului va trebuii sa alegeti ce tip de fisiere cookie vreit sa folositi.

 

Fisiere cookie 3rd Party

Acest site foloseste Google Analytics pentru a colecta informatii anonimizate despre numarul de vizitatori pe site si cele mai vizitate pagini si articole.

Deasemenea acet site foloseste embeduri din platforma youtube.com pentru a va pune la dispozitie continut video. Aceste embeduri pot la randul lor sa plaseze fisiere de tip cookie.

Va rugam sa activati folosirea acestor fisiere de tip cookie pentru a putea inbunatatii functionalitatile site-ului in permanenta.

 

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

Politica de Confidentialitate

Aceasta politica de confidentialitate descrie modul în care informatiile dvs. personale sunt colectate, utilizate si distribuite atunci când vizitati site-ul www.ciocolatasivanilie.ro

INFORMATII PERSONALE PE CARE LE COLECTAM

Când vizitati site-ul, colectam automat anumite informatii despre dispozitivul dvs., inclusiv informatii despre browserul dvs. web, adresa IP, fusul orar si unele cookie-uri instalate pe dispozitiv. In plus, pe masura ce rasfoiti pagini din site, colectam informatii despre paginile web individuale sau produsele pe care le vizualizati, ce site-uri web sau termeni de cautare v-au referit la site si informatii despre cum interactionati cu site-ul. Ne referim la aceste informatii colectate automat ca Informatii despre dispozitiv.

Colectam informatiile despre dispozitiv folosind următoarele tehnologii:

Cookie-urile sunt fisiere de date care sunt plasate pe dispozitiv sau pe computer si contin adesea un identificator unic anonim. Pentru mai multe informatii despre cookie-uri si despre modul de dezactivare a cookie-urilor, vizitati http://www.allaboutcookies.org.

actiuni de urmarire a „fisierelor de jurnal” care apar pe site si colectarea datelor, inclusiv adresa IP, tipul browserului, furnizorul de servicii Internet, paginile de trimitere / iesire si inregistarile de data / ora.

etichetele si pixelii sunt fisiere electronice utilizate pentru a inregistra informatii despre modul in care navigati pe site.

In plus, atunci cand efectuati o achizitie sau incercati sa faceti o achizitie prin intermediul site-ului, colectam anumite informatii de la dvs., inclusiv numele dvs., adresa de facturare, adresa de livrare, adresa de e-mail si numarul de telefon. Facem referire la aceste informatii ca informatii despre comanda.

Când vorbim despre Informatii personale in aceasta politica de confidentialitate, vorbim atat de informatii despre dispozitive, cat si de informatii despre comanda.

CUM UTILIZAM INFORMATIILE PERSONALE ?

Utilizam informatiile despre comenzi pe care le colectam, in general, pentru a indeplini comenzile plasate prin intermediul site-ului (inclusiv procesarea informatiilor dvs. de plata, organizarea transportului si furnizarea de facturi si / sau confirmari de comenzi). In plus, folosim aceste InformaTii de comanda pentru:

Comunicarea cu dvs;

In conformitate cu preferintele pe care le-ati impartasit cu noi, va vom oferi informatii sau materiale publicitare referitoare la produsele sau serviciile noastre.

Utilizam informatiile despre dispozitiv pe care le colectam pentru a ne ajuta sa monitorizăm potentialele riscuri (in special adresa IP) si, in general, sa imbunatatim si sa optimizam site-ul nostru (de exemplu, generand analize despre modul in care clientia nostri navigheaza si interactioneaza cu Site-ul si pentru a evalua succesul campaniilor noastre de marketing si publicitate).

IMPARTASIREA INFORMATIILOR PERSONALE & RETENTIA DATELOR

Cand plasati o comanda prin intermediul site-ului, vom pastra informatiile dvs. de comanda, considerate Necesare, pentru inregistrarile noastre, cu exceptia cazului in care si pana cand ne cereti sa stergem aceste informatii.

Impartasim informatiile personale considerate Necesare cu terte parti pentru a ne ajuta să procesam si sa livram comenzile dvs, asa cum este descris mai sus.

De asemenea, folosim Google Analytics pentru a ne ajuta sa intelegem cum clientii nostri utilizeaza Site-ul – puteti citi mai multe despre modul în care Google utilizeaza informațiile dvs. personale aici: https://www.google.com/intl/ro/policies/privacy/. De asemenea, puteti renunta la Google Analytics aici: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

In cele din urma, putem sa va impartsim si informatiile dvs. personale pentru a respecta legile si reglementarile aplicabile, pentru a raspunde la o citație, mandat de cautare sau alta solicitare legala pentru informatiile pe care le primim sau pentru a ne proteja în alt mod drepturile.

DO NOT TRACK Retneti ca nu modificam practicile de colectare a datelor si de utilizare a site-ului atunci cand vedem semnalul Nu urmariti (DO NOT TRACK) din browserul dvs. In acest caz, se vor folosi doar informatiile Necesare pentru plasarea si procesarea unei comenzi, dar nu informatiile Statistice, Functionale sau de Marketing (profilare).

DREPTURILE TALE

Daca sunteti rezident european, aveti dreptul sa accesati informatiile personale pe care le detinem despre dvs. si sa cereti corectarea, actualizarea sau stergerea informatiilor dvs. personale. Daca doriti sa exercitati acest drept, va rugam sa ne contactati prin intermediul sectiunii: GDPR dreputurile consumatorilor.

In plus, daca sunteti rezident european, retineti ca va procesam informatiile pentru a putea indeplini contractele pe care le-am putea avea cu dvs. sau pentru a va urmari interesele legitime de afaceri enumerate mai sus.

SCHIMBARI

Putem actualiza din cand in cand aceasta politica de confidentialitate pentru a reflecta, de exemplu, modificarile aduse practicilor noastre sau din alte motive operationale, legale sau de reglementare.

CONTACTEAZA-NE

Pentru mai multe informatii despre practicile noastre de confidentialitate, daca aveti intrebari sau daca doriti sa faceti o plangere, va rugam sa ne contactati prin e-mail la adresa gdpr@ciocolatasivanilie.ro

Va rugam sa acceptati fisierele de tip cookie strict necesare pentru functionarea corecta a site-ului.

POLITICĂ PRIVIND FIȘIERELE DE TIP COOKIE

 

Site-ul ciocolatasivanilie.ro vă transmite această Notă de informare pentru a vă explica modul în care prelucrăm și protejăm datele  cu caracter personal.

Vă transmitem această Notă de informare la începutul interacțiunii noastre prin intermediul website-ului nostru.

1. Ce este un fişier cookie şi în ce scop este folosit?

Website-ul nostru utilizează tehnologia de tip cookie pentru a vă oferi un serviciu web mai bun. Datele stocate de fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul nostru nu arată niciodată detalii personale în baza cărora să poată fi stabilită o identitate individuală.

Un fișier de tip cookie reprezintă un mic fișier text care este stocat și/sau citit de browserul dvs. web pe hard disk-ul dispozitivului dvs. final (de exemplu, computer, laptop sau smartphone) în funcție de site-urile web pe care le vizitați. De asemenea, fișierele de tip cookie fac interacțiunea dvs. cu site-urile web mai sigură și mai rapidă, deoarece acestea își pot aminti preferințele dvs. (de exemplu, autentificare, limbă), trimițând informațiile pe care le conțin înapoi la site-ul web originar (first-party cookie) sau către alt site web căruia le aparțin (third-party cookie), atunci când vizitați din nou site-ul web respectiv utilizând același dispozitiv final.

2. Cum puteţi controla fişierele de tip cookie

Vă puteți retrage consimțământul privind fișierele de tip cookie în orice moment. În acest scop, puteţi să blocaţi sau eliminaţi fişierele cookie fie prin intermediul setărilor browserului dvs. web sau prin utilizarea unor software-uri puse la dispoziţie de terți, sau urmând instrucţiunile specifice pentru categoriile de cookie din secţiunile următoare. In orice situaţie, pot apărea probleme legate de utilizarea anumitor părți ale site-ului web dacă dezactivaţi fişierele de tip cookie.

În cazul în care doriți să eliminați fișierele de tip cookie stocate pe dispozitivele dvs. și să configurați browserul dvs. web astfel încât să refuze fișiere de tip cookie, puteți să utilizați setările privind preferințele din browser-ul dvs. web. De  obicei, puteți găsi setările de navigare referitoare la fișiere de tip cookie în meniurile „Opțiuni”, „Instrumente” sau „Preferințe” din browserul web pe  care îl utilizați pentru a accesa website-ul nostru. În funcție de browserele web existente, pot fi utilizate mijloace diverse pentru a dezactiva fișierele de tip cookie. Pentru a obține mai multe informații, vă rugăm să vizitați website-ul browserelor dvs.:

  • Setări cookie în Internet Explorer – Internet Explorer;
  • Setări cookie în Firefox – Firefox;
  • Setări cookie în Chrome – Chrome;
  • Setări cookie în Safari – Safari;
  • Setări cookie în Edge – Edge;
  • Setări cookie în Opera – Opera.

Pentru a afla mai multe despre fișierele de tip cookie, vă rugăm să vizitați www.allaboutcookies.org sau să vedeți www.youronlinechoices.eu, care conține informații suplimentare privind publicitatea comportamentală și viața privată online.

3. Fișierele de tip cookie utilizate pe website-ul ciocolatasivanilie.ro

În baza funcției și scopului pentru care sunt utilizate fișierele de tip cookie, acestea sunt, de obicei, clasificate în următoarele categorii, pe care website-ul ciocolatasivanilie.ro le utilizează pe Website-urile sale:

  • Fișiere de tip cookie absolut necesare vă permit să navigați pe Website și să îi utilizați funcțiile de bază. De obicei, acestea sunt instalate doar ca răspuns la acțiunile efectuate de dvs. care echivalează cu o cerere de servicii. Aceste fișiere de tip cookie sunt indispensabile pentru utilizarea website-ului.
  • Fișiere de tip cookie privind funcționalitatea sunt utilizate pentru a vă recunoaște atunci când reveniți pe website-ul nostru și ne permit să vă oferim funcții îmbunătățite și mai personalizate, cum ar fi reamintirea preferințelor dvs.  Aceste fișiere de tip cookie colectează informații anonime și nu pot urmări navigările dvs. pe alte site-uri web. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani.
  • Fișiere de tip cookie analitice și privind performanța ne permit să recunoaștem și să numărăm utilizatorii și să colectăm informații despre modul în care este utilizat website-ul (de exemplu, paginile pe care un utilizator le deschide cel mai des și dacă utilizatorul primește mesaje de eroare de la anumite pagini). Aceasta ne ajută să îmbunătățim modul în care funcționează website-ul nostru, de exemplu, asigurând că puteți găsi ușor ceea ce căutați. Perioada de expirare a acestor fișiere de tip cookie este de maximum 2 ani. În ceea ce priveşte third-party cookies, perioada de expirare poate să varieze şi în unele cazuri poate depăşi 2 ani. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 4 de mai jos.
  • Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale vă permit să împărtășiți pe site-ul web activitatea dvs. pe rețele sociale, cum ar fi Facebook și Twitter. Aceste fișiere de tip cookie nu sunt controlate de către noi. Pentru mai multe detalii cu privire la această categorie de cookies, consultaţi Secţiunea 6 de mai jos.
  • Alte tipuri de fișiere de tip cookie care pot fi utilizate ulterior. Vă vom informa prin politicile noastre actualizate dacă sunt utilizate orice alte tipuri de cookies.

Vă rugăm să observați că website-ul ciocolatasivanilie.ro utilizează serviciile terțelor-părți pentru a obține informații cu privire la utilizarea de către dvs. a website-ului nostru pentru a optimiza experiența dvs. de utilizator. Aceste terțe-părți (inclusiv, de exemplu, furnizorii de servicii externe, cum ar fi serviciile de analiză a traficului web) pot, de asemenea, utiliza fișiere de tip cookie, asupra cărora nu exercităm niciun control.

 

4. Fișiere de tip cookie utilizate în scopuri statistice și pentru monitorizarea traficului web

Google Analytics

Website-urile noastre utilizează Google Analytics, un serviciu pentru analiza web, furnizat de Google. Google Analytics utilizează fișiere de tip cookie pentru a ajuta un anumit Website să analizeze modul în care utilizați respectivul Website. Informațiile generate de fișierele de tip cookie cu privire la utilizarea de către dvs. a Website-ului (inclusiv adresa dvs. IP)  vor fi transmise și stocate de Google pe servere care pot fi localizate în UE, SEE şi/sau Statele Unite. Google va utiliza aceste informații în scopul evaluării utilizării de către dvs. a Website-ului, elaborând rapoarte cu privire la activitatea Website-ului pentru operatorii Website-ului și furnizând alte servicii referitoare la activitatea Website-ului și la utilizarea internetului. De asemenea, Google poate transfera aceste informații către terți în cazul în care are această obligaţie conform legii sau în cazul în care acești terți prelucrează informațiile în numele Google. Google nu va asocia adresa dvs. IP cu alte date deținute de Google.

Puteți renunța la Google Analytics fără a afecta modul în care puteți vizita site-ul nostru web.

Informații detaliate cu privire la Google Analytics și protecția datelor cu caracter personal (inclusiv modul în care puteți controla informațiile trimise către Google) pot fi găsite la: https://policies.google.com/privacy/partners.

Pentru a împiedica monitorizarea prin acest tip de cookie, puteți instala un add-on pe browserul dvs. web (http://tools.google.com/dlpage/gaoptout).

5. Fișiere de tip cookie privind rețelele sociale

Pe website-ul nostru, terţe părţi care furnizează aplicaţii prin intermediul acestor  Website-uri pot plasa propriile lor fişiere de tip cookie în vederea monitorizării performanţei aplicaţiilor lor sau pentru a-şi personaliza aceste aplicaţii pentru dvs. De exemplu, atunci când distribuiţi un articol utilizând un buton de distribuire în reţelele de socializare (e.g., Facebook or Twitter) disponibil pe un Website, platforma reţelei de socializare asociată butonului respectiv va înregistra acest lucru. Pe website-ul nostru poate de asemenea să existe conţinut integrat („embedded”), de exemplu conţinut video al unor terţe părţi precum YouTube, şi, în acest caz, aceşti terţi pot să-şi plaseze la rândul lor propriile fişiere de tip cookie.

Asemenea fişiere de tip cookie nu pot fi accesate de website-ul ciocolatasivanilie.ro.

***

Ultima actualizare: 16 Ianuarie 2020.

Putem actualiza această Politică din când în când și vă vom notifica orice modificare prin postarea noii variante pe Website-urile noastre. În cazul în care ne-ați furnizat datele dumneavoastră de contact și ne-ați autorizat să vă contactăm, vă vom anunța dacă modificăm această Politică în mod substanțial. Vă rugăm să consultați periodic această Politică pentru orice modificări.