În afară de prăjituri cu nimic nu am răbdare în bucătărie. Dacă ar fi după capul meu, aș trăi cu salată verde, legume și pui la grătar. Apreciez gustul și o mâncare bună, atâta timp cât nu trebuie să o compun eu. Mă lovește creația doar când dau peste niște lucruri noi pentru care, evident, dezvolt obsesii.
De ceva timp îmi plac tortillas (alea cumpărate). La un moment dat devenisem atât de pasionată de ele încât îmi făceam stocuri și sufeream când nu le găseam la supermarket. Au fost pentru mult tip înlocuitorul perfect pentru pâinea prăjită. Apoi, deși n-au nicio treabă cu lipiile, le-am mănâncat cel mai des cu humus. Am descoperit pe urmă că îmi place să le umplu cu brânzeturi, porumb și bucățele de friptură (dacă rămân de cu o zi înainte) și să le pun puțin la rumenit ( într-o tigaie bine încinsă) pentru quesadillas.
Acum am găsit varianta umplută cu scrambled eggs, carne (opțional) și fâșii de legume ( în cazul de față morcovi și ardei gras) și a devenit o cină pe care o tot repet măcar o dată pe săptămână. Durează în total 10-15 minute să o pun în farfurie și niciodată nu mă rezum la una singură.
Pentru 1 porție e nevoie (așezate una peste alta în ordiea asta) de: 2 tortillas încălzite puțin într-o tigaie încinsa, 2 frunze de salată , 2 ouă bătute ca la o omletă, dar zăpăcite și zdrențuite în tigaie (pe românește se cheamă ouă jumări), 1/4 ardei gras feliat suuuper subțire și 1 morcov tăiat în fâșii subțiri. Toate pudrate cu sare și piper și înfășurate în tortillas fierbinți. Evident că poți să variezi în privința legumelor și poți adăuga și un strop de carne dintr-o friptură (dacă ai).
No Comments